SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in İlçe Yatırımları Çalıştayı Başladı

0
Güncellendi - 2020-03-06 02:21:27
Büyükşehir'in İlçe Yatırımları Çalıştayı Başladı
A- A+ PAYLAŞ

İLKİNDE HEKİMHAN VE KULUNCAK KONUKTU.. Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı ilçelerde yapılan yatırım ve hizmetler ile 2020 yılı hedeflerinin görüşüldüğü çalıştayın ilk gününde Hekimhan ve Kuluncak heyetlerini ağırladı.

AYKOME Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, Kuluncak Kaymakamı Okan Daştan, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

"Hizmet ve yatırımlarda vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alıyoruz"

Toplantıda kısa bir konuşma yapan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bizim yönetim anlayışımızda katılımcı belediyecilik ve halka birlikte yönetim ilkesi içerisinde, yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları halkla birlikte istişare ederek, yol haritamızın ve yön pusulamızın belirleneceğini seçimden öncede belirtmiştik. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız hizmet ve yatırımlarda vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dikkate alıyor ve değerlendirmelerimizi ona göre gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı genel anlamdaki programların değerlendirilmesi için ilçe kaymakamlarımızı ve ilçe belediye başkanlarımızı, meclis üyelerini misafir ederek, görüş ve önerilerini değerlendireceğiz.

2020 yılı alt yapı, çevre düzenleme, yol asfalt genel olarak belediyelerin yatırım ve hizmetleri noktasında bir çalıştay başlattık. Hekimhan ve Kuluncak ilçelerimizle başladık. 13 ilçemizin ilgili yöneticileri ile toplantılarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Yatırım ve Hizmet konusunda herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen Başkan Gürkan, “Biz insanlar, güneş gibi olmalıyız. Güneş insanın diline, dinine, ırkına, milletine bakmaz. Işığını ve ısısını eşit bir şekilde verir” bizlerde aynı hizmet anlayışını yürüteceğiz. Bizimde yönetim anlayışımız hangi görüş ve düşüncede olursa olsun adil ve adaletli olma temelini esas almaktır. İlçelerimize hizmet yaparken toplumsal yararın gayreti ve çabası içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

"Hekimhan Malatya’nın zenginliğine zenginlik katıyor"

Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, “Malatya Büyükşehir Belediyemizin 2020 yatırım ve hizmet değerlendirmesi üzerine toplandık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemiz 1900 kilometre kare yüz ölçüme sahip. Malatya’nın en dağlık ve en geniş coğrafi alanlarından biri. Sahip olduğu Yama dağı, diğer kültürel, turistik ve jeopolitik, bilhassa yer altı kaynakları itibariyle Malatya’nın zenginliğine zenginlik katan ilçelerin başında geliyor. Bu itibarla, alt yapı ve üst yapı yatırımları ile Hekimhan Malatya’nın parlayan yıldızı olmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

"Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Çalıştaydan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Hekimhan’da yapılan çalışmaların birlik, beraberlik içerisinde uyumlu bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Başkan Karadağ, “Göreve geldikten sonra Başkanımız ile birlikte hep istişarelerde bulunduk. Bizim işimiz siyaset değil, bizim işimiz hizmet dedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız hiçbir ayrım yapmadan 13 ilçemize hizmet ediyor. Bizler onun yanındayız” dedi.

Hekimhan AKP İlçe Başkanı Hacı Özhan, “Büyükşehir Belediyemiz Hekimhan ilçemizde çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizde Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Eksiklerimiz var ama yapılıyor. Durmak Yok Yola Devam sloganıyla Büyükşehir Belediyemizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan düzenlenen çalıştay kapsamında Hekimhan heyetinden sonra Kuluncak ilçesi heyetiyle de bir toplantı gerçekleştirdi.

"Kuluncak’ın kalkınmasını sağlayacak projeler var"

Düzenlenen toplantı sırasında Kuluncak Kaymakamı Okan Daştan yaptığı konuşmada, Kuluncak’a yapılacak olan hizmet, yatırım ve projelerle ilgili görüşmek için bir araya geldiklerini söyledi. Daştan, “Büyükşehir Belediyemiz Kuluncak’ımızın kalkınmasını sağlayacak projeleri tüm paydaşlarla yürütüyor. Bu bizim için çok önemli bir husus. İlgili kurum, kuruluşlar ve Kuluncak Belediyemizle birlikte ortak hareket ederek hizmet edeceğiz. Demokratik ve şeffaf anlayış çerçevesinde yapılan bu toplantıdan ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

"Büyükşehir Belediye Başkanımız yoğun çaba harcıyor"

Kuluncak’ın sorunlarını çözüme kavuşturmak için bir araya geldiklerini belirten Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “Kuluncak’ımızın önceliği içme suyu, kanalizasyon ve yol problemi. 2019 yılında bu çalışmalar ilçemizde yapıldı. Bu çalışmalar bu yılda devam edecek. Amacımız bu sorunları aza indirgemek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan bu sorunların bir an önce ortadan kalkması için yoğun çaba harcıyor. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kuluncak AKP İlçe Başkanı Ahmet Boyraz’da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Boyraz, “Kuluncak ilçemizin sorunları Başkanımızın ilgisi sayesinde çözülüyor. Bu toplantının amacı hizmetleri doğru planlamayla sağlıklı bir şekilde almak. Bunun koordinasyonunu sağlamak. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilgili daire başkanları sunum eşliğinde 2019 yılı içerisinde verilen hizmetler ile 2020 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Öte yandan yapılan açıklamada, Çalıştay kapsamında diğer ilçe yöneticileri ile de toplantılara devam edileceği bildirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • M. Akif (4 yıl önce)
    Bence de 450 milyon birç ödenmiştir. Nasıl derseniz hesap lolay. Selahattin Baskan butun personel maaşlarını personele olan borç olarak görüyor ve maaş ödemeleri borç ödeme olarak görüyor. Ayrıca Esenlik Marketlerinin toptancilara yaptığı odemeleri de borç odeme sayıyor. MEGSAŞ un alıyor toptancılara odeme.yapıyor bunu da borç ödeme hesabına ekliyor. Elektrik su doğalgaz gibi fatura ödemelerini de ekleyince 450 milyonu buluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Ben işe bakarım. Çöşnükte Muhittin Özmumcu İlkokulu yanında 5 yol ağzında eğimli yolda görüş alanını kapatan bir şekilde tehlikeli olan yere 150 metre imar yolunu 6 yıldır para (25 bin tl. Enkaz bedeli)yok diyerek açamayanlar acaba ne iş yapar? 150 Metre imar yolunu açmak için bin defa bin kişi geldi keşif yaptı ve gitti. Sonuç, kocaman bir sıfır. Burada rant yok herhalde olsaydı çoktan yaparlardı ve selam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (4 yıl önce)
    Selehattin Gürkan Başkanımız büyük tasarruf yapmış büyük çabalar harcıyarak büyük projeler işler yaparak Bi yandanda 450 milyon TL borç ödemiş ve Malatya Büyükşehir Belediyesi için bu büyük bir şey Allah yardımcınız olsun başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (4 yıl önce)
    merkezi hallettin ilçelermi kaldı belediyenin her birimine kendi emrinde olsun diye herşeyi ben bilirim edasıyla ne kadar vasıfsız kişiler varsa hayatta o mevkiye ulaşamayacak kişileri koltuğa oturrttun şeehir hala ahmet çakırın yaptığı hizmetlerle duruyo yollar darmadağın oldu bakım yok temizlik hep geriye vuruyo sen ne yapmaya çalışıyosun ellerim kırılaydıda sana oy vermeyeydim AK Parti sayesinde oyunu aldın yoksa senin gibi belediyecilikden uzak kişiye asla oyumu vermezdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Kuluncak ın güneşi de sadece arkasını tutana ışıldıyor. Lakin Allah büyük, kaldı 4 sene. Eskisi hiç olmazsa boş laf üretiyordu bunda o yetenek! te yok. Benim anlamadığım husus büyükşehir yasasından sonra bizim belediye başkanımızın bohçacı durumuna düşmesi. Gürkan ın gönlünden birşey koparsa ben yaptım deyip getiriyor, Gürkan lütfetmezse kaynak sağlanmıyor yoksa ben nefes almadan çalışıyorum diyor. Allah ını seven 7000 nüfuslu şu Kuluncak ı mahalleye dönüştürsün de devletin bir kamburunu eksiltsin, fuzuli masraf.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (4 yıl önce)
    Çalıştay yapılmış toplantı yapılmış ve halen kin ve nefret yorumları geliyor, bu kadar canınızı acıtıyorsa demekki düzeniniz bozulmuş, ve o günleri özlüyorsunuz. Borçlu bir belediye, dolgun maaş ve halkın sırtından geçinen bir topluluk günleriniz bitti., zamanla geçer alışırsınız, Başkan güvenmiyor bize demiş biri yorumda.. Ne güzel etmiş öyle.. Size güvenenlerle birlikte kaç trilyon zarar verdiniz kamu malına!
    0
    0
    Yanıtla
  • ASLAN (4 yıl önce)
    Bütün yorumlar aynı kaynaktan gibi. Tamamen yapılanları görmezlikten gelip, hiç bir şey yapılmamış gibi haksız eleştiri yağmuru. herşeyden önce bir gerçek var ve başkanın hakkını vermek gerekir nedir bu?" İSRAF" bugün yaşanan en önemli sorun, başkan bu haramzadelerin kaynağını kesti millete çullanmış bu vatansızların , insafsızların kolunu kırdı.. çok büyük rakamlar bunlar 450 milyon borcu nasıl ödemiş diye dalga geçenler bunu görmezlikten gelemez. yapılan işlerin büyük çoğunluğunu kendi kaynaklarıyla para harcamadan yapmaya başladı bu şehir. el insaf eleştirirken düşünmemiz gerekir. Allah bizi yolbaşçılarımızı doğru yoldan ayırmasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspirin (4 yıl önce)
