SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Muavinine Göre 'Malatya, En Çok Konut Üretilen Bölgelerden Biri'!.

Bakan Muavinine Göre 'Malatya,  En Çok Konut Üretilen Bölgelerden Biri'!.
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da ciddi bir konut üretiminin yapıldığını söyledi.

Karaloğlu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi aldı.

Kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, deprem bölgesi illerindeki çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Karaloğlu, Malatya'da deprem sonrası yürütülen hizmetlere ilişkin saha incelemesi yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Malatya, şu anda 11 vilayette en çok konut ürettiğimiz bölgelerden birisidir. Burada ciddi de bir altyapı yapıyoruz, yollarıyla, kanalizasyon sistemiyle, yeni içme suyu kaynaklarıyla, arıtma tesisiyle adeta İkizce'de bir uydu şehir kuruyoruz. Bölgede farklı kuruluşların desteğiyle içme suyuyla ilgili çalışmalar da yapılıyor. İller Bankası'nın kanalizasyon ve arıtma sistemiyle ilgili çalışmaları var. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün yollar ve altyapılarıyla ilgili çalışmaları var."

Karaloğlu ile Memiş daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile bir araya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya’da sürdürülen çalışmalar hakkında Başkan Er’den bilgiler aldı.  Başkan Er, Malatya’da TOKİ konutlarının ve iş yerlerinin hızla yükseldiğini belirterek, devletin ve hükümetin her zaman Malatya’ya büyük destekler verdiğini söyledi.

Belediye ziyareti sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Malatya Valisi Seddar Yavuz ile birlikte Emlak Konut tarafından yapılan Bakırcılar Çarşısı’nın şantiye alanını inceleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu, burada bir toplantı düzenleyerek, gerçekleştirilen çalışmaların son durumuna dair ilgili kurum müdürlerinden bilgiler aldı.

Toplantının ardından ​Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Vali Yavuz ve Başkan Er, Yeşilyurt ilçesinde yapımı devam eden İkizce TOKİ Deprem Konutları’nın bulunduğu alana geçerek, burada yapılan çalışmaları da yerinde incelediler ve yetkililerden bilgiler aldılar.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Vali Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, TOKİ konutlarında yapılan incelemelerin ardından Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçerek, burada Afet Koordinasyon Toplantısına katıldılar. 

