SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörün İcadı Adeta 'Zehir' Deposuymuş! 132 Kat Fazla Siyanür Çıktı..

Rektörün İcadı Adeta 'Zehir' Deposuymuş!  132 Kat Fazla Siyanür Çıktı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut’un; göreve başladığı günden bu yana, Üniversitenin en büyük ve en önemli bilimsel üretimi olarak pazarladığı ve patentinin kendisine ait olduğunu söylediği acı kayısı çekirdeğinden ‘KAYISIR’ adı altında üretilen Prebiyotik Kayısı Ekstresi’nde, içermesi gereken orandan, 100 katının çok üzerindeki oranda, çok etkili bir zehir olan siyanür tespit edildiği ve ilgili mevzuata aykırılık oluşturan bu durum nedeniyle, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üretici firmaya 30 bin 416 TL para cezası kesildiği öğrenildi. 

MTÜ’ye ait olması gereken, ancak, MTÜ Yönetimi tarafından özel şahıslara ait kılınan tesisi işleten üretici firma, kesilen para cezasının iptali için yargıya gitti. Yargı; itirazı reddederken,  söz konusu gıda takviyesinin, ‘zehir deposu’ olduğu yorumlarına neden olacak siyanür değerleri de  mahkeme kararında yer aldı.

Adeta siyanür deposu
İtirazı görüşen Malatya 3. Sulh Ceza Hakimliği; yapılan analizler sonucunda, Malatya Turgut Özal Üniversitesi logosu ile üretilen ve Kayısır markası ile pazarlanan kayısı ekstresi / ekstraktında bulunması gereken oranın çok üzerinde siyanür bulunduğunun anlaşıldığını, bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kestiği cezanın yasaya ve usule uygun bulunduğunun anlaşılmasından hareketle kurduğu hükümde, para cezasının iptaline yönelik talebi reddetti.

Mahkeme kararına göre, ürüne ait numunelerle yapılan iki analizde, 20 mg / kg olması gereken siyanür miktarı 2652 mg/kg (132 kat) ve 2472 mg/kg  (123 kat) olarak tespit edildi.

Süreç nasıl gelişti?
Edinilen bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, devletin harcadığı 500 bin TL ile kurulmasına karşın, MTÜ Yönetimi tarafından İskenderiye İnşaat Güvenlik kimya İlaç Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. adlı şirketin sahipliğine verilen tesiste, 12 Mart 2021 tarihinde yaptığı kontrollerde, Malatya Turgut Özal Üniversitesi logosu ve Kayısır markası ile üretilen Prebiyotik Kayısı Ekstresi / Ekstraktı’nın, Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği’ne göre, içermesi gereken siyanür miktarından çok daha fazla siyanür içerdiğini tespit etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri, Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği ve Bitki Listesi’nde belirlenen azami miktarlara açıkça aykırılık oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden bu durum nedeniyle, 8 Eylül 2021 tarihinde, MTÜ’ye ait olması gereken, ancak özel şirkete ait görünen tesisi işleten şirkete 30 bin 416 TL idari para cezası kesti.

Adı geçen şirket, konuyu mahkemeye taşıyarak, kesilen para cezasının iptali için itiraz davası açtı.

20 mg / kg olması gereken siyanür miktarı önce 132 kat, daha sonraki analizde 123 kat fazla çıktı
İtiraz davasını görüşen Malatya 3. Sulh Ceza Hakimliği, “Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği’ne göre 20 mg/kg ve altında olması gereken siyanür değerinin, analiz edilen üründe 87,4 mg/kg oranında çıktığı, çıkan analiz raporuna itiraz eden başvurucunun aynı numuneyi şahit numune kabul ederek yeniden analiz ettirdiğinde bu defa siyanür miktarının 2652 mg/kg olarak çıktığı, aradaki çelişkinin giderilmesi için Bakanlık yazısı doğrultusunda yeniden analiz yapıldığında ise 2472,9 mg/kg değerinde siyanür olduğunun tespit edildiği”nin anlaşıldığını belirterek, şirketin itiraz talebini reddetti.

