SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hurda Araç Model Yılı 1990'a Çekildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:12
Hurda Araç Model Yılı 1990'a Çekildi
A- A+ PAYLAŞ
Maliye Bakanlığı tarafında Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde değişikliğe gidilerek hurda araç model yılını 1985 yılından 1990 yılına çekti. Taşıtlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar hurdaya çıkartanlara tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarını kaldırdı.
 
Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde, daha önce hurdaya çıkartılacak olan araçlar için öngörülen 1985ve daha eski model şartı, 1990 ve daha eski araçlar şeklinde düzenlendi. Hurda araçlar için tanınan süre ise 31 Aralık 2014 olarak ilan edildi.
 
Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'ne göre, model Yılı 1990 ve daha eski olan taşıtlara İlişkin yapılacak işlemde, taşıtlarını en geç 31Aralık 2014 tarihine kadar il özel idarelerine veya Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü hurda müdürlüklerine teslim ederek, Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak taşıtlarını hurdaya çıkarmak suretiyle kayıt ve tescillerini sildirmeleri halinde, tescil kayıtları silinen taşıtlarına ilişkin olarak 31 Aralık 2014 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları alınmayacak.
 
Tebliğe göre, İlgili trafik tescil kuruluşunda adlarına kayıt ve tescilli model yılı 2000 veya daha eski taşıtı olup, bu taşıtı 28 Şubat 2009 tarihi itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybetmiş bulunanlar içinde tescil silme işlemlerinde vergi borcu ödeme indirim ve para cezalarının kaldırılması kolaylıkları da getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız