SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçeriğini Öğrenseler Oy Vermeyecekler"

0
Güncellendi - 2017-02-05 23:11:49
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kardak Kayalıklarını ziyaret eden Genelkurmay Başkan Hulusi Akar’ı eleştirerek, “AKP kampanyayı başlattı. Bu kampanyayı Kardak’a çıkışla birlikte genelkurmay başkanı başlattı. Genelkurmay Başkanı Akar’a tavsiyemiz siyasi şovu bıraksın, kışlasına dönsün” dedi.

Parti il teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Anayasa değişikliği sürecini MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kasım ayındaki bir sözüyle başladığını kaydederek, “Unutulan bir başkanlık, Devlet Bahçeli’nin talebiyle açıldı. Bu talep hangi gerekçeyle, hangi ihtiyaçtan açıldı, tabi bunu bilemiyoruz. Bunu Devlet Bahçeli ile Recep Tayyip Erdoğan biliyor. Devlet Bahçeli hangi mecburiyetten, mahcubiyetten, teslimiyetten bu unutulan, kimsenin talep etmediği Türkiye cumhuriyetini yok eden başkanlığı, üniter yapımızı zedeleyecek başkanlığı, Türkiye’nin rejimini değiştiren başkanlığı ortaya sürdü onu zaman gösterecek” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ ANKETTE ‘HAYIR’, ‘EVET’TEN ÖNDE ÇIKIYOR”

Anayasa değişikliğinin yangından mal kaçırılır gibi meclisten geçirildiğini savunan Ağbaba, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’nın önüne niye iki hafta sonra gönderiliyor? Madem çok acelesi yoktu, meclis ve kamuoyu tartışıp, herkes fikrini özgürce, zaman sınırı olmadan söyleseydi. Ama bunların birinci temel amacı anayasadaki değişikliklerin, 18 maddenin içeriğini halkın, kendi seçmelerinin dahi bilmemesiydi. Çünkü bunun içeriği öğrenilirse kendi seçmenleri dahi buna oy vermeyecekler. Yüzde 60-70 bu anayasa değişikliğinin içeriğini bilmiyor. İnsanların önünden kaçırılan bir anayasa değişikliğinin perşembe akşamı cumhurbaşkanına gönderilmesi de manidar. Her türlü anketi yapıyorlar, ‘hayır’ oyları ‘evet’ oylarının önünde açık ara çıkıyor. Türkiye’nin geleceğini, rejimini, cumhuriyeti düşünen herkes bu teklife karşı çıkıyor.”

Ağbaba, broşürlerde ‘meclis güçlenecek’ ifadelerinin yer aldığını belirterek, “AKP, alkış şampiyonu bir parti. Ada’yla, Dağ’la konuşabilen tek parti AKP. ‘Meclis güçlenecek’ diyorlar, gülüyoruz. Meclisin içinden artık Bakanlar Kurulu çıkmayacak. Halk, artık bakanlardan hesap soramayacak. Geçerse ülkeyi jöleli var ya, öyle tipler yönetecek. Her devrin adamı gazeteciler yönetecek. Sarayın danışmanları yönetecek. Meclisin yetkileri elinden alınıyor” dedi.

“ÇOK MERAKLIYSA GİTSİN AKP’YE ÜYE OLSUN”

Cumhurbaşkanı’nın imzalamasıyla referandum sürecinin başlayacağını ifade eden Ağbaba, “AKP kampanyayı başlattı. Bu kampanyayı Kardak’a çıkışla birlikte genelkurmay başkanı başlattı. Genelkurmay Başkanı Akar’a tavsiyemiz siyasi şovu bıraksın, kışlasına dönsün. Çok meraklıysa gitsin AKP’ye üye olsun. Nasıl olsa bu çıkan kararnamelerle genelkurmay başkanının hiçbir anlamı yok. Onbaşıyı çavuş yapamıyor. Yetkileri elinden alınmış kimi zaman saray düğününde, kimi zaman davetlerde boy gösteriyor, kimi zaman cumhuriyetin kuruluşuna karşı çıkan, Atatürk’e küfreden şairlerin evlerinde konuk oluyor. Hiç bu kadar siyasileşmiş bir genelkurmay başkanı görmemiştik. Biz, askerin siyasete girmesine karşıyız. AKP’den niye ses çıkmıyor, çünkü şuanda emir eli konumu pozisyonunda. Genelkurmay Başkanı Kardak’ta siyasi şov yapacağına gitsin El-Bab’da bu katil süresiyle uğraşsın” iddialarında bulundu.