Mahkeme, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Malatya Turgut Özal Üniversitesi logosu ve Kayısır markası ile tüketiciye satılan kayısı ekstresi / ekstraktı içeriğinde bulunması gereken siyanür miktarının son iki analizinde 100 kattan daha fazla çıkmasından dolayı kesilen para cezasının yasaya ve usule uygun bulunduğunu vurgulayarak, kesilen para cezasını onayladı.

Rektör Aysun Bay Karabulut, katıldığı çok sayıdaki TV programında, acı kayısı çekirdeğinden üretilen kayısı ekstresi / ekstraktının, kanser hastalarındaki kanser hücrelerini öldürdüğü ve bu nedenle ürünün kanser tedavisinde kullanılabileceğine yönelik propaganda yapmıştı. 

'Azami miktarın çok üzerinde siyanür içerdiği anlaşıldı'
Malatya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin 22 Aralık 2021 tarihli kararında, ilgili yasal mevzuat, somut olay ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildikten sonra şu hüküm kuruldu:

“Her ne kadar başvuran tarafından Malatya Valiliği Malatya İl Tarım Müdürlüğünün 8 Eylül 2021 tarih E-91794101………………..  sayılı idari para cezasına itiraz edilmiş ise de 12 Mart 2021 tarihinde Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde başvurana ait işyerinde  bulunan, ‘Kayısı Prebiyotik Kayısı Ekstresi’ isimli üründen numune alındığı ve ürünün analiz yapılmak üzere laboratuara gönderildiğinde, Türk Gida Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği’ne göre 20 mg/kg ve altında olması gereken siyanür değerinin, analiz edilen üründe 87,4 mg/kg oranında çıktığı, çıkan analiz raporuna itiraz eden başvurucunun aynı numuneyi şahit numune kabul ederek yeniden analiz ettirdiğinde bu defa siyanür miktarının 2652 mg/kg olarak çıktığı, aradaki çelişkinin giderilmesi için Bakanlık yazısı doğrultusunda yeniden analiz yapıldığında ise 2472,9 mg/kg değerinde siyanür olduğunun tespit edildiği ve başvuran hakkında idari para cezası düzenlediği olayda; Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği ve bitki listesine göre, “bütün çekilmiş, öğütülmüş, kırılmış, dilimlenmiş veya ekstresi / ekstarktı hazırlanmış kayısı çekirdeklerinden oluşan ürünlerde hidrosiyanik (siyanojenik glikozitlerin hidrolizi ile açığa çıkacak hidrosiyanik asit de dahil) miktarının 20,0 mg/kg’ı aşmaması’ koşulu ile kullanılabilir’ şeklindeki düzenleme de nazara alınarak, başvurana ait işyerinden alınan numunelerin yapılan analizlerinin tamamında, en fazla 20 mg/kg olması gereken siyanür değerinin çok üzerinde siyanür tespit edildiğinin anlaşıldığı, her ne kadar başvuran tarafından siyanür değerleri arasında açıkça çelişki bulunduğu yönünde itirazda bulunulmuş ise de, ilk yapılan analizin sonucunun da, Bitki listesinde belirlenen azami miktarın çok üzerinde olduğu, bu hali ile Malatya Valiliği Malatya İl tarım Müdürlüğünce düzenlenen 8 Eylül 2021 tarihli ve E-91794101………………..  sayılı idari para cezasının usul ve yasaya uygun olduğu anlaşılmakla, açıklanan nedenle başvuranın itirazının reddine karar verilmiştir”.

MTÜ’ye ait olması gereken tesis, özel şirketin sahipliğinde görünüyor
Rektör Aysun Bay Karabulut’un, 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda kendi buluşu olarak lanse ettiği ve kanser tedavisinde etkin olduğunu ileri sürdüğü acı kayısı çekirdeğinden kayısı ekstresi ve ekstraktı üreten tesis, Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi’nin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne 500 bin TL aktarması ile kuruldu. 

Bu nedenle, tesisin tüm varlıkları ile Malatya Turgut Özal Üniveristesi’ne ait olması gerekiyor.

