SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Mezarlıktaki Mezarlar Nakledilecek

0
Güncellendi - 2021-10-09 16:45:22
İki Mezarlıktaki Mezarlar Nakledilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmaları nedeniyle iki mezarlıktaki mezarlarda bulunan cenazelerin Şehir Mezarlığı'na nakledileceği bildirildi.

Malatya- Çırmıhtı yolu arasına Tecde Mahallesi sınırlarında bulunan Göl ve Şentepe mezarlıklarının yol genişletme çalışmalarından etkilendiği belirtildi. Buradaki mezarların Şehir Mezarlığı'na nakli için Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da gerekli izinlerin alındığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımızın yeni yollar açma ve mevcut yolları genişletme çalışmaları kapsamında. Yeşilyurt ilçesi, Tecde Mh.5625 ada 4 parsel (Şentepe Mezarlığı), 520 ada 5 parsel ve 5113 ada 26 numaralı parsellerde (Göl Mezarlığı) imar yolunun açılması ve yol güzergâhında kalan mezarların belediyemiz Şehir Mezarlığına nakli için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izin alınmış olup, nakil yapılacak mezarlıklarda ön hazırlık çalışmaları yapılmıştır.

Bu itibarla, 01/11/2021 tarihinden itibaren yol güzergahında kalan mezarların belediyemiz Şehir Mezarlığına nakledilmesi işine başlanılacağından bu tarihten önce mezar sahiplerinin, mezarların üzerine dikilen mezar numaralarını öğrenerek, belediyemiz tarafından Şentepe ve Göl Mezarlıklarında kurulan İrtibat Bürosuna giderek mezar numarasını, ad, soyadı, adres ve iletişim bilgilerini kaydetmeleri ve nakil günü mezarın başında bizzat hazır bulunmaları önemle rica olunur.”

Söz konusu mezarlıklarda 300'ün üzerinde mezarın nakledileceği, buradaki mezarlardaki cenazelerden 250 civarında olanın yakınlarının belirlendiğini, mezar sahiplerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmaların 31 Ekim gününe kadar süreceği, 1 Kasım'dan itibaren nakil çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.

Daha önce de, Güney Kuşak Yolu nedeniyle, Kuyuönü (Aşağı Banazı) Mezarlığı'ndan 3 bin civarında mezar, Şehir Mezarlığı'nda oluşturulan bölüme nakledilmişti. Mezarlar nakledilirken, dini tören yapılmış, çıkarılan kemikler, kefenlenerek Şehir Mezarlığı'nda gömülmüştü.

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

____________

ÖZEL NOT: Sayın 'N.A.' bu haberimizi de alıp, başkalarına servis etme!.- malatyahaber.com

_________________

ARŞİV FOTOLAR: Yol genişletme çalışmaları nedeniyle 2015 yılı Mart ayında, Kuyuönü'ndeki 3 bine yakın mezar açılarak, çıkarılan kemikler, 'kefen' torbalarla Şehir Mezarlığı'na nakledilmiş ve burada hazırlanan 'küçük' mezarlara defnedilmişti. (Üstte ve altta)

FOTO: Nakledilecek olan Tecde- Göl Mezarlığı (taralı alan)

FOTO: Nakledilecek olan Tecde- Şentepe Mezarlığı (işareti alan)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    bir türlü bitiremediler, dirisini de ölüsünü de rahat bırakın artık şu Malatyalıları
    0
    0
    Yanıtla
  • derbeder (3 yıl önce)
    Herşeyi bitirdiniz sıra ölülerimi geldi yazık 2023 e kadar dokunmayın mezarlara ondan sonra ne yaparsanız yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    O mezarlıkta sizin ananız babanız yatmıyor ondan taşıyalım diyorsunuz orda yatanların yakınlarına sordunuz mu hiçbiri istemiyor varsın ordan yol geçmesin varsın 10 metre sağından solundan geçsin memlekette yermi kalmadı insanlara mezardada rahat vermiyorsunuz. Yiyiyorsa bin yıllık ermeni Hristiyan mezarliklarinida taşısaniza
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    İşaretli alan ile taralı alan aynı yeri gösteriyor, aradaki fark nedir editör?
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (3 yıl önce)
    Sancaktar mezarlığı da taşınmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • orası sit alanı oldu taşınamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (3 yıl önce)
    Ölüleri rahat bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (3 yıl önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın yaptıklarınızı sizde yaşayasınız ,koca memlekette yol yapacağınız yer mi kalmadı bütün yollar yamalı her taraf çukur onları hallettiniz yeri kıymetli diye mezarlığa göz diktiniz değil mi yapacağınız yol 5-10 metre sağa sola kayamaz değil mi mezarlarında yatan cenazelere bile rahat yok sayenizde.Allaha hesabını verirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (3 yıl önce)
    Dünyanın hiçbir yerinde ölüsüne eziyet eden bir millet görmezsiniz. Görseniz görseniz Malatya da görürüsünüz. Bre belediye başkanları bundan 10 20 30 40 50 yıl önce mezarlıkların etrafındaki arazileri arsa yaparken aklınız neredeydi.. Şimdi bile yol açmak için kamulaştırma yapmıyorsunuz.. gariban MÜSLÜMAN 'ın mezarına dokunuyorsunuz... Gücünüz yetiyorsa (bunda istemeyiz ama) Kiltepe'deki gayri müslüm mezarlığında bir çakıl taşı sökün bakayım sökebilirseniz..(Hani yıkıpta yeniden içindeki tesisi yaptınız ya....).. Bu memlekete yazık çok yazık... Bırakın bari atalarımız mezarında rahat etsin.. Belki beni oraya defnedin diye vasiyeti olan insanlar vardır. peki onların KUL hakkını hangi iman sahibi ödeyecek...Bu vebal de bu mezarları kaldırma kararı alanlara yeter de artar bile.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Bakalım siz nereye yatacaksınız ölünce
    0
    0
    Yanıtla
  • suna (3 yıl önce)
    bu ülkede mezarda bile huzur yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Zulmünüz ölülere kadar ulaştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ardın (3 yıl önce)
    Varsın 50mt lik mesafe dar olsun. Mezarda bari insanları rahat bırakın. Zaten ülkede huzur yok mutluluk yok sıkıntı çok geçim yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Bu Nasıl yol genişletme Allah tan korkun milletin ölüsünü bile bırakmadınız bildiğin dikdörtgen parsel çıkarmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bu işi yapanların yatacak yeri yok. İnş bu rantın arkasındakilerin iki yakası iki alemde yanyana gelmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (3 yıl önce)
    ya arkadaş ne saçma işlerle uğraşıyor belediye evimin yakınında bulunan en eski mezarlığa inşallah dokunmazlar mübarek zatların mekanına uğruyorduk inşalllah öyle bir hata yapmazlar iyice gıcık oldum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (3 yıl önce)
    Çok güldüm ya Allahtan korkun bunun neresi yol genişletme bu resmen o bölgedeki müteahhitlerin mezarlık yanında diye düşük fiyatla sattıkları daireleri çok çok yüksek fiyattan satmaları için yapılan bir işlemdir. Günah bak sizi çarpar sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl (3 yıl önce)
    Mezarlarin da insanlari rahatsiz etmeyip biraz paraya kiyip yolun karsi tarafindaki evleri yikip yolu genisletseydiniz daha iyi olmazmiydi
    0
    0
    Yanıtla