SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İki Ayda 78 Milyon Dolarlık Kuru Kayısı İhracatı

İki Ayda 78 Milyon Dolarlık Kuru Kayısı İhracatı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'deki 22 milyon kayısı ağacının yaklaşık 9 milyonunun bulunduğu Malatya'da yetiştirilen kayısı, yurt içi ve dışında damakları tatlandırmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret belgeli ürün olan Malatya kayısısı, döviz getirisiyle yüz güldürüyor.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AA muhabirine, ağustos ayıyla başlayan yeni ihracat sezonunun hızla devam ettiğini söyledi.

Dünyadaki ekonomik dalgalanmaların tarım ürünlerini de etkilediğini belirten Özcan, kayısıda ihracat rakamlarını en üst düzeyde tutabilmek için yoğun mücadele verdiklerini ifade etti.

Hedef yılbaşına kadar 40 bin ton ihracat

Özcan, yeni sezona hızlı başladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Sezonun ilk iki ayında 14 bin 426 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirerek karşılığında 78 milyon 63 bin dolar gelir elde ettik. Ekim ayının ilk 10 gününde ise yaklaşık 2 bin tonluk ihracat gerçekleştirdik. Kayısıdaki fiyat artışlarından dolayı miktarda kısmi bir gerileme söz konusu ancak ihracat rakamlarımız (gelir bazında) geçen yılın üstünde seyrediyor. Hedefimiz yılbaşına kadar 40 bin ton ihracat rakamını yakalamak."

Malatya kayısının ABD başta olmak üzere Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Brezilya gibi 113 ülkeye ihraç edildiğini belirten Özcan, "Sezon sonuna kadar 100 bin ton ihracat 500 milyon dolar gelir hedefimize emin adımlarla yürüyoruz." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yolundaa (2 yıl önce)
    aynen yolunda
    %100
    %0
    Yanıtla