“TRT BİRİLERİNİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

Ağbaba, TRT’nin yayın politikasını eleştirerek, “TRT, maalesef yandaş kanalları geçmiş durumda. TRT yetkililerini uyarıyoruz, orası babanızın çiftliği değil. Önümüzdeki günlerde yayın politikalarını değiştirmezlerse, bu konuda her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız. TRT, bizim vergilerimizle ayakta duruyor. Birilerinin çiftliği, borazanı olamaz” şeklinde konuştu.

“HERKESİN ‘HAYIR KAMPANYASI’ YAPACAĞINI GÖRÜYORUZ”

1.Abdülhamit'in beşinci kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu’nun İstanbul’daki Suada’yı istediğini dile getiren Ağbaba, “Suada’yı istiyor. Ona müzekartı vereceğiz. Bu ücretsiz, gitsin müzeleri gezsin. Saltanatın ne anlama geldiğini görün. Bu topraklar, Türkiye’de yaşayan herkesin malıdır” dedi.

Ağbaba, parti olarak anayasa değişikliğiyle ilgili kampanyalarını yapacaklarını kaydederek, şunları söyledi: “Biz, kendi kampanyamızı yapacağız. Herkesin hayırı kendine. Türkiye’de hangi siyasi düşünceden olursa olsun herkesin bu konuda hayır kampanyası yapacağını görüyoruz” dedi.

Dünya’nın ABD Başkanı Donald Trump’ı tartıştığını kaydeden Ağbaba,  şunları söyledi: “Trump’ın ilk icraatı Müslüman ülkelere vize koyup, sınırları kapatmaktı. AKP, Müslümanlık ile ilgili meydan okuyordu. Müslüman ülkelerin ABD’ye alınması istenmiyor. Bunu eleştiren kimseyi gösteremezsiniz. Seçimden önce Tayyip Erdoğan, ‘Ey Trump sen Müslümanlara bunu diyemezsin’ diyordu. Seçileceğine inanmıyordu. Başkan oldu ve Müslüman ülkeleri sokmayacağını söylüyor, ey AKP, Erdoğan neredesin?”