    Selahattin Gürkan etrafında adam bırakmadın, danışmanların, yardımcılarına bile arkandan olumsuz konuşuyorlar. Ben bizzat şahidim ve hemde belediyeye ait bir çaybahçesinde oturup çay eşliğinde sallıyorlar. Eğer bunu okursanız nere ve kimler olduğunu kesin çözersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (4 yıl önce)
    Güzel toplantı yapıyor Allah var, hakkını veriyor ama Bi başlasa yapacak birşeyler de Allah nasip etmiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal ali (4 yıl önce)
    Boş toplanti bunlar göz boyayip bırakacak yine başkan.geldiginden beri öyle değil mi zaten?dostlar mecliste görsün arkası kiraz bahcesi.tecde gibi bi yerde yolda gidecek kaldırım yok önüne bakmadan gitmiş kuluncak hekimhana neler yapacağız diyen bi belediyeyi hep birlikte alkışlıyoruz. Hadi bakalım son 2,3,4
    0
    0
    Yanıtla
  • Alacakapılı (4 yıl önce)
    Sn. Başkanım ilk düğmeyi yanlış iliklediniz. Siz tüm emektar personeli karşınıza aldınız. Olmaz başkanım vallahi de olmaz billahi de olmaz. Kendinizden başka hiç kimseye güveniniz yok. Siz güvenmediğiniz için personeliniz de size güvenmiyor. Önce yıkılan gönülleri tamir edin, önce çalışanlarınızla aranıza örülen duvarları yıkın, herkesi hasım görmeyi bırakın. Sizi vezir de rezil de yapacak olan çalışma arkadaşlarınızdır. Hepsi birer anne, birer baba, birer evlat bunu unutmayın. En yakınınızdakiler dahi size zerre kadar güvenemiyor. Bir anınız bir anınızı tutmuyor. Kimse duygularını, düşüncelerini size ifade edemiyor. Atatürk ne demiş Yurtta sulh cihanda sulh. Önce evde, iş yerinde, ailenle, eşinle, dostunla, mesai arkadaşlarınla sulh sağlamalısın ki bu halka halka büyüsün şehirde bir güven olsun, bir huzur atmosferi olsun, sulh olsun. Belediyenin üst yönetiminden de alt yönetiminden de personelinden de bir Allah kulu Allah razı olsun, işi gücü rast gelsin demez mi. Vallahi de demiyorz billahi de demiyor. Size de yazık, personelinize de yazık, onların ailelerine de yazık, memlekete de yazık, millete de yazık. Baba olun, abi olun, öğrenen olun, öğreten olun, bir bilen olun, rehberlik yapın. Bugün varız yarın yokuz. Bakın canım abim Memiş Doğan toprak oldu??? Mekânı cennet olsun. Malatayamızın medarı iftihari Mehmet Çolak abimiz ne sıkıntılar çekiyor.???Hastalık da ölüm de bizim için. Iyi anılmak, arkanızda hayır dua almak istemez misiniz? Benden size bir dost uyarısı. Siz bilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    başkan daha icraatini görmedik hele de merkezde yolu iki bölmeleri tamamen facia amatör yöneticilerin verebilecegi kararlardır sanki 10 şeritlik yol muş gibi yolu ayırmıslar zaten bir seritleri otopark yapıyorlar geriye 1 serit yol oda otobüs gelince yol kilitleniyor ne güzel çözümler buluyorlar herzaman söylenen dogru bir söz var İŞİ EHLİNE VERMEK GEREK bence neyazıkki bay başkan işinin ehli değil ekibi amatör bir ekip kaybeden yine Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziyaaa (4 yıl önce)
    Ya Baskanim siz 2019 yılını 500 milyonluk bütçeyi dünya da esi benzeri görülmemiş bir tasarruflu 450 milyon gibi borç ödeyerek bitirdiniz. Dünyanın hiçbir belediyesinde bu rekor yoktur. 50 milyon gibi bir parayla personel maaşı ödediniz , 10 ayda 10 Yilda yapılamayacak hizmetler yaptiniz..bütün ilçelere hizmetler götürdünüz. Bak Hekimhan ,Akçadağ, Arapkir belediye başkanları her mikrofon gördüğünde övgülerle bitiremiyor yaptığınız Hizmetleri ..Adınız guinness rekorlar kitabına yazılacak.Sizin gibi bir başkanı bu Malatya bir daha göremeyecek. Varol başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (4 yıl önce)
    Trafiği de çözün merkeze bakan yok gereksiz kavşakları bi düzenleyin ışıklarda 5 dk beklemeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (4 yıl önce)
    hekimhan malatya büyükşehir olduğundan beri en yetersiz hizmet alan ilçe büyükşehir grup yolları yapmıyor ilçe belediye en fazla çöp topluyor daha ötesi yok malatyanın ve doğu anadolunun karadenize açılan kapısı hekimhan a yapılan bu geri plana atma gayreti siyasetin birleştirici değil ayrıştırıcı özelliğini öne çıkartıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (4 yıl önce)
    Başkan Japon atasözünü iyi ezberlemiş şimdi bunuda diğer meşhur sözler gibi her yerde söyler durur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle :)
    0
    0
    Yanıtla