SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Huduti, Yeniden Yargılanıyor.. "Düşmanca Propaganda Devam Ediyor"

Huduti, Yeniden Yargılanıyor..
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin Malatya ayağında, 15 yıl hapis cezasına çarptırılan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’ye verilen cezayı “yasal ve yeterli gerekçe gösterilmeksizin takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verilmesi” nedeniyle bozması ve cezasında indirim uygulanmasına karar vermesi üzerine yeniden yargılanmaya başladığı davanın ikinci duruşmasında savcı, mahkemeye mütalaasını sundu. Mahkeme, mütalaa hakkında savunma yapmak için süre verdiği Huduti’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada yargılanan dönemin 2.Ordu Komutanı Adem Huduti, Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2018 yılındaki karar duruşmasında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçuna yardım etmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 16.Ceza Dairesi, Malatya’daki FETÖ darbe girişimi davasında dönemin 2.Ordu Komutanı Adem Huduti’ye verilen 15 yıl hapis cezasını onarken, Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Huduti’ye verilen cezayı “yasal ve yeterli gerekçe gösterilmeksizin takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına” karar verilmesi nedeniyle bozdu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun kararı sonrası Huduti yeniden yargılanmaya başlandı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya Adem Huduti, tutuklu bulunduğu Sincan cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşma savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaasında tutuklu sanık Adem Huduti’nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık Adem Huduti, mütalaa için savunma yapmak için ek süre isterken, “6 yıl 4 ay 25 gündür tutukluyum. Dosyamı inceleyen üçüncü yerel mahkemesiniz. Hakkımda bugüne kadar verilen kararlar bozuldu. Şahsıma karşı ilk günden başlayan ve bugünde artarak devam eden düşmanca propaganda devam ediyor. Darbe karşıtı irademi 2.Ordu Komutanlığı bölgesinde hakim kıldığım açıktır. Beraatımı talep ediyorum” beyanında bulundu.

Davaya müdahil olarak katılan Cumhurbaşkanlığı'nın vekili Avukat Bayram Taşkın, sanığın iddianamedeki sevk raporları doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Adem Huduti’nin aynı zamanda oğlu olan avukatı Ersü Oktay Huduti ise “Mevzuatı saklayan bir mahkeme haline geldiniz. Mevzuat bize açık değil. Müvekkilimin ne ile suçlandığını Yargıtay 16.Ceza Dairesi’nin kararında gördük. Müvekkilim 6 yıl 5 aydır tutuklu. Adli kontrol ya da ev hapsi kararı verirseniz, mütalaaya karşı savunmamızı hazırlayalım” dedi.

Mahkeme, Huduti’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

- Süreç

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince, dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'ye "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçuna yardımdan 15 yıl hapis cezası verilmişti. Huduti'nin koruma astsubayları Fatih Gürcan ve Eyüp Özcan ile yüzbaşı Murat Mutlu ve astsubay Hasan Ayaz ise beraat etmişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin sanık Huduti hakkındaki 15 yıl hapis cezasını onaması sonrasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca karara itiraz edilmişti. İtiraz üzerine kararı inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, sanık Huduti'ye ceza verilirken yasal ve yeterli gerekçe gösterilmeksizin takdiri indirim uygulanmadığı için kararı bozmuştu. Daha önce haklarında beraat kararı verilen diğer 4 sanık için de FETÖ üyeliği ve darbe girişimine yardım etme yönünden inceleme kararı verilmişti.

malatyahaber.com- AA

ARŞİV FOTO: 2. Ordu eski komutanı Huduti, bir darbe duruşmasına getirilirken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız