SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Depo HES'i İçin İhale Süreci Başlatıldı

İkinci Depo HES'i İçin İhale Süreci Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde içmesuyu ana isale hattı üzerinde kurulan Kuyuönü Su Deposunda yapılan Hidroelektrik Santrali’nden (HES ) sonra, bu kez  Cemal Gürsel Mahallesindeki Yapraklı Su deposunda hayata geçirilecek olan HES inşaatının ihalesi süreci  başlatıldı.  

-Su deposuna gelen su enerjiye dönüşüyor  
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya içmesuyunu sağlayan Gündüzbey Kaptaj Tesislerinden gelen içmesuyunun il merkezindeki su depolarında enerjiye dönüştürülmesi projesi kapsamında ikinci Hidroelektrik Santrali’nin yapılması çalışmasında süreç başlatıldı. Geçtiğimiz şubat ayında MASKİ ve MOTAŞ tarafından hayata geçirilen ve yaklaşık 3 megawat üretim kapasitesi olan Kuyuönü su Deposu HES projesinin ardından Cemal Gürsel Mahallesindeki Yapraklı Su Deposu HES Projesi de hayata geçiriliyor.  

- İhale düzenlendi
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (MASKİ) Genel Müdürlüğü  tarafından “Yeşilyurt Yapraklı İçme Suyu Tesisinin Üzerine Hidroelektrik Santrali Kurulması (HES) Yapım İşi” ihale ilanı yayımlandı. Buna göre; 1 adet Hidroelektrik (HES) Santrali Binası Yapılması, 1 adet 1 MW Gücünde Tirbün, 1 adet Jeneratör, 1 adet cebri boru, binası ve diğer donatıları kapsayan Yapraklı HES Projesi inşaat ihalesi 9 Eylül 2022 tarihinde yapılacak.  İhale sürecinde yüklenici firmaya 6 ay süre verilecek.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuyuönü'ndeki depoda yapılan ilk HES tribününü incelerken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatya Basimin Taci (1 yıl önce)
    Malatyamizin suyu tertemiz lezzetli güzel suydu SEKSEN sonrasina kadar suan para ile su aliyorum nerde ooo eski suyumuz,Malatyayi yöneten bir adam yokmu eski suyumuzu tekrar vatandaslara icirsin....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Ne gariptir çalışanlar baret takmaz, siyasiler ise çalışıyoruz imajı vermek için baret takarlar.bizde millet olarak kanıyoruz öylemi. Yerse....
    %100
    %0
    Yanıtla