SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplandı

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda Vali Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

Toplantı öncesi Vali Aydın Baruş, “Kış mevsiminde beslenme imkânı bulamayan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması, sahada görev yapan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri olarak yerel hayvan koruma görevlilerinin seçimi, son günlerde gündeme gelen özellikle tehlikeli türlerin insan sağlık ve güvenliği açısından tehlike oluşturması nedeniyle bu türlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldik. Bu konularda görevli arkadaşlarımızın sunumları çerçevesinde sizlerin de görüşlerine başvurarak alınması gereken tedbirler ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi konusunda kurumlarımız ve görevlilerimizin bilgilendirilmesi noktasında gerekli kararlar alacağız” dedi.

Vali Aydın Baruş, Baro Başkanı Av. Onur Demez, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri yetkilileri, İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantı 15. Bölge Müdürlüğünün sunumunun ardından alınacak tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Veli (3 yıl önce)
    Toplantı daki kırmızı montlu hayvansevermi.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Köpek sorunu gerçekten sıkıntı yaratıyor. Bunu cadde ve sokaklarda yürümek durumda/zorunda olanlar yaşıyor. İnsanlar köpeklerden çekindikleri için yollarını değiştirmek zorunda kalmaktadır. Her yere arabayla gidenler bu sorunu yapamadıkları için bilmiyor olabilirler. Ayrıca beton binaların arasındaki insanların yoğun olduğu cadde ve sokaklarrın hayvanların yaşam ortamı olduğunu düşünüyorum. Bizim köpek töleransımız bir anlamda Hindistan'ın inek yaklaşımına benziyor. İlginç. Tabi ineklerin saldıtma/ısırma /can yakma gibi bir sıkıntısı yok. Bu kadar köpek töleransı fazla diye düşünüyorum. Lütfen bu manzarayı değiştirelim. Yakışık değil.
    0
    0
    Yanıtla