Zaten; tesisin açılışı ile ilgili olarak MTÜ tarafından yayınlanan basın bülteninde, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, acı kayısı çekirdeği üzerinde yaklaşık 10 yıldan beri yürütmüş olduğu bilimsel ve akademik çalışmalarını bir sonucu olarak Prebiyotik Kayısı Ekstresi Üretim Tesisini Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurularak faaliyetlerine başladı. Doğu Anadolu Projesi (DAP desteği ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kayısı ve Kayısı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Acı Kayısı Çekirdeği Prebiyotik Kayısı Ekstresi Üretim Tesisini faaliyete geçti” bilgisine yer verilmişti.

Ancak, devletin 500 bin TL parası harcanarak kurulan ve MTÜ bünyesinde olması gereken tesis, özel bir şirketin sahipliğinde görünüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da, Kayısır’ın aşırı siyanür içeriğinden dolayı kestiği cezayı, tesisi işleten firmaya kesti.

Siyanür skandalı bir yana, devletin parası ile kurulan tesisin MTÜ yönetimi tarafından, Rektör Aysun Bay Karabulut’un eşi, veteriner Ercan Karabulut’un yakın arkadaşı olduğu ileri sürülen bir kişiye ait kılınmasının da, yeni bir tartışma konusu olabileceği değerlendiriliyor.

Televizyon televizyon gezip anlatıyordu
Bu arada Rektör Aysun Bay Karabulut’un Kayısır markası ile üretilen Prebiyotik Kayısı Ekstresini televizyon televizyon gezip kansere iyi geldiği yönündeki onlarca açıklaması da mahkemenin bu kararıyla bilimsel gerçeklikle ilişkisinin olmadığı ortaya konulmuş oldu.

Rektör Aysun Bay Karabulut, Kayısır'ın imal edildiği tesisin Ocak 2020'deki açılışı ve tanıtımı sırasında şu açıklamayı yapmıştı:

“Uluslararası patentini almış olarak, süreç içerisinde de gıda takviyesi süreci devam etmekteydi. Bu süreç bugün artık hizmete sunuldu. Süreç içerisinde yakında şimdilik bizim en güzel meyvemiz, ürünümüz. Çünkü Malatya’nın olması dışında uluslararası alanda da yapılan çalışmaların bir göstergesi. Akademik çalışmaların yansıması bu tarz ürünlerle daha da faklı bir boyuta gelmiş oluyor. Mikroenkapsülasyon işlemi de yapıldı. Bu işlemde kontrollü salınım sağlamış oluyor. Bunun da böyle bir özelliği var, zehirsizleştirme etkisi yapılıyor. Bildiğiniz üzere acı kayısı çekirdeğinde siyanür maddesinin var olduğu düşünülerek insanlar bunu farklı algılayabilirler. Ama biz bunu tamamen siyanürsüzleştirerek içerisindeki aktif aktioksidan dediğimiz sağlığa faydalı kısmını bir nevi topluma hem stresi önleme, kanseri önleme, var olan kanserin ileri süreçte tedavisi ve yine bunların her birinin gıda takviyesi olarak verilmesi ile ilgili obezitede yaptığımız çalışma sonuçları da çalışmalar uluslararası yayımlandı

Kayısır ismini nerden bulduk. Uzun vadede çalışma sonrasında bir nevi kayısının kendi içerisindeki maddelerin antioksidan olarak verilmesiyle çok ayrı bir boyut oluşturmakta. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan hocamız destek verdiler bu anlamda ilk patentin alınması sürecinde, marka tescilini yaptırdık. İnşallah süreç içerisinde tüm Türkiye’ye ve uluslararası anlamda da yapılan patent süreçlerini tamamlanması süreçlerinden sonra ciddi anlamda şuanda talep var. İnşallah yakın zamanda herke ulaştırmak üzere sunuyoruz. Yapılan akademik makalelerin, bilimsel çalışmaların Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak da Uluslar arası boyutta görünmesi açısından çok ciddi bir emeğin ürünüdür. İnşallah hem sağlığa hem de gıda takviyesi olarak yaşlanmayı geciktirici etkileri ile cilt bakım gibi ürünleri de çıkacak. Acı kayısı çekirdeğinin diğer taraftan yağı masaj etkileri ile de hizmete sunulacak. Asla ticari bir amaç gütmüyor. Gelirlerimiz tamamen üniversitemiz öğrencilerine burs olarak verilmek üzere süreci takip etmekteyiz.”

