SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhalesiz Yıkım Yolsuzluğu.. 5 Şüpheli Tutuklandı

İhalesiz Yıkım Yolsuzluğu.. 5 Şüpheli Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 61 taşınmazın ihalesiz olarak yıktırılmasıyla ilgili başlatılan yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ankara ve Elazığ'ı da kapsayan bir operasyon yapıldığı bildirildi.

Operasyonla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgi verildi:

"Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Malatya merkezli Ankara ve Elazığ illerini kapsayan eş zamanlı yapılan operasyonlarda; Doğanşehir ilçesinde Yıkık, Acil Yıkılacak ve Ağır Hasarlı durumunda bulunan  61 adet askı kodlu taşınmazın yıkım, enkaz kaldırma ve taşıma işlemlerinin N.H. isimli firma tarafından ihale ve sözleşme olmaksızın yapıldığı,

İmzalanan sözleşme ve teknik şartnamedeki hususların yerine getirilmeden ayrıştırma işlemi yapılarak enkaz döküm sahasına dökülmediği, geri dönüşüm işi yapan firmalara satılarak haksız kazanç elde edilmesi suretiyle toplamda 13.5 Milyon TL maddi menfaat sağlanarak kamu zararının oluştuğu tespit edilmiştir.

KOM Şube Müdürlüğümüzce kamu zararına sebebiyet veren 6 şüpheli şahıs 24.09.2024 günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde yakalanmıştır.

Adli Mercilere sevki sağlanan 5 şüpheli şahıs tutuklanmıştır."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 saat önce)
    Malatya şehir merkezinde de ayni şeyler yapıldı ve yapilyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 saat önce)
    Deprem değil ganimet bölgesi
    %100
    %0
    Yanıtla