AA-İha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • MECZUP (4 hafta önce)
    Sayın Karaoğlu ilk önce şu merkez ilçe belediyelerinin kulağını çekin hiçbir kararı tanımıyorlar yoksa yerinde dönüşüm projesi hayal olacak, ha birde bu küçük merkez belediyeler kendi adamlarına birde büyük bir tehditle gözlerini yumuyorlar bunlara bir düzen verirseniz herkes rahat rahat evini yapar devlete de yük olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sevdam 58 gurbet (4 hafta önce)
    malatyada belki daha ağır hasarlı bina bile duruyordur yıkılmayı beklenen şehir nerden hızlı üretiyor üretmek için önce üretim aşamasına saglıklı şekilde gelebilmek lazımdı degil mi ? çarsı inşası bile usulsuz inşa ediliyor bütün uzmanlar dedi bu fore kazık işlemi yanlış diye bir malatyalı olarak söylüyorum hakkım zehir zıkkım olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (4 hafta önce)
    Bence ihtiyacın 10 katı konut üretimi var.konteynerlerde macera olsun diye oturuyorlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Malatya,Türkiye de en hesapsız planlanan şehri olacak.Bir müsibet bin nasihatdan iyidir deyip bu depremle şehri gelecek yıllara taşıyacak bir şehir imar edilecek diye beklerken neredeyse 2 yıl olacak ama kafalarda fakatlar amalar devam ediyor.Vizyonun olmadığı şehir Malatya.Mesela alalecele şehrin ortasına dikilen mahpushaneye benzeyen sadece kuyumcuların gönlünün hoş edildiği tuhaf çarşı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Malatya şamar oğlanına döndüğü için bakan muavini de dalgasını geçmiş anlaşılan. Bu şehrin nesi doğru ki, diğerleri de doğru olsun? AKP 22. iktidar yılında. Malatyalı tüm seçimlerde %70 lerde oyunu iktidar partisine verdi. 22 Yılda daha bir çevreyolu bitirilemedi. Bu sadece bir sorun, daha buraya yazsam, yazmakla bitmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalee (1 ay önce)
    Ağam bizle eğleniyor , malatya daha %6 da konut yapımında bu hızla 15-20 seneye biter annem gibi 71 yaşında emekli bir öğretmende ya ölmeden ya da öldükten sonra ev sahibi olur .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    Dili sürçmüştür.aslında en fazla yıkım Hatay da olduğu halde Malatya da ki rezerv alan, talan alanı en fazla olan deprem bölgesinde Malatya demek istiyor.aslında en büyük yıkımın yaşandığı 4 şehirde talan alan sayısı olarak,40 ar rezerv alanı ilan edilmeli.çünkü haramilere en uygun talan alan sayısı 40 dır.işte Ankara dan gelen sözde bakan vekili özde.....elbet zaman her şeyin ilacı.yapılan zorbalıkların karşılığını görecekler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Özcan (1 ay önce)
    Sayın bakan uydu kentleri kuracaklarını açıkladı önce ikizce TOKİ ye internet alt yapıyı kurun kullanamadığımiz internete yüksek fiyat ödüyoruz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Beylerderesi ile şehirden kopmuş, Malatyanın en son konut yapılacak bölgesi ikizceye konut yaptınız toplu taşıma ile şehir merkezine 1 saatte geliriz buna birde taşıt bekleme süresi ekleyiniz günde 3 saat yollarda geçer, Turgut Özal tıp merkezine gidiş gelişiniz 4 saat sürer keşke eski şoför okulu yerine, Beydağı eteklerine, konak bölgesine konutlar yapılsaydı veya şehirde altarnatif konut yapım alanları tespit edilip bizlerinde hangi bölgeden konut istediği tercihi alınabilseydi diyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Sanayiyi șoför okuluna, TOKİ leri taaa İkizceye yapılmasında büyük çaba harcayan Tüfenkçi ve Eski Belediye Bașkanı bu vebalin altından nasıl kalkacaklar acaba .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Taner (1 ay önce)
    Muavin başka memlekette yaşıyor o zaman
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kafa bulmaca (1 ay önce)
    Bunlar milletle böyle kafa buluyor, millet de hala bunlara hala destek. veriyor. Sonuç olarak olan bize oluyor. Bu bakan muavinine Malatya diye başka bir şehir gezdirdiler anlaşılan…
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Berfin (1 ay önce)
    Şaka mı bu haber. 4 il arasında toparlanma sırası sonuncu il olma ünvanını alacağız. Yeni aldığımız doğru düzgün oturamadığımız sıfır evlerimiz gitti. Hala kiradayız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kuru Kayısı (1 ay önce)
    En çok yapılan illerden birisi diyor. Şimdi tek tek say desen Hatay Maraş Adıyaman sonra Malatya der. Haklı olarak en çok yapılan illerden birisi olmuş olur. Sen dümdüz olmuş şehrin yanında 5 tane bina hasar görmüş şehri de deprem bölgesi yaparsan böyle kullanışlı hale gelir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 ay önce)
    Yeme bizi Münir efendi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Rakamları ve illeri paylaşır misiniz? Maalesef insanın inanası gelmiyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Battal (1 ay önce)
    Peki belediyeler İkizce de sosyal donatı alanları tesisler eğitim alanları yapıyor mu??
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Öner duman (1 ay önce)
    Ben buna gülmem gülmekten bayılırım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (1 ay önce)
    Acaba biz başka bir şehirdemi yaşıyoruz görmüyoruz nerde bu konutlar 70 bin hak sahibi neyi bekliyor acaba.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    İkizce'de ayrı şehir kurulduğu doğru. Yol ağzındaki konutlardan yukarıdaki konutlara 20 dakikada araçla gidilir zaten. Malatya merkez metruk halde idi. Şimdi birçok konut yapilacak. İkizce'ye sonunda kim gidecek? Evet, Suriyeliler. Sanayici mutlu, servis parası azalacak. Ucuz konutlardan dolayı Suriyeliler doluşacak. Oralarda tarlası olan da arsa kapan da mutlu. Sorun yok. Bostanbasi ve çarşı yapılırsa onbin konutlar biterse Malatya'da konut ihtiyacı mı kalacaktı? Malatya yine doğu batı uzantısı ile büyümeye devam ediyor. İkizce yerine Sivas yolu tarafına yapılsa idi en azından yeni çevreyoluna entegre bir yapı oluşurdu. Veya Beydağı Tokilerin şehre bakmayan Beydagina bakan sırtlarına yapılabilirdi. Yukarıdan güney çevreyolu ile zenginleştirilmiş olurdu. Temiz bir yerdi. Sağlamdı da. Neyse, kim oradan arsa kapatmış olabilir ki? Arsa kapatan yoksa,sanayicinin işine gelmiyorsa, küçük vurguncu esnaf için önemli değilse şehri planlamak da önemsiz oluyor. Hadi geçmiş olsun.
    %77
    %23
    Yanıtla