Siyanür nedir? Siyanür zehirlenmesi nasıl olur?
İnternette sağlıkla ilgili çeşitli resmi kurumların web sitelerinde siyanür ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

"Siyanür, bir karbon ve ona üçlü bağ ile bağlanmış bir azot içeren C≡N grubuna sahip kimyasal bileşiklere verilen addır. Bu grup aynı zamanda siyano grubu olarak da bilinir. Organik ve inorganik çeşitleri bulunan siyanürler özellikle endüstride kullanılmaları için üretilmektedir. İnorganik siyanüre örnek olarak çok zehirli potasyum siyanür, organik siyanüre örnek olarak da zehirli olmayan asetonitril verilebilir.

Organik siyanür bileşikleri nitril grubu olarak isimlendirilir ve toksisiteleri düşüktür. Sitalopram, fadrozol ve ledrozol gibi ilaçlar bu gruba örnek olarak gösterilebilir. Öte yandan siyanürü doğal olarak üreten birçok bitki, bakteri, mantar ve böcek de vardır. Kiraz, badem, kayısı, şeftali ve erik çekirdekleri, fasulye, patates, turp, lahana, şalgam, brokoli ve mısır gibi bitkiler siyanürlü bileşikleri, otçul hayvanlara karşı bir savunma mekanizması olarak doğal bir şekilde üretmektedir.Ancak bazı organik siyanür bileşikleri hidrojen siyanür saldıkları için yüksek oranda zehirlidir.

Yüksek miktarda siyanür, insanları da kapsayan pek çok hayvan için tehlike arz etmesine rağmen eser miktarda insan vücudunda ve çeşitli yiyeceklerin içinde bulunur. Siyanür kanda bulunan methemoglobin'e irreversible (geri dönüşümsüz) bir şekilde bağlanarak etkinlik gösterir. Bu özelliği kanın dokulara oksijen perfüzyonunu sağlayamaması sonucu hipoksiye ve sonuçta hipoksik şok ve ölüme neden olur. Oksijen mevcuttur fakat kanda taşınamaz. Vücut adeta oksijen havuzunda boğulur.

Tedavide amaç zehirli maddenin zehirsiz başka bir metabolite çevrilmesidir. Günümüzde siyanür zehirlenmesi tedavisi için hidroksikobalamin kullanılır. Bu madde siyanüre bağlanarak, siyanürün böbrekler yolu ile zararsızca vücuttan atılabilen siyanokobalimine dönüştürülmesinde rol oynar. Eski metotlara karşı en büyük avantajı methemoglobin oluşumunu engellemesidir.

Daha eski bir tedavi yöntemi ise hastaya sodyum nitrit verilmesidir. Bu madde methemoglobin'e siyanür ile yarışmalı olarak bağlanır ve siyanür bu sayede methemoglobine bağlanamaz. Daha sonra verilen sodyum tiyosülfat ise siyanür ile reaksiyona girerek tiyosiyanat oluşturur. Bu madde vücut için toksik değildir ve böbreklerden atılır.

Siyanür zehirlenmesinin spesifik olmayan işaret ve semptomları; baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, konfüzyon, dışkı / idrar tutamama ve sonuçta koma şeklinde sıralanabilir. Dispne, hareketlerde inkoordinasyon, kalp düzensizlikleri, konvülsif nöbetler, koma ve solunum yetmezliği sonrasında ölüm meydana gelir".

