SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İki Rektör Arasında Dilek Tuttum".. Oldu!

0
Güncellendi - 2019-01-21 04:02:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in, geçtiğimiz Eylül ayında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım, “Rektörlük dileği tutmuştu, rektörlüğe atandı” yorumuna yol açtı.

Malatyalı olan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un rektörlük görevine atanmasından kısa süre sonra, 17 Eylül 2018 tarihli bir paylaşım yapmış, bu paylaşımında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un arasında yer aldığı fotoğrafını yayınlamıştı.

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu fotoğrafla birlikte, “Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hocalarımla… İki rektör hocam arasında bir dilek tuttum” ifadelerini paylaşmıştı.

Aydın Yerel Medyası: Rektörlük dileği tutmuştu,  rektörlüğe atandı

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’ne atamasından sonra, Aydın yerel medyası, Prof. Dr. Aldemir’in söz konusu sosyal medya paylaşımını gündeme taşıdı.

Aydın’a yönelik yayın yapan aydindenge.com.tr. sitesi “Rektörlük dileği tutmuştu, bugün rektörlüğe atandı” başlığı ile yayınladığı haberde, “Aldemir’in bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ADÜ Rektörlüğüne atanması, ‘Rektörlük dileği gerçek oldu’ şeklinde yorumlandı” ifadelerine yer verdi.

Aynı haberde, Prof. Dr. Aldemir’in rektörlüğe atandığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın yayınlanmasından sonraki ilk işinin de anne ve babasının elini öperek hayır duasını almak olduğu belirtildi.

Rektörlerin seçimle işbaşına geldiği dönemde 11 rektör aday arasında sonuncu olmuştu

Bu arada, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in, rektör adaylarının seçimle belirlendiği dönemde, Ekim 2014 tarihinde yapılan seçimde 11 rektör adayı arasında sonuncu olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Aldemir, bu seçimde sadece 13 oy alabilmiş ve YÖK’e bildirilen ilk 6 isim arasına girememişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem, 100 oy alan ve 2. sırada olan Prof. Dr. Cavit Bircan’ı rektör olarak atamıştı.

Prof. Dr. Karabulut başarı diledi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da instagram hesabından sözkonusu fotoğrafı yayınlayarak, Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e başarı diledi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Nedense bu dilekler sadece hükümete yakın olanlarda tutuyor. Liyakat yok. Hakikat yok. Liyakatın olmadığı yerde ne bilim olur, ne de ilim. Size kolay gelsin. Yiyin, için.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Muhteşem bir cevap, Yüreğinize sağlık , Mustafa bey, Bende sizin gibi düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumcu (5 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Sayın Aysun Hanım, bugün instagram hesabında Malatyalı işadamı Ahmet Çalık ile bir toplantıdaki fotoğrafını paylaşmış. Fotoğrafın altında "Kıymetli işadamı sayın Ahmet Çalık ABİ ile istişarelerde bulunduk" diye yazmış. Bir bilim insanı ve bir üniversite rektörü, Malatyalı olsun ya da olmasın, kıymetli olsun ya da olmasın, bir işadamına ABİ diye hitap edemez, etmemelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper (5 yıl önce)
    Geçen gün yine iki rektör arasındayım, dedim ‘Allahım’ mevzuyu bilion amin.
    0
    0
    Yanıtla