SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhtiyaçlılara Vakıf Yardımı

0
Güncellendi - 2020-04-22 01:44:31
İhtiyaçlılara Vakıf Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koronavirüs (kovid-19) sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolilerini evlerine götürerek teslim ediyorlar.

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koronavirüs (kovid-19) salgını sürecinde ihtiyaç sahibi aileler için harekete geçti. Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, hazırlanan gıda kolilerini ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim ediyor.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, Selçuklu ve Osmanlı döneminden günümüze 52 binden fazla vakıfların yaşatılması ve onların adına hayır şartlarını yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Doğan, “Genel Müdürlüğümüzün himayelerinde tüm bölgelerimizle 81 ilde yapılan bu yardımları bizde bölge müdürlüğü olarak Malatya, Elazığ ve Tunceli illerimizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu yardımları her ay düzenli olarak yapmaktayız. Bölgemizde her ay 717 aileye gıda yardımı, 150 ailemize nakdi yardım ve 468 öğrencimize ise burs vermekteyiz. Şimdi burada ki ailemize Yusuf Ziya Paşa Vakfı adına getirmiş olduğumuz gıda kolisini takdim ederek Peygamber Efendimizin Hadisinde Buyurmuş oldukları ‘İnsan ölünce üç şey dışında ameli kesilir. Sadaka-i câriye yani faydası kesintisiz devam eden hayır, kendisinden faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat” sözü doğrultusunda bu vakfımızın hayır şartını yerine getirerek vakfedenlerin hayırlarını kesintisiz devam etmesi için vesile olmaya çalışmaktayız” diye konuştu.

Bu süreçte sorumluluklarının büyük olduğunu dile getiren Doğan, “Bu kadim millet, halkını, tebaasını ve başkalarını, memnun etmek adına, hükmettiği topraklarda vakıf müessesesini tesis ve inşa etmek için büyük bir çaba harcadı ve 1048'den günümüze, kurduğu binlerce vakıfla, gönülleri fethetti bir bakıma. Bugün en kıymetli ecdat yadigârımız olarak kabul edebileceğimiz vakıflarımız, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün himayesinde faaliyetlerini icra etmeye devam etmektedir. Bu bakımdan sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağırdır. Bu mübarek yolda, mensubu olduğumuz millet, bağlı bulunduğumuz peygamber ve binlerce yıllık devlet geleneğimiz, yolumuzu aydınlatan en önemli ışıklardır. Genel müdürlüğümüz ile Bölge Müdürlüğümüz, adeta kılı kırk yararak, bin yıllık bir geleneği söz verildiği ölçüde, sürdürmeye devam ettirmeye çalışmaktadır. Bugün yaşamış olduğumuz bu sıkıntılı günlerde de milletimizin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa karşılıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha çok yüreklere dokunabilmek adına bin yıllık bu kadim müessesenin, dünya döndükçe ilelebet payidar kalmasını temenni ediyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat keleş (4 yıl önce)
    3.aydan 16 gün sigortamız var aktif olduğu için öncelikle bu sigorta meselesini çözüp sürekli işi olmayan mağdur fakir olanları bulun maalesef muhtarlarımız ev ev gezip mahallede fakir aramıyorlar mağdurlara yardımcı olmuyorlar bildiğim 4 muhtar var.sosyal yardıma kayıtlıysan bize gelirse veririz anlayışı vakıf olarak bu işi muhtara bırakmayın emin olun 155 i arayıp şikayet etmeden erzak alamıyoruz sigorta aktif fakat ücret yok devletimiz bu konulara el atsın bizleri bir kezde ağlamadan feryat etmeden yazmadan bulsunlar vakıfın bu uygulamasının devamını istiyoruz sağolun siz fukaranın eli olursanız Allahın elide yardım edenler üzere olur dileseydi herkes eşit olurdu rıızta fakat mesele olan olmayana nasıl ulaşır kolay gelsin
    0
    0
    Yanıtla