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR ve VİDEO KAYIT: Üniversite adına DAP'tan alınan 500 bin TL destek kullanılarak, üniversite yerine Altın Kayısı Bulvarı (eski adı Yüzakı)'nda kiralanan bir işyerinde, rektör ve kocası ile yakın ilişkisi bulunan bir kişi adına kurulan şirket bünyesindeki ‘tesis’te  habere konu ‘KAYISIR' için yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ın da davetli olarak katıldığı açılışta çekilen fotoğraflar ve söz konusu ürün ile ilgili olarak MTÜ'nün resmi internet sitesinde yer alan video..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • Zeynep (1 yıl önce)
    Amygdalin kanseri tedavi etmeye yardımcıdır. Bunun üzerine bir çok çalışma var ama ilac sektörü gibi acımasız bir sektörün karalamalarina maruz kalmakta.onlar için bizim hasta olmamız daha kârli . bir hastalık için en az 3 hap almamiz daha kârlı devletlere de bu şekilde baskı yaptıklarını bütün dünya biliyor karşı çıkan susturulur iftira atılır ve itibarsizlastirilir. İtina ile. Bu kadar siyanür olsa bu kapsülü yutan binlerce kişi 2 saat içinde ölürdü. Biraz arastirirsaniz görürsünüz. Ilac sektörüne göre 3 acı kayisi çekirdeğinden fazlası öldürücü olabilir. Gidip bakin neler diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Bugun hunza turkleri 150 sene yasayanlari var kayısı yı ve cekirdegini tuettikleri icin(digal kayisı Organik)olan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Kayisi cekirdegi dogal organik ve ata tohumu ile ilaslama ve gubreleme suni ise bu cekirdek siyanur ve arsenik ihtiva edebilir suni gubre ve toksik ilaclam dan dolayi ben67 yasında bir sahım kucuklugumuzde hep kayisi aci badem ici cekirdegi yerdik hic bir yan etkisi yok idi sene 1962 1980 arasi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (2 yıl önce)
    Pes ya pes vallahi de pes billahi de pes. Bir insan bir makamı ancak bu kadar rezil edebilirdi. Kendisini söylemiyorum bile.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ADALET HALKIN SOPASIDIR (2 yıl önce)
    :))))))) gülüyorum artık, neden mi? sadece şunu söyliceğim demliğe bak.. çayı iç :))))))))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Rafet Özışık (2 yıl önce)
    Malatyamıza ve kayısımıza çok zarar veriyorlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet Rafet Özışık (2 yıl önce)
    Bu üniversite diye tarif edilen kurum Turgut özal ismini hak etmiyor. Rahmetli mezarında dönüyordur bu haberler çıktıkça. Allah'dan neden korkulmuyor acaba?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • BİLİM (2 yıl önce)
    Değerli okurlar; Acı kayısı çekirdeği zehir değildir. Bir kişi bir defada 756 gram yer ise zehirlenir. Bunu bu, şu yaptı diye balıklama atlamayalım. Sayın Rektörün bu ürünü kendisine ait değildir. TAKLİTTİR. İngiltere, ABD ve Çinde hatta dünyanın her tarafında satışı serbesttir. İnternete girer bir zahmet okursanız çok rahat öğrenebilirsiniz. Yazıktır, günahtır. Bilime ihanet affedilmez. Affedilmemelidir. Yaradanın tohum olarak yarattığı tüm tohumlarda farklı oranlarda amigdalin mevcuttur. İşin güzel tarafı bitkiler tohumunda bu amigdalini tohum gelecek nesillere kalsın diye üretir ve insanlar için kanser tedavisinin ender doğal malzemesinden birisidir. Okuyalım öğrenelim. Reklam olmazsa ABD bu ürünü Novadalin adı altında dünyaya pazarlamaktadır. İŞin ilginç tarafı etiketinde acı kayısı çekirdeğinden elde edilmiştir. yazmaktadır. Doğrularlam kalın.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Acı kayısı çekirdeğine zehir diye yok beyfendi. Haberde çekirdeği kötüleyen tek bir cümle yok. Sonuçta ilaç endüstrisinde kullanılarak hastalıkları tedavi ediyor. Ama önemli olan nasıl kullanıldığı, ne kadar kullanıldığı. Kadın resmen siyanür depolamış. Sorun bu. Sorun çekirdek değil çekirdeğin nasıl kullanıldığı. Su da hayattır ama tek seferde 3 litre içersen çatlarsın. Tam da söylediğiniz gibi bilime ihanet var, toplum seağlığını hiçe saymak var, para kazanacağım diye gıda takviyesi yerine siyanür takviyesi üretimi var.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kafanız karışmış. Biraz bilimsel makale okuyun. Su 7 litre içilirse öldürür.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)BİLİM isimli kullanıcı yorumuna
    BİLİM ÖYLE OLMAZ! Amigdalin nedir, nerelerde satılıyor senden öğrenecek değiliz çok şükür. ABD'deki ilaç ve takviye gıda düzenlemesi ülkemizden farklıdır. Bugün sadece amigdalin değil, tonla riskli ürün ABD'de satılmaktadır. Bunda bir kısıtlama yoktur. Ancak, devletlerin yasal kurumları ve ayrıca kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlar amigdalin kullanımını önermemekte, bilimsel olarak güvenilmez olduğunu ifade etmektedir. Bunu koy bir kenara. Sonra, ülkemizde takviye gıda ve ilaç; aralarında dağlar kadar fark olan iki üründür. Burada bahsedilen kayısı çekirdeği ürünü, takviye edici gıdalar için öngörülen zehirli madde limitlerini fazlasıyla aşmaktadır. Dolayısıyla, ilgili mevzuat, ki mükemmel değilse de iyi bir mevzuattır, doğrudur ve bu ürüne izin verilemez. Gelelim ilaç konusunaaa, rektör hanım ve onun müthiş bilimcileri kendilerine bu kadar güveniyorsa alsınlar bakalım ilaç ruhsatını hatta ülkemizde aldıktan sonra bir de uluslararası ruhsatları alsınlar. Alabilirler mi? Alamazlar, çünkü bu ürün o seviyede bir ürün değil. Konu bu kadar basit. Senin rektörün şovmen gibi kanal kanal gezerek zehirli ürün tanıtmıştır. Konuyu bulandıran sensin. BİLİM DİYORSAN AÇ ARAŞTIR, amigdalin neymiş, kimler ne kadar itibar etmiş... Cehaletinle kal sen de.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kendini Bilgili zanneden arkadaş okuman yazman yok herhalde cezayı devlet vermiş. Zevkine vermiyor herhalde insan sağlığını tehtit edecek olduğu için veriyor. 100 küsür kat ne demek. Okuduğunu anlamak önemli.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Milleti Aldatmayın (2 yıl önce)BİLİM isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki işkembeden sallamışın ya da milletin parasıyla uyduruk bir kapsülleme makinesi ile dövülmüş acı kayısı çekirdeğini extrakt diye yutturup hem köşe dönme hem de milletin sağlığı ile oynama cüretini gösteren, üstelik bu işleri makam ve kurumu kullanarak yapanların yakınısın. Bir de millete yanlış bilgi veriyorsun Bilim kikliğinle.. ABD de serbest mi? Ayıptır! Avustralya'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Kanada'ya acı kayısı çekirdeğinin kanser tedavisinde kullanılması ve bu amaçla satılması 40 yıldır YASAK. Sadece dandik ülkelerde her alanda olduğu gibi serbest. Yani sahtekarlık mümkün. Yasak olmasının nedeni; 50 yıldır yapılan bilimsel çalışmalarda kanser için bir faydasının olduğunun belirlenememesi. Bu nedenle de bu alanda yapılmak istenen çalışmalara dahi artık izin verilmiyor. Çünkü 50 yıldır bu iddia doğrulanamadı ve onlarca milyon dolar bütçeler çöpe gitti. Bunun arkasında bir metastaz aramayın. 10 acı kayısı çekirdeği yediği için hayatını kaybeden yüzlerce insan var. Binlerce zehirlenen insan var. Kanser için tevelerde ot kapsülü satıp köşe olan tıp doktoru da kanserden gitti. Unuttunuz mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Ya ne bekliyordunuz ki başka. İnönü'ye rektör seçilemeyince kendine ablası ve sizin reisiniz sayesinde üniversite kurdurttu hanımefendi. Onların oyuncağı da bu işte. Kendilerini tatmin etmek için böyle devlet üniversitesi açtırıp tüm masrafları da bize ödetirler. Reis yaptı. Malatya da oyunu vererek teşekkür etti. Müstahak Malatyalıya. Az bile yapmış rektörüm, yakışır, ablası var Reis'i var, siz kimsiniz marabalar! :)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Allahahavale eden adam (2 yıl önce)