Ağbaba, Kanun Hükmünde Kararnameler ile Türkiye’nin yasaklar ülkesi haline getirildiğini iddia ederek, “Son Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte son dakika haberlerinin verilmesi yasaklandı. Buradan hamile olan kadın arkadaşlarımıza sesleniyorum, yakında hamile kadınların ne zaman doğuracağına da Kanun Hükmünde Kararname ile sınır getirebilir. Son dakika haber bunun yasaklanması sadece Türk filmlerinde bile olmaz. Bu kadar komedi hiçbir yerde olmaz. Türkiye’yi yasaklar ülkesi haline getirdiler” görüşünü ileri sürdü.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • İhsan (7 yıl önce)
    Ahmet başkanımızı Akplilere yedirmeyeceğiz. Akpnin korkulu rüyası olacak başkanımız. Malatya il başkanı olup malatyadaki Atatürkçü Devrimcileri kendine getirebilecek başkan!
    0
    0
    Yanıtla
  • hilal (7 yıl önce)
    veli ağbaba ahmet başkanı il başkanı olarak görmek istiyoruz. kiraz mevsimi geçti artık. gerçekleri korkusuzca söyleyebilen insanları CHP 'nin başında görmek istiyoruz. referandum da pasif olma zamanı değildir. aktif siyaset istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Sn ağbaba ahmet küçükşahine büyük bir baskı vardır malatyada lütfen yedirtmeyelim ahmet başkanımızı sesimizi duyun lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • makbule (7 yıl önce)
    Sayın Milletvekilim Veli Ağbaba, Malatya'da sen gittikten sonra muhalefet yapacak adamların önünü açın, bizi meyvelere elmalara armutlara emanet etmeyiniz. Kartallara Şahin'lere emanet edin. Ahmet küçükşahin'in muhalefetleri sayesinde bilgileniyoruz malatya da neler olup olmadığını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    İÇeriğini biliyor ve seve seve evet diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan (7 yıl önce)
    Sayın vekilimiz önce şu vekilerin telefon vurgununa bir açıklama getirsin merakla bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan (7 yıl önce)
    Chpkk ve hdpkk hayır diyor bize düşen bu vatana sahip çıkmak onun için evet diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)İrfan isimli kullanıcı yorumuna
    Referandum ,CHP HDP tercihi değil ki bu ülkenin geleceği ile ilgili çok çok önemli oy verme işlemi ama Malesef siz ve sizin gibiler durumu kavrayamamışlar yazık olacak bu ülkeye.Rabbim ülkemizin birliğini bütünlüğünü bozmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhanf (7 yıl önce)
    Herkese HAYIR li isler..bos konusmayalim HAYIR da yarisalim...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    ben ak patiliyim ama veli ağbaba ak parti malatya vekillerini cebinden çıkarır .. bu arada zaten cumhurbaşkanımız başkan gibi davranıyor bunun için anayasa değişikliğine gerek yok.. ülkemizin vatandaşı zaten ekonomik sorunlarla terör belasıyla suriyelilerle vs. cebelleşiyor.. bunun için hayır demekyen geri duramıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Aklı selim ülkesini milletini seven AKP lilerde üzerlerine düşen yaparak ülkemizi milletiyle bölünmez bütünlüğünü sağlamaya katkım koyacaklardır. Malatyalı arkadaşım sizler gibiler olduğu sürece ülkemizi ve milletimizi kimse yıkamayacaktır. Teşekkürler. Tek derdimiz birlik beraberlik soygunsuz sömürüsüz hakça yönetilmek ve herkesin mutlu olmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin sosyal medya hesabına bakınca bu tatlı şu solculugun altında yatan dusmanliklari gördüm inadına evetttttttt
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (7 yıl önce)
    Şov yapma ağbaba asker bizim baş tacımız
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Ağbaba kendi inandığı, partisinin ortaya attığı, mesnetsiz boş sözleri ha bire tekrarlayıp duruyor. Korkma sayın vekil, herkes herşeyi biliyor görüyor. Osmanlı'ya hakaret, Cumhurbaşkanı' hakaret, hükümete hakaret, siz bu halkı ne zannetiniz hâlâ uyanmadınız artık sizi ve sizin fikrinizi çok iyi biliyoruz. Chp'nin kurulduğu günden beri yaşananlar ortada. Endişe etmeyin bu ülke emin ellerde.bütün terör örgütleri, bütün Türk düşmanları, topyekûn hem maddi, hem manevi, saldırıya geçmişken bu parlamenter sistem değişmeli idi ve cok şükür değişiyor da. Özal ve Demirel'in hayalî idi ama bu güne nasip oldu. Ne yaparsanız yapın yüzde 65 in altına düşmeyecek EVET bunu görün artık tüm ülke için, hatta sizin bile huzurunuz için EVET EVET EVET
