SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hükümet ve Vekillerden Beklentimiz"

A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 61. hükümetten ve Malatya milletvekillerinden bu dönem Malatya’nın yıllardır gündeminde olan problemlerin çözülmesi konusunda Malatya’ya ve esnaf ve sanatkar camiasına daha fazla destek beklediklerini bildirdi.

Keskin yaptığı açıklamada, “Esnaf ve sanatkar camiası ile Malatya 3 dönemdir, iktidara yani AK Parti Hükümetlerine sürekli destek olmuş ve Malatya AK Parti’ye en yüksek oy veren illerin başında gelmiştir. Bu dönem Malatya’nın ve esnaf ve sanatkarların geçmiş yıllardan bugüne çözülmeden gelen temel sorunlarının çözülmesini bekliyor ve artık istiyoruz” dedi.

Keskin, “Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın değimi ile ustalık dönemi olarak nitelendirilen bu dönem, Malatya’nın gelişimi, değişimi ve dönüşümü açısında önemli bir dönem. Malatya’nın şehir içi ulaşımında öncelikli problemi olan yeni çevre yolu sorunu bu dönem mutlaka çözülmelidir. Şehir içindeki çevre yolunun Viraj Kavşağı ile Beylerderesi Viyadüğü arasındaki kısım, 1 yıldır bekletiliyor. Bu güzergahtaki çalışmalara bir an önce başlanılmalı. Yıllardır inşaat çalışmaları süren barajların ve baraj yan projeleri daha da hızlandırılmalı. Karayolları konusunda geçmişte yavaş giden projelerin bu dönem hızlandırılarak, hizmete girmesini bekliyoruz. Malatya-Darende Karayolu, Malatya-Adıyaman Karayolu, Malatya-Adana Karayolu, Malatya-Sivas Karayolu, Malatya-Arapgir-Erzincan Karadeniz bağlantı yolu bu dönem mutlaka bitirilmeli” ifadelerini kaydetti.

Hızlı tren projesi konusunda Malatya’nın mağduriyet yaşamamasını istediklerini ifade eden Keskin, “Hızlı trenin Malatya’ya getirilmesi konusunda bürokratik ve yasal tüm çalışmalar en azında bu dönem bitirilmeli. Vagon Onarım Fabrikası, yapılış amacına uygun olarak faaliyete geçirilmeli. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü alanındaki yolcu indirme-bindirme peronu ile gar dışındaki tüm depo, tamir atölyeleri ve tesisler şehir dışına çıkartılmalı. Yük vagonları yine şehir dışına çıkartılmalı. Boşalacak olan alan ise sadece yeşil alan olarak kullanmak kaydı ile Belediye’ye devredilmeli. Böylesi bir durum, büyük bir alana sahip olan Yeşiltepe bölgesinin şehirle birlikte gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yine DSİ Şube Müdürlüğü ile Karayolları Şube Şefliği ve yan birimleri de şehir dışına çıkartılmalı. Boşalacak olan buradaki alan yine sadece yeşil alan olarak kullanılmak kaydı ile Malatya Belediyesi’ne devredilmeli. Bu durumda şehir merkezinde büyük bir yeşil alana kavuşulmuş olunacaktır. Şehir dışına yeni hizmet binası yapan İl Özel İdaresi’nin MAŞTİ karşısındaki hizmet binaları alanı da yine sadece yeşil alan olarak Malatya Belediyesi’ne devredilmeli. Malatya’da eğitim sorunun kökten çözümü için yeni imara açılan ve açılması muhtemel alanlarda birer okullar kampusü alanları oluşturulmalı. Ayrıca Malatya için yeni bir alt merkez ve yeni bir kent oluşumu için Sivas Karayolu üzerinden Karakaya Baraj Gölüne kadar bir planlama yapılmalı. Bu taleplerimiz için Malatya milletvekillerinden kısa sürede sonuçlandırılmış çalışmalar bekliyoruz” dedi.