    Kimsenin ahini almiyacaksin .....ey aysun banada yaptigin haksizligin ve hakkımi Allaha havale ediyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    bu rektörün yaptığı zararlı ve siyanürü yüksekse eğer rektörlüktende istifa etmeli demekki sende bilim insanı olmazmış
    %93
    %7
    Yanıtla
  • temiz (2 yıl önce)
    vay ülkem, sen bu hallere mi düştün...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Peker44 (2 yıl önce)
    Bu ürün Kayısır Beştepeyede gönderildi, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan bey ve eşi Emine Hanımefendi için, inşallah kullanmamışlardır, eğer bu olayı duyduysalar üreticilerin vay haline.. bende satın almıştım Üründen Kimyager Serdar Toy diye bir beyefendiden, 1-2 defa kullandım sonra rafa kaldırdım, kullanmadım sonra haberi okuyunca şok oldum. Allah yüzüme bakmış belki ciddi zarar görecektim.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Hayret bilim insanları bugünlere kadar kaysı çekirdeğinin içeriğini tespit edemedi,bunlar mı keşif etti. Yanında da yolsuzluğu keşif ettiler.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (2 yıl önce)
    Vizyonu "millet kırathanesi" olan olan bir anlayışın geldiği acı son. Yazııııııık.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Ülkenin geldigi durum bu.. birilerinin yardmiyla ogretim gorevlisi daha sonra da rektorluge gelmiş .....çok şey beklemek yanliş olur..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Çınarın eski yardımcısı acaba Almanyaya bunları pazarladımı? Bunlar hepsi aynı...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Suleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Hanımefendi tam bir komedi. Her türlü aksiyon var. Eski İngiliz kara komedi dizileri vardı. Çıkan her haberi okudukça sanki o dizileri seyrediyormuş gibi gülüyorum.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • nazim ünsal (2 yıl önce)
    Bir işi sadece yapmış olmak için yapınca böyle oluyor. Ülkeye ve insanlara zarar veriryorlar yaptıkları başka bir iş yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Leyla hanım (2 yıl önce)
    Ama gerçekten artık ayıp. Rektörlük biter, şunun şurasında ne kaldı? İki dönem yapsan yine bitecek. Akademiye, kendi üniversitene, meslektaşlarına, öğrencilerine, camiaya ne diyeceksin? İnsanların yüzüne nasıl bakacaksın? Makamlar gelir ve geçer. Aslolan insanlıktır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Aysun hanım 1 aydır üniversiteye gelmedi. 09.02.2022 tarihinde geldi hoçamız. Öğle yemeğine özel tavuk, akşam yemeğine somon balığı yaptırdı. Ey Allahtan korkmazlar. Devletin malını yiyin bakalım. Özel yemekler gelsin gitsin...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • M.D (2 yıl önce)
    bu ürettikleri şeyi sabah öğlen ve akşam ac karnına bunlara içirmek lazim . sonra da sormak lazım nasılsınız iyimisiniz diye .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    Malatyahaber de vurdukça vuruyor, vurdukça vuruyor ve her vurduğu da gol oluyor. Eninde sonunda kadının ayağını kaydıracaksınız. Şaka bir yana da böyle olaylarda gerçekten çok ciddi ceza almaları lazım bu insanların. 30 bin ne şaka gibi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nurettin (2 yıl önce)
    MALATYa kayısısı için iyi bir haber değil. Bu işi bilen birisi bilimsel çalışma yapsın .Her üniversiteyi okuyan bilimsel çalışma yapamaz. Liyakat her yerde onmemlidir.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Eğitim şart (2 yıl önce)
    Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanım Selahattin GÜRKAN sen den rica ediyorum Sayın Rektör Aysun hanımı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınarı semt konaklarında Doc. Dr. Funda Okuşluk hocamızın Fen eğitimlerine Alın. Aksi takdirde bunlar neyin peşinde olduğunu bilmiyor milletin canına kasıtları var. Bunları dışlamayın eğitime alın. EĞİTİM ŞART
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ya acaba bu ilde 4 dönem vekillik yapan Malatyanın ablası neden susar. Sonucta Malatyanın basına bela eden ablası defil mi? Neden Öznur Çalıkla ilgili haber yapmıyorsunuz. Esas sorumlu Öznur hanımdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eroll (2 yıl önce)
    Aklı başında olan az çok meyvecilik eğitimi almış kimseler bu çekirdekte siyanür olduğunu bilir hangi gerekçeyle sorgulamadan acı kaydı çekirdeği iksirini piyasaya sürerler ah memleketim ah işini ehil kişilerle yapmazlarsa işte bu cehalet sonuçları doğar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Vay anaaaam gittiği ziyaretlerde devlet büyüklerimize vermişmi acaba çabuk haber edin gussunlar gerçi gitmediğimi galdı vay gara toprağa vay vay başımıza neler getirdi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Rektör Aysun Bay Karabulut pazarlamacı gibi konuşuyor TV de İşleri de pazarlamacı usulü.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Evo (2 yıl önce)
    '' KayıSİRANÜR'' Gazateci dövdür, yolsuzluklar yap, üniversiteyi kalitesiz adam çöplüğüne çevir, makamına birkaç ayda bir uğra birkaç günlüğüne uğra, kalifiye adamları ye bitir, dön üstüne siyanürlü ilaç piyasaya sür... Acaba bu zatın bu yerin başında yemediği nane kalmadı...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Magdur (2 yıl önce)
    44 yıl hatırı olan kahve müzesinde bu kayisi çekirdeği kahvesinden kimler içti kimler...gerçi Cinar in yanında günah keçisi eski yardımcısı var bekir yapmıştı der işin içinden çıkar iyi şeyler kendine kötü şeyler başkasına..prof Cinar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İşte liyakat olmayınca, meydan bunlara kalır.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yücel Men (2 yıl önce)
    Devlet Büyükleri neden müdahale etmiyor Öznur Hanım neden susuyor!!! Mahkemelik olmadığı kimse kalmadı birisi artık dur demeli…Oy için geldiğinizde bu haberleri okutacağız…
    %93
    %7
    Yanıtla
  • E bacısı niye müdahale etsin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Asıl pandemini dönemindeki krizi fırsata çevirerek dezenfektan işleri vardı, burada ne voli vurdular!!! onu araştırın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Öznur Çalık bu konuyla ilgili mutlaka konuşmalı...Sayın Öznur Çalık bir kadın milletvekili olarak bir kadın gazeteciyi eleştirirken ağır ifadelerle "tiyatro yapıyor" demiştiniz. Lütfen sizi sahneye alalım ve Malatya'daki bilim tiyatrosu konusundaki görüşlerinizi alalım. Size hatırlatmak istiyorum; siz TBMM'de millete ve ve vatana hizmet için yemin ettiniz, bacınızı korumak için yemin etmediniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    İnanılmaz...milleti zehirlenmisler .yazıklar olsun. Kullananlar varsa suç duyurusunda bulunmali
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (2 yıl önce)
    Rektör hanım artık istifa et. Hem kendini hem de aileni daha fazla rezil etme. Fazla maaş alacağım diye koltuk bırakmaman senin doçentliğini ve profesörlüğünü de gündeme getirecek. Çok hızlı yükselişin ablan milletvekili olduktan sonra olduğunu herkes biliyor. Üniversiteyi de dedikodu yuvası yapmışsın, herkes öyle anlatıyor. Sevgili kocan milleti telefondan engellese dahi veya facebook'unu kapatsa dahi komik fotoğrafların manşetleri süslüyor. Çocuklarına üzülüyorum bu manşetleri akılları erdikçe sana soracak. Ne cevap vereceksin. Tadında bırak her şeyi. Zaten seni biz tanıyorduk. Elazığ'dan getirdiğin elemanlarla yöneticilerle doldurman yetmedi nice hak etmeyeni üniversiteye soktun. Bazıları kaçtı. Çikolatayla baklavayla tabakla altınla gümüşle olmaz bu işler. Kürkünü de al evine git.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    Bunlar Rahmetli Özal’ın adını da üniversite vasıtasıyla değersizleştiriyorlar.Allah’ını seven Özal’ın ismini bu üniversitenden çıkarsın.Öyle üzgünümki Özal’ın ismini taşıyan üniversitenin bu kadar seviyesizlerin eline geçtiğine.
    %96
    %4
    Yanıtla