    0
    0
    Yanıtla
  • karapinarli (7 yıl önce)
    Sozum Meclisten disari Sayin Agbaba bosuna ceneni yorma Turkiyede CHP ye herkes soguk bakiyor Artik kimse CHP yi takmiyor Bu Milet varsa yoksa hep AKP hep AKP diyor MHP de bir zamanlar Turkiye Miliyetcilgi dedig zaman akan sular dururdu ama simdi oda AKP ye teslim olmus Turkiye Miliyetciligi Rahmetli Turkes zamanindaydi HDP ise Kurt Devletti Ocalan diyor CHP yi istemeyen cok Bu Devlete ne yaparsan yaranamasin siz onu bunu birakin Malatyanin sorunlarina bakin tam 6 tane Malatya Miletinin Vekilisiniz Malatyaya hic hayiriniz dokunmuyor Malatyalilar sizleri bosuna Ankaraya Vekil olarak gondermedi Malatyaya faydaniz olsun diye sizleri sectiler burakin artik Baskanliksistemini siz Malatyaya bakin Saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)karapinarli isimli kullanıcı yorumuna
    Bir zamanlar hep AP, sonra hep ANAP sonra hep AKP ve MHP dedide ne oldu. Yıllardır iktidarda sağ partiler ve hep kan göz yaşı hakim olmadımı. Allah rızası için CHP ülkeyi kurduktan kalkındırdıktan sonra çok partili sistem ile sağ partiler ülkeyi ele geçirdi. Sanki hep CHP iktidardaymış gibi suçlama yapıyorsunuz. Çok kısa bir süre MSP ile koalisyon oldu o zamanda Kıbrıs ta Türkler zalimlerden kurtarıldı, işçi grev hakkını aldı birde çiftçi traktöre kavuştu. Din ve milliyetçilik sömürüsü ile iktidar olan sağ partiler bizi NATO ya soktu emperyalistlerin uşağı yaptı ve milleti böldü. Şimdide devam ediyorlar. Allah yukarıda biraz insaf ya. 15 yıl AKP iktidarda ama siz hala CHP CHP diyerek akıntıya kulaç atıyorsunuz. Benim bildiğim CHP babalarımızın emekli olduğu Şeker , Tekel tütün, mensucat fabrikalarını kurdu ve benim bildiğim AKP bunları yıkıp yerine AVM ler dikti hemde yandaşlarına peşkeş çekerek. Uyanın artık ve aklınızı kullanın. Fabrika kuran parti CHP, fabrika yıkan parti AKP ama suçlu CHP. Ayıp .
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    editore: Hemsehrim, yazdigimizi yayinlamayacaksan, nicin yorum kismi var haberlerde?? ha yok, tarafliysan da websayfaniza yazin tarafinizi bilelim... Gercekleri halktan saklamaya calismayin...ilgili hemen her haberde ayni yorumlari yaziyorum ki insanlarimiz dusunsunler...baskanlik, ABD nin ortadogu daki yeni duzen icin ulkemizde istedigi bir sistemdir...22 ulkede rejim ve sinir degisikligi olacagini 6-7 yil once soylediler..orjinal metin hala internette duruyor ABD disisleri bakanligi sayfasinda...libya, misir, yemen, suriye, irak ortada..iran'a da savas acacaklar..ulkemizde de baskanlik vesiyesiyle sinirlarla oynayacaklar...bunlara alet olmayin...elinizi vicdaniniza koyun...selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Bahçeli bir gerekçe ile başkanlığa evet dedi oda Türkiyenın geleceği için savaşta barışta Ekonomik ve Siyasi krizlerde ülke artık hükumetsiz kalmasın diye . İtalya koalisyon hükumetlerden çok çekti bu yüzden koalisyon hükumetlerine yasak koydu Belçika 14 ay hükumetsiz kaldı Türkiye Belçika değildir. Mesel Tayyip Başkan olma meselesi değil. mesele Türkiyenın geleceği. Biz bu şarkıyı her seçim önce dinliyoruz.her seçim sonrası her şey ortaya çıkıyor gene akıllanmıyorsunuz sizin politikanız yanlış doğur olsa halk sizi iktidar yapar Halk yollar köprüler havalanlarına metrolar hızlı trenlere hesler nükleer santralara uydular füzeler yerli helikopter uçak otomobile yerli silah sanayisine ve hata çocuklara okular da dağıtılan süte bile karşı çıkan bir ziynete oy vermez Tayyip %52 ile cumhurbaşkanın seçildi fazla oy fark yok onu bun suçlayacağınıza önce kendiniz düzeltin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Başkanlığı en çok Recep Tayyip ve Abdullah Öcalan isterken bu kervana Devlet Bahçelide katıldı. Devlet Bahçeli her neyse sıkıştırılma nedeni, o neden hiç bir zaman ülkenin ve milletin önünde olamaz. Milliyetçi ise dün ne dediyse bu gün o sözünün arkasında durmasını bilir. Başkanlık bölünmek demektir. Apo nun taleplerini yerine getirmek demektir. Bu kadar net.