SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Merkezi ve İlçelerde OHAL Komisyonları

0
Güncellendi - 2017-08-15 05:57:20
İl Merkezi ve İlçelerde OHAL Komisyonları
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu iddiasıyla görevlerinden açığa alınan kamu görevlilerinin durumlarını değerlendirilmesi için Malatya Valiliği il ve ilçelerde OHAL Komisyonları kuruyor.

Alınan bilgiye göre; kamu kurumlarının bölge, il ve ilçe müdürlerinin yer alacağı İl Merkezinde bir Vali Yardımcısının başkanlığında ilçelerde ise Kaymakamların başkanlıklarında kurulacak olan OHAL Komisyonlarında FETÖ terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevlerinden açığa alınan kamu personellerinin durumları yeniden değerlendirmeye alınacak.

KOMİSYON NELER YAPACAK?

Söz konusu komisyon çalışmalarında görevlerinden açığa alınanların hukuki alanda hak doğrucu bir duruma sebebiyet verilmemesine dikkat edileceği, gerektiğinde yeni ek inceleme ve soruşturma yapılacağı, kamu görevinden çıkarılması gerekenlerin kurumlarını bağlı olduğu Bakanlıklara bildirileceği, Bakanlıklar tarafından görevden uzaklaştırılanların ise ilgili bakanlıklarla yazışmalar yapılarak durumlarının netleştirileceği ve kişilerin haklarında yeni bir bilgi-belge görevden uzaklaştırma tedbiri gerektirecek bir durum yoksa hak doğrucu bir duruma sebebiyet verilmeyerek görevlerine iadelerinin göz önünde bulundurulacağı öğrenildi.

-DAVA AÇILANLAR…

Bu arada, açığı alınıp da yürütülen adli soruşturmalar sonucunda haklarında Ağır Ceza Mahkemelerinde dava açılan kamu görevlileri hakkında il ve İlçe OHAL Komisyonlarının karar verip veremeyeceği konusu ise netlik kazanmadı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatansever (7 yıl önce)
    Adaletin içinde adalet olmaz. Bu işin sonu sıkıntılı arkadaşlar. Yarın hakime siz yanlış karar vermiş vermişsiniz denirse ne olur. Adaletin üst üst kurumları var. Davalar sonuçlansın. AYM var. Bu işin sonu sıkıntılı arkadaşlar. Birilerini kurtarma operasyonuna benziyor. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla