Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle Doğanşehir Hükümet Konağı bahçesinde ve İlçeye bağlı mahallelerde her akşam iftar programı düzenleniyor.
Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemiz merkezinde Doğanşehir Hükümet Konağımızın önünde ve arzu eden mahallelerimizde Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla her akşam Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından işadamlarımızın da katkısıyla iftar programları düzenliyoruz. İftar programı öncesinde mahallelerimizde ikamet eden ve Vakfımızda kayıtlı olan ve dosyası bulunan aileleri, haneleri ziyaret etmeye çalışıyoruz. İftar yemeklerimize yoğun katılım oluyor, çocuklarımızla, gençlerimizle, yaşlılarımızla, ihtiyaç sahiplerimizle beraber aynı masa etrafında iftarımızı açıyoruz, aynı yemeği, aynı ekmeği, aynı suyu paylaşıyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımız arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları pekiştiriliyor. Programlarımız Ramazan Ayı boyunca devam edecek. Programa katkı veren işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Ayını tebrik ediyorum” dedi.
BİRLİK VAKFI'NIN İFTARI
Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından, Malatya konteynır kentte yaşayan Suriyeli mültecilere iftar yemeği verildi.
Vakıf yönetici ve üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde konuşan Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, “İhtiyaç sahibi insanlarımıza Ramazan ayının manevi havasında yardımların esirgenmemesi gerekiyor. Ramazan ayı içinde Suriyeli kardeşlerimize iftar yemeği vermenin mutluluğu içindeyiz" ifadelerinde bulundu.
Ayrıca bu yemeğin düzenlenmesinde katkıda bulunan Vakıf yönetimine de teşekkür eden Sadi Ergül, bu tür yardımların Ramazan ayı içinde artması yolunda hayır severlerin bu konuda duyarlı olmaları temennisinde bulundu.
AKP'NİN İFTARI
AKP Malatya İl Teşkilatı, iftarda partililerle bir araya geldi. AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından Dede Korkut restoranda verilen iftar yemeğine; AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Eski Milletvekili İhsan Koca ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra belediye başkanları ve partililer katıldı.
İftar yemeği öncesinde konuşan AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, "Bizler, sizlerle birlikte bir yola çıktık. Yol yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz. Geçmişten bugüne partimizde görev yapan isimlerle bir arada olmayı istedik" dedi.
Tüfenkci, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını anımsatarak, "Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci var. Sizlerinde beraber siyaset yaptığı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına adaylığı bizler kadar sizleri de heyecanlandırmıştır. Dolayısıyla hep beraber yine dün olduğu gibi bugünde sahada olacağız. Bu hareketin, bu davanın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Malatya'ya geleceğini söyledi.
Malatya Eski Milletvekili İhsan Koca da, partililerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "İnşallah daha güzel günlerde, partimizin çatısı altında buluşmayı diliyorum" ifadesini kullandı.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, AK Parti kurulduğu günden bu yana emek sarf eden herkese teşekkür etti.
DARENDE'DE ESNAFA İFTAR
Malatya’nın Darende İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ilçe esnafına iftar yemeği verdi
Kooperatif Başkanı Seydi Güşen, “Esnafımızla bir araya gelerek mübarek ramazan ayında manevi havayı hep birlikte yaşamak ve birlik beraberlik içinde her zaman esnafımızın yanındayız “ dedi
İftara ilçe kaymakamı Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Emniyet Müdürü Arif Köse ve esnaflar katıldı.