SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“İlçemizi İstişare İçerisinde, Hep Birlikte Dizayn Edeceğiz”

“İlçemizi İstişare İçerisinde, Hep Birlikte Dizayn Edeceğiz”
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın katılımıyla AKP Mahalle Başkanlarıyla bir araya geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İlçemizi istişare içerisinde, hep birlikte dizayn edeceğiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçe sınırları içerisinde bulunan AKP’ye hizmet eden ve mahalle temsilcisi olan mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. Teşkilat mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen buluşmada AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak da katıldı.

“Mahalle başkanlarımız bizler için çok önemli”

AKP Battalgazi İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Mahalle başkanlarımız göz bebeğimiz. AK Parti’nin eli kulağı. Mahalle başkanlığı zor bir iş. 2002 yılından itibaren AK Parti’nin içinde olan, teşkilatın her kademesinde bulunmuş biriyim. Tüm sorun ve sıkıntıların mahalle başkanlarımıza geldiğinin farkındayız. Bizler de sizlerden gelen talepleri imkanlarımız doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz. 6 Şubat’ta bir deprem oldu. Depremin sabahından itibaren Malatya’nın sorunlarını çözme noktasında sık sık bir araya geldik gelmeye de devam ediyoruz. Ankara’dan gelip gidenlere Malatya’nın sorunlarını iletmeye çalışıyoruz. Sürekli, sahadayız. Yapılan bu çalışmaları herkese iletmemiz mümkün değil, ama sizler kendi mahallelerinizde çok rahat iletebilirsiniz. Bizler için de çok değerlisiniz. Biz zaten mahalle başkanlarımızla İlçemiz için birlikte çalışıyoruz. Battalgazi Belediyemiz ve sosyal tesislerimiz de 100 binin üzerinde insanı misafir ettik. Bu süreçte bu kadar kişiye hizmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak çok kolay bir şey değil. Yakın zamana kadar belediye olarak her gün 20 bin kişiye yemek verdik kendi imkanlarımızla. Tabi dışarıdan gelen yardım ve desteklerde bunların içinde sadece belediye olarak biz karşılamıyoruz. Bu süreçte Battalgazi Belediyesi ile Bağcılar Belediyesi kardeş belediye oldu ve bir konteyner kent kurdu. Konteynerleri getirip kurdular. Ama oranın alt yapısı gerçekten ciddi bir külfet getirdi. Eskimalatya’da 35 dükkan yaptık 15 milyon gibi ciddi bir para gitti. Bu zor koşullarda belediyemizin tüm imkanlarını vatandaşlarımıza seferber ettik etmeye de çalışacağız. Merkezde çok büyük bir çöp ve hafriyat sıkıntısı oluyor. Battalgazi’mizde nüfusun 350 binin üzerine çıkması ile temizlik işi biraz bizim gücümüzün dışına çıkmış durumda. Ama tüm çöp ve hafriyat sorununu çözmeye çalışıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

"AK Parti bir vefa hareketi”

