SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçmesuyumuz Yok, Kuyu Suyu İçiyoruz"

0
Güncellendi - 2020-08-07 04:05:31
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesine bağlı Köprülü Mehmet Paşa Mahallesi ve Taşbaşı Mahallesi sakinleri, mahallelerinde uzun yıllardan bu yana yaşanan içme suyu sorununun artık çözülmesini beklediklerini söyledi.

Yaklaşık 35 hanenin bulunduğu ve yaz aylarında 600 civarındaki kayısı işçisiyle birlikte nüfusun arttığını belirten vatandaşlar, yıllardır uğraşmalarına rağmen içme suyu sorununa çözüm bulunmadığını belirtiyorlar.

Köprülü Mehmet Paşa Mahallesi ile Taşbaşı Mahallesi sakinleri, 10 yıldan bu yana içme suyu şebekesinin yapılması için talepte bulunduklarını, ancak taleplerinin bugüne değin karşılıksız kaldığını ifade ederek, “2020 yılında içme suyu şebekesi olmayan mahallelerin olması Malatya için, Hekimhan için kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla, tüm mahallelerdeki içme suyundan Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin sorumlu oluğunu hatırlatan mahalle sakinleri, sorunu MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a ilettiklerini ancak henüz bir çözüme ulaşılamadığını kaydetti.

“Her yıl imza mı toplayacağız?”

Mahalle sakinlerinden Turan Uzunoğlu, adı geçen her iki mahallenin yıllardır içme suyuna hasret kaldığını vurgulayarak, MASKİ’nin her yıl “İmza toplayın, dilekçe yazın” dediğini hatırlatarak, “Biz her yıl imza toplamaya devam mı edeceğiz.? 10 yıldır içme suyuna kavuşmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Yaz aylarında her iki mahalleye 600 kayısı işçisi geldiğini belirten Turan Uzunoğlu, “ İşçiler kuyu suyu içtikleri için her gece neredeyse acil servislerdeyiz. Bu salgın döneminde sürekli hastanelere gitmek  durumunda kalıyoruz. Her yıl imza toplayıp MASKİ’ye başvuruyoruz ama bugüne kadar bir cevap alamadık. Yakın tarihte MASKİ Genel Müdürü ve Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık ile görüştük. Bağlayacağız dediler ama henüz sorunumuz çözülmedi. Bize yeniden imza toplayın başvuruda bulunun denildi” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyali (4 yıl önce)
    Malatya merkeze bağlı Duranlar mahallesindede aynı problem var şu yukarilara cikmiyor bir çok ev aynı problemi yasiyor.maskiye defalarca baş vurulmasina rağmen yapmıyorlar bir buçuk yıldır hidrofor takmaya çalışıyorlar 6 ayda bir gelip bir vida atıp gidiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (4 yıl önce)
    Cumhuriyetin 100. Yılinı kutlamaya hazırlanırken halâ içme suyuna hasret mahallelerimizin olması utanç vesilesidir. Selahattin Gürkan Başkan umarım bu haberi okumuştur. Yazık, günah
    0
    0
    Yanıtla