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen ne aldın akşam akşam aponun evet dediğine hdp neden hayır diyor. Kimse imralıya gidemezken seni kim içeri aldı bu bilgiler türkiyede ilk sende... sen terörist başıyla meşru siyasileri aynı kefeye koyarak suç işlediğinin farkında değilmisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Terörist başı dediğini AKP li bakanlar milletvekilleri övmek için yarışa girdiler kadir, sen aydamı yaşıyorsun yoksa yolu 12 ay kapalı bir köydemi. Suç işleyenlere gelince, PKK lılara dokunmayın talimatını veren iktidar valileri ile FETÖ ye yardımda çok cömert olan AKP iktidarına bak görürsün suçluyu. Allah'ın verdiği aklı gözü ve diğer nimetlerini kullanmayı öğrensen iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Arkadaslar bende sonuna kadar evet dıyen bırıydım! Ancak bugün bısey gordum kafam karıştı! Yen'i anayasa nın 95/3 fıkrası çok tehlıkeli... özetle Başkan ıstersen kanun ile bır kaç vılayeti bir vilayete bağlayarak yerınden yonetım sağlar vs vs.. okumalısınız derim! Yanı Başkan isterse kanun ile eyalet sistemıne gecebılır dıyor! Dusunsenıze, Malatya Elazığ Adıyaman vs vs dıyarbakır eyaletıne bağladık dese yandık:) okumakta fayda var derim
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)
    92 oyumla hayır nasıl oluyor? Çevrendeki insanlara baskı mı yapıyorsun? Herkesin tercihine saygılı olacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (7 yıl önce)
    Sayın Ağbaba kusura bakmasın hiçte kendi söylediği gibi değil.Merak etmesin Anayasa değişikliğinin bütün içeriğini milletimiz çok iyi biliyor.Televizyonlarda saatlerce anlatılıyor hem hükümet tarafından hemde gazeteciler tarafından.Zaten internette bütün maddeler hakkında açıklayıcı bilgi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Veli agbaba olduğu surecede EVET EVET EVET EVET EVET EVET inadına EVET
    0
    0
    Yanıtla
  • Inat ucin rejim degisikligine evet denirmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Sayın Aybaba herkesi kendiniz gibi sanmayın.Merak etme okuduk ve evet diyoruz.Anayasa değişiklik maddelerini konuşmayıp yalan yanlış şeylerle insanları korkutmaya çalışarak hayır çıkartmak istiyorsunuz.Esas sizin korkunuz %25 i zor buluyoruz %51 i nasıl bulalım korkusudur.Geçmiş olsun.Artık milletin elinden bu iktidarı alamayacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Ali bey ben CHP ye veya sol partilere oy vermedim vermemde liberal ve muhafazakar düşüncedeyim.Bu oylama sağ sol seçimi değil ülkemizin geleceği ile ilgili çok çok önemli bi referandum .Bu ülkede hukukun üstünlüğünü tesis edecek herkesin birinci sınıf vatandaş olarak yaşayacağı meclisini lider sultası ile değil kendi iradesi ile seçen bir halkın mücadelesini vermeliyiz.Meclisi halk seçip gönderirse önerilen anayasaya sıcak bakılabilinir.Herkese hukuk lazım herkese adalet.Rabbim ülkemizin birliğini bütünlüğünü bozmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın Ağbaba bu referandumu T.Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu seçimi gibi görenlerin sayısında Malesef oldukça fazla bu insanlar MISIR SURİYE rejimini görmedikleri için ülkenin geleceği ile ilgili çok çok önemli kararı hafife alıyorlar ciddi ciddi araştırıp vicdani olarak oy kullanmalarının farkında bile olmayan bir çok insan var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbîstanlı (7 yıl önce)
    Türkiye'nin o kadar derdi var , terör hat safha'da , suç oranları artmış , dolar/euro almış başını akp nin rabia sembolü olmuş 4 tl , yakıt desen. Benzin 5.5 , Lpg 3 lirayı geçmiş Mazot 4.39 , her şeye zam, her ürüne fahiş vergiler ,bunlar hâla taht kavgasında , SONUNA KADAR 92 OYUMLA HAYIR !!! ÜLKESİNİ MİLLETİNİ DÜŞÜNEN HAYIR DER ...
    0
    0
    Yanıtla