Keskin, Hükümetten ve Malatya Milletvekillerinden esnaf ve sanatkarın yaşadığı sorunların çözümü noktasında bu dönem beklenti içerisinde olduklarını belirterek, “Sicil kaydı bulunan şoför, taksici, minibüsçü, nakliyeci ve servisçi esnaf için bir kereye mahsus olmak üzere araç yenilemesi için teşvik verilerek ÖTV ve KDV alınmaması. Belediyelerin Ulaşım Koordinasyon Kurulu Toplantılarına (UKOME) esnaf temsilcilerinin yer alması ve oy hakkı tanınması. 01 Ocak 2011 Tarihinde (Y) Türü Yetki Belgesinin Yerine (D4) Türü Yetki Belgesinin uygulanmasıyla ortaya çıkan sorunların çözümü. Y türü yetki belgesinin D4'e dönüşümü için Ulaştırma Bakanlığınca Malatya'da büro açılması. Kapalı kasalı Panel Van tipindeki kamyonetlerin proje tadilatlarıyla 14+1 kapasiteli (M2) minibüse dönüştürülen veya imalattan 14+1 kapasiteli (M2) Minibüs olarak çıkan araçların fenni muayeneleri ile ilgili sorunun çözümü. Trafik Tescil Kuruluşlarınca tescili yapılmış olan kamyon kasalarının, ilgili Yönetmeliklerde yer alan azami genişlik ölçüsüne bakılmaksızın, fenni muayenelerinin yapılması. Kamyoncu esnafının bireysel taşımacılık yapabilmesi için özellikle akaryakıtta uygulanan ÖTV ve KDV oranlarının indirilmesi talebinin ve yük ve yolcu taşımacılığı yaparak vergi levhası bulunan esnaf ve sanatkarlardan ya Motorlu Taşıt Vergisi alınmaması, ya da Motorlu Taşıt Vergisi oranının düşürülmesi. Esnaf ve sanatkara da yönelik teşvik uygulanması ve bu teşvikler esnaf ve sanatkara yönelik Bireysel olarak Bölgesel ve Yöresel olarak teşvik uygulaması başlatılarak, İstanbul'daki esnaf ile Malatya'daki, Malatya'daki esnaf ile de Hakkari'deki esnafın bir tutulmaması gibi sorunların bu dönem çözüm bulmasını bekliyoruz” dedi.

Keskin, Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı'nın bir an önce yürürlüğe konulması talebinin, Belediye şirketlerine market sınırlandırması getirilmesi ve Belediye şirketlerinin, belediye dışındaki kamu ihalelerine girmesinin engellenmesi talebinin, yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkarlara 5 yıl süreyle vergi indirimi uygulanması talebinin, Bitmekte olan veya günümüz şartlarında güç kaybetmekte olan geleneksel meslek dallarında faaliyetlerde bulunan esnaf ve sanatkar için vergi muafiyeti getirilmesi talebinin, Yöresel ürün üretimini arttıracak tesis yapımı için esnaf ve sanatkara Özel Yöresel Yatırım Teşviki verilmesi talebinin, Esnaf ve sanatkarların istihdam yapması halinde SSK primi indirimi sağlanması talebinin, Marmara ya da Ege Bölgesi'ndeki esnaf ile Doğu Anadolu'daki esnafın aynı vergi kriterlerine tabi tutulmaması talebinin, Yerel Mesleki ve Sanatsal Üretim Siteleri Kurulması talebinin, Mesleki Eğitim Özendirilmesi talebenin, esnaf ve sanatkar ustalık belgesinin her alanda uygulanması talebinin ve Trafik Meslek Lisesi, Trafik Meslek Yüksekokulu ve Trafik Mühendisliği Fakülteleri açılması taleplerinin hükümet ve milletvekillerince bu dönem dikkate alınmasını ve sorunların çözümlenerek sonuçlandırılmasını istediklerini kaydetti.

Keskin, ayrıca Besici ve Kasap Esnaf için Özel Hayvancılık Desteği Uygulaması Yapılması talebinin, faaliyetine devam eden Bağ-Kur maaşı alan esnaf ve sanatkardan Sosyal Güvenlik Destek Primi alınmaması talebinin, Bağ-Kur emekli maaşlarının iyileştirilmesi talebinin de bu dönem mutlaka çözülmesini istediklerini kaydetti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız