SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'İçme Suyu Deprem Öncesine Döndü' Ama..

'İçme Suyu Deprem Öncesine Döndü' Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bulanık akan kaynak suyunun deprem öncesi değerlerine döndüğünü bildirdi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremin sonrasında kentin su ihtiyacını karşılayan doğal kaynak suyunda bulanıklık olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kaynak suyumuz 6 Şubat depremi öncesi NTU (suyun bulanıklık değeri) değerlerine dönmüş olup Sağlık İl Müdürlüğü tarafından içilebilir raporu verildikten sonra ikinci bir açıklama ile kamuoyuna bilgi verilecektir. MASKİ Genel Müdürlüğümüze ait içme suyu depolarımızın temizlik ve hijyen çalışmaları tamamlanmıştır. Hemşehrilerimizin bireysel su depoları temizleme çalışmalarını yapmaları önem arz etmektedir."

Bu arada, suyun normal kabul edilen NTU değerinin 1 olduğu, Dünya Sağlık Örgütü'nün suyun içilebileceği üst değeri 5 olarak kabul ettiği, Malatya içme suyunun son NTU  değerlerinin 4-5 arasında olduğu öğrenildi. 6 Şubat depreminin ilk günlerinde Malatya içme suyunun kaynağındaki bulanıklık değeri 970'lerin üstüne çıkmıştı.

Bülten- AA

ARŞİV FOTO: Malatya içme suyu kaynağının 19 Nisan'daki görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yerelli (1 yıl önce)
    Maskinin musluktan akan suyunda hafif de olsa pis bir koku da var...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Acaba su şebekesi boruları nasıl? Kırılan, çatlayan borular var mı? Bununla ilgili kontrol yapıldı mı? Su kaynağında temiz olabilir ancak vatandaşın musluğundan temiz akıyor mu?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Can Malatya (1 yıl önce)
    Musluktan akan berrak gibi görünüyor ama bir şiseye doldurunca rengi belli oluyor acep bizdeki su başka yerden mi geliyor.
    %80
    %20
    Yanıtla