SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Depreme Direndi Ama.. İkincisi AKP'yi de Yıktı!

İlk Depreme Direndi Ama.. İkincisi AKP'yi de Yıktı!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'ta meydana gelen ikinci büyük deprem, daha önceki yerinden 'depreme dayanıksız olduğu' için çıkan AKP'nin Malatya İl Merkezi binasını da yerle bir etti. Binada çökme sırasında kimsenin olmaması nedeniyle can kaybı meydana gelmediği bildirildi.

Daha önce Malatya Çevre Yolu Turgut Temelli Caddesi kavşağında bulunan AKP Malatya İl Merkezi, 24 Ocak 2020'de Elazığ- Sivrice merkezli olarak meydana gelen 6,8'lik depremin Malatya'da da can ve mal kaybına yol açmasının ardından yapılan dayanıklılık kontrolu sırasında, 'depreme dayanıksız' olduğunun belirlenmesi üzerine boşaltılmıştı. İl Başkanlığı, Çevre Yolu'nun diğer tarafına, eski binasının çapraz karşısına Turgut Temelli Caddesi'ne taşınmıştı.

AKP'nin Malatya İl Başkanlığı'nın yanı sıra,  diğer katlarda İl Gençlik Kolları ile İl Kadın Kolları'nın, zeminde ise bir kozmetik mağazasının bulunduğu 5 katlı bina, 6 Şubat 2023 günü 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden hasar gördü. İlk depremin ardından Burhan Karaduman tarafından çekilen fotoğrafta (üstte kapakta), bitişik bina tamamen yıkılmasına rağmen ayakta duran AKP Malatya İl Başkanlığı binası, aynı gün saat 13.24'te meydana gelen yine Kahramanmaraş merkezli 7,6'lık depremde tamamen çöktü ve yerle bir oldu.

Suriyeli sığınmacılar tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan AKP İl binasının yıkılma anı..

Sosyal medyadan yayın yapan Rıdvan Ulutaş tarafından depremin verdiği hasarla ilgili yapılan çekimde, AKP Malatya İl Başkanlığı binasının enkazı ve enkazdaki tabelası görüntülendi. (Haberin altındaki fotoğraf)

İlk depremin ardından binanın kapatılmasının, can kaybını önlediği belirtilirken, ikinci depremde aynı cadde üzerindeki birçok bina yıkıldı.

Bu arada, deprem sırasında Çevre Yolu Adliye Kavşağı'ndaki MATİM İş Merkezi'nde bulunan AKP Battalgazi İlçe Başkanlığı ile Emeksiz Caddesi'nde bulunan Yeşilyurt İlçe Başkanlığı binalarının da hasar gördüğü, bu nedenle İl Başkanlığı ile iki merkez ilçe başkanlığının Yeşilyurt Belediyesi'ne ait olan Karakavak bölgesindeki bir binasına taşındıkları bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Gökhan (1 yıl önce)
    Burasi suriye mi malatya çevreyolu mu anlasilmiyor videoda.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Garip olan da sen bunu anlayana o bina yerle bir oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • soylu (1 yıl önce)
    kim sizi besliyor söyleyince bizde bilelim sizhabwr yaparsız halk yorum yapar ne olacak bir kaç tane malatyada gazeteci var gerisi bir paket sigara ve çay
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Haber başlığı duygularımıza tercüme olmuş
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Önemsiz (1 yıl önce)
    Video yu da Suriyeliler çekmiş
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Seçimin en geç ikinci turunda gidici. Birincisinde olmadı ama ikincisinde olacak bu iş. Yeter. .. Allah sinyali vermiş. Daha ne diyeyim....
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Bugünlerde böyle imalı veya yanlış anlaşılmalara yol açacak başlığı size yakıştıramadım. Habercilik bu olmamalı. Genel olarak bu haber sitesinin siyasi eğilimi belli ama bu başlık tarafsızlık ilkesinin sözde kaldığını iyice açık etmiş oldu. İdeoloji her yerimizi ele geçirmiş maalesef. Son yorumum ve bu haber sitesine son girişim.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Zibetra (1 yıl önce)
    Başlıktan dolayı Malatyahaber.com'a yüklenenlere sesleniyorum; basında dikkat çekici ve bazen de mizahi başlıklar atılması kadar doğru birşey yoktur. Ayrıca, siz gidin AKP'den önce olan deprem için "DEVLETİN ÇÖKÜŞÜ!" yazan, ama AKP döneminde olan depremde "BÜYÜK FELAKET" gibi başlıklar yazan medyaya bir iki çift kelam edin!
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Serpil (1 yıl önce)
    "AKP yi de yıktı" ifadenizle duygularınızı ve hayallerinizi ifade etmişsiniz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Belli ki niyetiniz art niyetli Serpil. Habercilikte en önemli şey dikkat çekici ve bazen de mizahi başlıklar atmaktadır.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Mehmet Arıkan (1 yıl önce)Zibetra isimli kullanıcı yorumuna
    Haberde yanlışlık yok. Haberin alt kısmında enkaz olmuş AK PARTİ binasının fotoğrafı var...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ekrem (1 yıl önce)
    Haber başlığınız hiç güzel olmamış. Sanki AK parti tamamen yıkılmış gibi başlık atmışsınız. Bu yaptığınızı doğru bulmuyorum. Şu sıkıntılı günlerde bari siyasi iğnelemeleri bırakın.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Sizde bu zorlu günlerde biraz olsun,,,, az cık ders çıkarın... azcık. Yetecek çünkü çok şeye.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Yılmaz (1 yıl önce)
    Ne biçim haber başlığı bu rezil adamlar. Böyle mesaj verir gibi haber başlığı mı olur. Amacınız ney sizin
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Yıkılan bina başka bina gibi görünüyor AKP il binası değil benc
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Rabbimin verdiği kıl kadar ince olan bir kıyamette bile siyasi nefretinizi kusarken utanmazlık seviyesini aştığınız için çok teşekkürler malatya haber hani derler ya yazıklar olsun bu haber ve siyasi anlayışa
    %33
    %67
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Hani fay hattı stresini bosaltmıstı insanlar evlerine döndükten sonra 7 uzeri depremin malatyada olması demek tas üstünde taş kalmaması anlamina geliyor.Hasar tespit calısmaları depremler durmadan yapilmamalı az hasarlı dedikleri evler dün olan 6.4 luk depremde orta veya ağır hasara dönmüş olabilir kimse kolonlardan anlamiyor tespit bitti diye mezarlarina girdiklerini farketmeden oturacaklar 6.4 de gorduk 300 yarali 6 olü 22 si agir yarali bu deprem bildigimiz 3 gün sonra gecen depremlerden değil..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Bu nasıl başlık
    %34
    %66
    Yanıtla