SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Yarı Gerçekten Zor Geçecek"

0
Güncellendi - 2020-01-07 16:34:08
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un başarılı kalecisi Fabien Ceddy Farnolle, Süper Lig’de ikinci yarının zorlu geçeceğini ifade ederek, “Artık Süper Lig’de ‘küçük takım, büyük takım’ diye bir şey yok. Bütün takımlar iyi. İlk maçlarda alabileceğimiz kadar çok puanı alıp, rahatlamak istiyoruz” dedi.

 Sarı kırmızılı takımın ilk yarıdaki en istikrarlı futbolcusu olan ve 17 hafta boyunca bütün karşılaşmalarda 90 dakika forma giyen Farnolle, Antalya kampında kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

 Başarılı eldiven, bir günü geçtikten sonra diğer güne başlarken daha iyi olma yolunda ilerlemek istediğini, bu yönde çalıştığını ve performansını da buna borçlu olduğunu ifade etti.

Performansının üzerine koyarak yoluna devam etmek için çok çalıştığını kaydeden Farnolle, “İnşallah yarın, bugünden daha iyi olacağım” dedi.

Farnolle, takımın genel durumuyla ilgili, “Sezon başında Avrupa deneyimimiz oldu. Avrupa’yı gördük ve oranın atmosferini yaşadık. Bu senede hem kendi performansıma hem de takımın performansına bakarak şunu söyleyebilirim; takım olarak her şeyin en iyisine layığız. Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Gittiğimiz zamanda elimiz boş dönmeyeceğimize inanıyorum” yorumunda bulundu.

Süper Lig’deki oyuncu kalitesinin özellikle de kalecilerin iyi olduğunu dile getiren tecrübeli file bekçisi, “Uluslararası anlamda bir başarı gösterebilirler. Kalecilerle ilgili bir yarışma olsa başarılı olurlar çünkü gerçekten Süper Lig’de çok kaliteli oyuncular var. Bunu da her geçen maç bize gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Farnolle, 34 yaşında olduğunu ve bugüne kadar bir hayalinin olduğunu ifade ederek, “En büyük hayalim Fransa’da birinci ligde oynamaktı. Maalesef olmadı ama her şeyde bir hayır varmış, iyi ki de olmamış şuanda Türkiye’de Süper Lig’de oynuyorum. Fransa’da birinci ligde oynasaydım, belki de Süper Lig’de oynama heyecanını yaşayamayacaktım. Allah nasip etti Süper Lig’de oynuyorum, Avrupa Ligi’nde oynadım. Burada kendi kalitemi gösterdim. Kariyerimle ilgili söyleyeceğim bir şey yok, burada en yüksek derecedeki performansımla ligi bitirmek istiyorum” dedi.

Başarılı kaleci, ligin ilk yarısındaki performansına ilişkin, “Öyle maçlarımız oldu ki yüzde yüzümü veremedim. Tabi ki bu imkansız gibi bir şey. Yeri geliyor arkadaşlarım yüzde yüzünü veremiyor, yeri geliyor ben yüzde yüzümü veremiyorum. İkinci yarı için şunu söylemek istiyorum; daha iyi konsantre olup, takım olarak yüzde yüz performansımızı sahaya yansıtarak ligi çok iyi yerde bitirmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 Ligin ikinci yarısının zorlu geçeceğini dile getiren Farnolle, şunları söyledi:

“Büyük takımlarda artık uyanmaya başladı. Süper Lig şuanda çok zor. Herkesin puanı birbirine yakın. Bunu geçen seneden de biliyoruz. Kimin sona düşeceği kimin birinci sıraya yükseleceği haftadan haftaya değişiyordu. Bunu tahmin edemiyorduk. İkinci yarı gerçekten zor geçecek. Artık Süper Lig’de ‘küçük takım, büyük takım’ diye bir şey yok. Bütün takımlar iyi. İlk maçlarda alabileceğimiz kadar çok puanı alıp, rahatlamak istiyoruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Basri (4 yıl önce)
    Malatya sporu ikinci yarı zor günler bekliyor takımda Sergen Yalçın'ın istifa edeceği gibi belirsizlik ara transferde istenilen yerlere kaliteli futbolcuların alınmasında yönetimin isteksiz olması ikinci yarı için malatyasporu olumsuzluklar bekliyor demek.
    0
    0
    Yanıtla