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise, “Gayretin tabanından sonuna kadar mahalle başkanlarımıza ve teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. 6 Şubat’taki depremin ardından inanılmaz bir inşa ve toparlanma sürecine girdik. Hiç gözlerimizin dolmadığı bir durumda gözlerimiz doldu. Devletimizin tüm kurumundan Allah razı olsun. İyiliğin teşvik edildiği, paylaşmanın birlik ve beraberliğin olduğu mekanın temsilcileri mahalle başkanlarımız. Bu yüzden çok kıymetliler. AK Parti her zaman bir vefa, bir sadakat bir dava hareketi. Bu hareketinin neferi olmakta farklı bir misyon. Bizler ilçe ilçe mahalle mahalle ziyaretlerimizi yapıyoruz. Yıkımlarla birlikte yapımlar beni umutlandırıyor. Konut arzlarıyla birlikte kiralarında düşeceğine inanıyorum. Bu konuda da plan bütçe, iletebildiğimiz her yer ve özellikle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi, enflasyonla mücadele ile fiyat istikrarı konusunda çok karalı bir durumu ve programı var. Bu süreci en az hasarla atlatarak hep birlikte yaralarımızı saracağız” ifadelerini kullandı.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de, “Genel seçimlerden sonra hem mahalle başkanlarımıza hem muhtarlarımızla hem esnaflarımızla hem de vatandaşlarımızı ziyaret ederek programlarımızı yapıyoruz. Yerel seçimlere hazırlık noktasında da mahalle başkanlarımızla istişare noktasında toplantılarımıza devam ediyoruz. 7 Ekim‘deki büyük kongreden sonra Allah’ın izniyle biraz daha sahada mahalle toplantılarımızı sıklaştıracağız. 6 Şubat depremlerinde Malatya’mızda en çok ağır yıkımın yaşandığı şehir. Depremin ardından sahadan çıkmadık. Her anlamda imkanlar seferber edildi. Biran önce kalıcı konutlara vatandaşlarımızı yerleştirmek istiyoruz. Hep birlikte Allah’ın izniyle AK Parti’nin bayrağını daha tepeye taşıma noktasında gayret ve çaba sarf edeceğinizden hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 ay önce)
    bu toplantılarda hangi kararı aldınız ,2 madde yazında bilelim ,boş boş toplantılar bunlar.hal hatır edip ayrılırken de ,resim ver başka bir şey yok ,akp siyasilerinin millete dayadığı bir gelenek oldu haydi toplanalım resim çekelim.bu resimler için özel ekip var resimsiz asla kimse dışarı bırakılmıyor.ahada istişare ettik mantığı var.halbuki sıfır sonuç.bir toplantıdan da bir sonuç aldık aldığımız karar budur desinler.yok bir sonuç..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (7 ay önce)
    gerçekten iyi dizan ediliyorki halen musluktan içme suyunu içemiyoruz çokta çalışmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulvahap (7 ay önce)
    Depremden sonra Boran yolunda kalıyoruz. Alibaba mezarlığına kadar olan yolu depremden önce başladık diye geziyorsunuz ama ben şahidim ki depremden sonra başlandı. Doğalgaz hattı çektiler yol rezil oldu. İkide bir su elektrik kesiliyor. Bir deprem de siz yaşatıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    kendi aralarında oturup konuşup hal hatır ediyorlar.binlerce toplantı yapılmıştır ,sonuç sıfır.bu toplantı işini akp siyasete soktu ,gösteriş ve gaz almak için uygulanan bir tekniktir.kendi bildiklerini sonuçta uygular.sonrada bak siz demiştiniz derler.belediyeler asli görevlerine dönmelidir.belediyeler hak etmeyen vasıfsız insanlarla dolmuş durumda ,kimse birşey beklemesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    100 binin üstünde kişiye sosyal tesislerde yemek verilmiş.bilmeyende hergün farklı farklı yemek çıkıyor sanacak.çorba ekmek veriliyor du.battalgazinin nüfüsü 350 binin üstüne çıkmış diyor sayın güder, nüfus arttıkça belediye den alınan pay da artıyor.merkezi bütçeden gelen para da artıyor.sen kalkıp derme deresi ıslah projesi der toprağa milyonları gömersen 2-3 ay kendi seçmenine verdiğin 2 öğün yemek gözüne gelir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (7 ay önce)
    Başkan istişare derken neyi kastetti acaba affedersiniz de sizi kaale alan kim sadece çıkıp böyle röportaj verirsiniz depremde hepiniz sınıfta kaldınız halkın gözünde bi ağırlığınız kalmadı son 6 ayınızın keyfini çıkarın ne kadar akrabanız varsa işe alın yiyebileceğiniz kadar yiyin son 6 ay bizden söylemesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz (7 ay önce)
    Dizayn işini size bırakırlarsa eğer Allah bu şehrin yardımcısı olsun. Sayın Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, bunlara yetki vs vermeyin.Bunlar vizyonsuz ,, bunlar Malatya nin geleceğini değil kendi siyasi geleceklerinin peşinde koşan insanlar.Bunlar popülizm peşindeler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sahipsiz şehir (7 ay önce)
    Hepinize yazıklar olsun. Yıkımlarla beraber bir daha yaşanmaz hale gelen şehre sahip çıkmayanlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Hangi istişareden bahsediyorsun başkan? Sizin bile söz hakkınız yok. Kentin planlamasi Ankara'dan kenti bilmeyen insanlar tarafindan yapılıyor. Sende kalkmış ilçemizi hep birlikte dizayn edecez diyon. Valla siz akplilerden iyi komedyen olur
    %77
    %23
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Dizaynı siz yaparsanız artık vay Malatya nın haline. Yaptıklarınız yapacaklarınızın kanıtı.
    %95
    %5
    Yanıtla