SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İkizce TOKİ Konutları İçin Tüm İmkanları Seferber Ettik"

'İkizce TOKİ Konutları İçin Tüm İmkanları Seferber Ettik
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından ihalesi yapılan 14 bin 338 adet konuttan 8 bin 799’unun yer aldığı İkizce Mahallesindeki TOKİ Konutlarının tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi için  Yeşilyurt Belediyesi, bölgedeki ulaşım alt yapısını yenileyerek araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı çalışmalara devam ediyor.

Yeşilyurt İlçesindeki TOKİ Konutlarının yanı sıra Köy Evlerinin depremzede ailelere teslim edilmesi için gerçekleşen alt ve üst yapı yatırımlarını yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirmek için 7/24 çalıştıklarını söyledi.

8 bin 799 konutun yer aldığı TOKİ Konutlarıyla birlikte İkizce Mahallesine yeni bir yaşam alanı kurulacağını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 6 Şubat’taki büyük depremlerin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hemşehrilerimize tahsis edilmek amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yapımına başlanan TOKİ Konutlarımız ve Köy Evlerimiz hızla yükseliyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta şehrimizdeki barınma sorununun çözüme kavuşması ve vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına bir an önce kavuşmaları içinde tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. İkizce mahallemizde toplamda 8 bin 799 konutun yer aldığı TOKİ Evlerimizin büyük bir kısmı tamamlandı, yakın zamanda kuralar çekilecek ve hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla birlikte burada yeni bir yaşam alanı inşa edilmiş olacak. Konutların olduğu bölgedeki alt ve üst yapı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla bizlerde ekiplerimizi seferber ettik. Konutlar ile ana yol arasındaki bağlantı yolunun düzenlenmesi içinde Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  MASKİ ile TÜİK Binamız arasında alternatif bir yol güzergâhı oluşturup buraya ulaşımı daha rahat ve kolay hale getirmiş olacağız. Yol düzenleme ve iyileştirme çalışmalarımızın yanı sıra park sorununu gidermek içinde otopark alanı yapıyoruz. Şehrimizde hem hayatın normalleşmesi hem de konutlarımız ve köy evlerimizin olduğu bölgedeki belediyemizle ilgili talepleri yerine getirmek içinde elimizden geleni yapıyoruz. Şehir dışında ya da konteyner kentlerde yaşamak durumunda kalan hemşehrilerimizi sıcak yuvalarına kavuşmaları içinde ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları neticesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ ve Emlak Konut ekiplerinin yoğun gayret ve çabalarına bizlerde tüm gücümüzle katkı sağlıyoruz ve devletimizin tüm kurumlarıyla iletişim halinde olup iletilen talepleri anında yerine getiriyoruz. İkizce TOKİ Konutlarında üç vardiya şeklinde olağanüstü bir gayretle çalışan şantiye şeflerimiz ve inşaat işçilerimizin gayretlerini ise takdirle karşılıyoruz.  Bu ve benzeri tüm yatırımlarla deprem yaralarını el birliğiyle saracağız, geleceğimiz bugünlerimizden daha güzel olacak, şehrimizi birlikte ayağa kaldıracağız, biz buna sonuna kadar inanıyoruz. Umutluyuz, inançlıyız ve hep birlikte el ele verip çalışıyoruz. Cenabı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Deprem yaralarının sarılması için Malatya’ya büyük yatırımların gelmesi talimatını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Başkanlığımıza ve ilgili bütün kurumlara şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Erdoğan (4 ay önce)
    Acilen evleri yıkılmış olan kişilere yapımı biten bu konutlar dağıtılmalı küçük olsun gardaşım el çadırda konteynırda hayat sürdürüyor kolay iş değil ha Devletten bedava yiyip içip üstelik de parasını alanların keyfine diyecek yok onlar bol keseden konuşurlar bana ev çıksında 80 m2 olsun hiç önemli değil başımızı sokacak bir kapımız olur hiç değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen devletten yardım alınca iyi başkasına verilince adaletsiz kötü en iyisi herkes başının çaresine bakacak. Yok benim evim gitti bana 80 verin öyle yok bedava yada az paraya konut yapılacaksa türkiyede kurayla bedava yada isteyen herkese verilmeli
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (4 ay önce)
    Evleri ağır hasarlı olup kirada oturanlara evlerimiz yapılana kadar önümüzdeki yıl da KİRA yardımı devam edecek mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seçimden sonra mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taha (4 ay önce)
    Peki kiracılar be olcak acaba bizler için başvuru varmi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Huzur (4 ay önce)
    Sonuç?Ne zaman teslim edilecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hizmet (4 ay önce)
    Yeşilyurt Belediyesi, bir de imar ile ilgili yapman gereken işi yapsan da arsamıza kendi paramızla evimizi yapmaya başlasak. Malum üç yıllık binayı zamanında gerekli kontrolleri yani işinizi yapmadığınız için yıktınız!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (4 ay önce)
    Biz Depremzedelere 3+1 ve net 85 m2 olan kutucuklarımız hayırlı olsun. Bu evler için minyatür mobilyalar üretenler iyi para kazanır artık çünkü normal mobilyalar asla sığmaz. Inanmayan ziyaret etsin ve görsün. Sıfırdan yaptığın binaları neden 120 m2 net değil de 85 m2 net yapıyorlar akıl sır ermiyor. Hani yarısını devlet ödeyecek ya diğer yarısı denilen aslında tam fiyatını da vatandaştan alacaklar bunların bari doğru dürüst oturulabilecek bir şey yapsaydınız.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hemşerim doğru diyorsun, evler öyle aman aman büyük değil hak veriyorum sana. Ben ancak şunu demek istiyorum. İsterse 50 mt2 olsun da bir an önce evimi versinler başımı sokayım. Kendi memleketimde yine depremzede olan hemşerimin evini kiraladım ve oturuyorum bil bakalım kiram ne kadar? Tam tamına 11.000 lira. Olay artık küçük ev büyük ev konusu olmaktan çıktı uzun zamandır. Hayatta kalmaya çalışıyoruz. Deprem günü bir göz odamız olsaydı da içine girip ısınsaydık modundaydım, hepimiz öyleydik. Bu küçük evlerden bile ne zaman verirler acaba diye düşünmekten uyuyamıyorum artık. Anla beni yani. Velhasıl kelam Malatya'da durumlar çok vahim, değirmen sele gitmiş şakşağın peşinde olmamak lazım. Umarım bir an önce evlerimiz verilir de tüm maaşı liraya vermekten kurtuluruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yavuz (4 ay önce)
    Son kez soyluyorum. Beylerderesi viyadugunun sagina soluna bir kac geciş daha başlayin. Zaten organize sanayinin servislerinin trafigini kaldirmiyor o kopru. Halk da oralara tasinirsa trafik biter.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Daha çok söylersin abi
    0
    0
    Yanıtla