SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçişleri Bakanına 'Malatyalı Depremzede Sorunları' Soruları

İçişleri Bakanına 'Malatyalı Depremzede Sorunları' Soruları
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremin üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen halen yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan depremzedelerin kendilerini devlete ‘depremzede’ olarak kabul ettirmek için mücadele etmelerinin hem üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti.

Malatya Milletvekili Ağbaba, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya bugüne kadar kira ve taşınma yardımı alamayan depremzede sayısını sordu.

Ağbaba, depremin üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen halen depremzedelerin AFAD , kaymakamlık,  çevre şehircilik il müdürlüğü önünde uzun kuyruklara girip hakkını aramasının üzüntü verici olduğunu belirtti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AFAD tarafından vatandaşlara ödeme yapılması konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığı, kişilerin yıllardır yaşadıkları ikametgah adreslerinin kendilerine ait olduğunu ispat edebilmek için büyük çaba sarfettiklerini buna rağmen gerekli yardımı alamadıklarını belirterek teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde depremde yakınlarını kaybeden, evi yıkılan insanları saatlerce uzun kuyruklarda bekletip mağdur etmek AKP kurumlarının  bakış açısının göstergesi olduğunu kaydetti.

Ağbaba İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

"6 Şubat depremlerinin üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen Malatya ilinde halen binlerce depremzede devlet tarafından yapılacak yardımları alabilmek için mücadele etmektedir. Depremle ilgili kamu kurumlarının önlerinde uzun kuyruklar oluştuğu, depremzedelerin kendilerini devlete ‘depremzede’ olarak kabul ettirmek için mücadele ettikleri görülmektedir.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Malatya ilinde kira ve taşınma yardımından yararlanan depremzede sayısı kaçtır? Yararlanamayan depremzede sayısı kaçtır? Depremzedelere toplam ödenen miktar ne kadardır? 

2-AFAD tarafından vatandaşlara ödeme yapılması konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığı, kişilerin yıllardır yaşadıkları ikametgah adreslerinin kendilerine ait olduğunu ispat edebilmek için büyük çaba sarfettikleri buna rağmen gerekli yardımı alamadıkları belirtilmektedir. Teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde depremde yakınlarını kaybeden, evi yıkılan insanları saatlerce uzun kuyruklarda bekletip mağdur etmek bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

3-Malatya ilinde hayatını kaybeden yurttaşlara verilecek 100 er bin liralık yardımdan yararlanan kişi sayısı kaçtır? Acil ihtiyaçlar için verileceği belirtilen 100 bin liralık yardım depremin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen halen yapılmadıysa bunun sebepleri nelerdir?

4-6 Şubat depremlerinin üzerinden 4 aydan fazla süre geçmesine rağmen halen kira ve taşınma yardımı alamayan depremzede sayıları illere göre nasıldır?"

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Halo dayı (10 ay önce)
    Depremi herkes unuttu ampule oy verdik uçuyoruz veli amca boşver bu işleri... boşa kürek çekme işe yaramaz herkes kabul etti geleceğini..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • abuzer (10 ay önce)
    sayın vekilim malatya afad memurları çalışmıyor sabahın 06,30 da afad da kuyruğa girdim saat sekizde memurlar geldi onüçüncü sıradaydım saat 10 da bana sıra geldi iki saatte on üç kişinin işini yapabidilerde diyemeyeceğim yok sistem eksik evrak eksik falanda filanlarla geçiştirdiler benden sonra kuyrukta 89 kişi vardı.kendimizi ispat edemiyoruz aynı evde annem babamla beraberiz iki katlı mesken evimizin üst katındayım üst kartın elektirik su aboneiği bana aiit yok diyorlar.anne babanın evlat hakkından dolayı konut yardımın faydalanamassın diyorlar sen beraber oturuyorsun diyorlar gerekçe olarak yerleşim yerinde aynı yerde görünüyormuşuz adres değişikliği yapmamışızda falanda filanda böyle bir felaketi kim bilebilirdi .yukarı tükürsen bıyık sakal birbirine karışmış.evimiz ağır hasarlı iki katı yıkacaklar yirmiyıl borçlandıracaklar iki sene sonra ancak 95 metrekare toki bir ev verecek şimdi benim durumumda olan binlerce mağdur var kime ne diyeceğiz kime söyleneceğiz herkesin farklı hikayesi var
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Oy verdiğiniz akp vekillerine söyleyeceksin derdini kardeş
    0
    0
    Yanıtla