SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Etapta 714 İşyeri Ağır Hasarlı İşletme Sahiplerine Verilecek"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, sanayi esnafıyla yapılan istişare toplantısına dair bilgilendirmede bulunarak, “Hiç bir esnafımızı mağdur etmeden, yeni yapılacak sanayi sitemizi en kısa sürede hizmete sunmak tek gayemiz. Bu doğrultuda esnaf temsilcilerimizle, esnafımızla istişare toplantımızı yaptık” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Fuar Merkezi’nde yapılan toplantıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Çevre Şehircilik İl Müdürü Cengiz Başer, Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi ilgili daire başkanları, DSİ Şube Müdürü ve kooperatif başkanları katıldı.

Tüfenkci, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, esnafın sorunlarını dinlediklerini ve çözümü bu doğrultuda hayata geçirecekleri kaydetti.

Sanayinin Malatya’nın önemli bir dinamiği olduğunu belirten Tüfenkci, “Yeşilyurt Belediye Başkanımız İlhan Geçit, Yeşilyurt İlçe Başkanımız, esnaf temsilcilerimiz ve sanayi esnafımızla birlikte sanayilerimizin geleceğini konuştuk. Hiç bir esnafımızı mağdur etmeden, yeni yapılacak sanayi sitemizi en kısa sürede hizmete sunmak tek gayemiz. Bu doğrultuda esnaf temsilcilerimizle, esnafımızla istişare toplantımızı yaptık. Esnaf kardeşlerimiz bir an önce belirsizliğin ortadan kalkması noktasında görüş belirttiler. Bu konuda haklılar tabiki. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla yaptığımız görüşmede, Küçük Sanayi’de 1000’e yakın ağır hasarlı dükkanımız olduğu, İlk etapta Altay Kışlası’nda yapılacak 714 dükkanın ağır hasarlı işletme sahiplerine verileceği kararlaştırıldı.  

Yine yakında Altay Kışlası alanına yapılacak projeleri hazır, muhtelif büyüklükteki yeni dükkanlarımız için ihaleye çıkılacak. Bu dükkanlar da mülk sahipleri ve kiracılara verilecek.

Temel amaç Küçük Sanayi’mizi zamanla Altay Kışlası’na taşımak.

Toplantımızın verimli geçtiğine inanıyorum. Aldığımı notları ilgili bakanlıklarımıza bu hafta ileteceğim.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ise yaptığı açıklamada, “Hiç bir esnafımıza yer göstermeden, çıkın buraları yıkacağız demeyeceğiz. Rahat olun böyle bir şey olmayacak. Esnafımızı mağdur etmeden sanayiyi en doğru stratejiyle en kısa sürede inşa etmek gayesindeyiz.” ifadelerini kullandı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Özkan (6 ay önce)
    Peki sanayi esnafına gitmek isteyip istemediğini sordunuz mu ? Unutmayın Bülent Tüfenkçi nin olduğu yerde sonuç çıkmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşuğlulu (6 ay önce)
    Ne zaman bitecek bu sanayi işi ? oda Kuzey Çevre Yolu Gibi mi olacak ? Eski Sanayiyi kalksa oradan al sana şehrin göbeğinde çook büyük bir REZERV alan bundan daha güzel yer mi olur burayaı imara aç güzel bir mahalle kur miss gibi olur bence.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (6 ay önce)
    Bizim seçtiğimiz vekillerin iş bitiriciliği ile daha çook bekleriz, Malatya dan Malatya halkı dışında herkes istediğini fazlasıyla aldı, imkanı olanlar şehiri terk etti, kalanlar konteyner da yada kira yardımı alsın almasın fahiş fiyatlı kiralık evlerde yaşamaya çalışıyor, şehrin üst aklı çarşı pazar derdinde, hâlâ kafaları almadı esnaf 2-3 sene konteyner da malını satabilir ama aileler okadar yıl bu şartlarda yaşayamaz, yazık günah neyin kafasını yaşıyor bu elitler, bir dip not stadyumun üst tarafında ahbap derneğinin şehit aileleri için aylar aylar önce yapıp bitirdiği evler hala teslim edilmedi neden mi dernek evleri çoktan yapıp bitirdi ama belediye hala altyapıyı yapmadı, böyle boş kalmaya devam ederse o evlerin sonu talan haberiniz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Arkadaşlar kusura bakmayın eğri oturup doğru konuşmamız lazım. Şehrimizin vekilleri ya tarihi geçmiş emekli dayı modu ya da dün ki çocuk. Malatya'yı tanımaz bilmez. Babacan olan kazasız belasız şu dört yulı nasıl geçiririz modunda. Tarlaya dönmüş çevreyoluna asfalt dökmeyi müjde diye duyuruyor. Kardeşim deprem bölgesinde oransal anlamda en az ev hatay ve malatyaya yapıldı. Kiralar almış başını gidiyor. Şehirde belirsizlik had safhada. Evi teslim edilenler imzayı atarken dahi ne kadar ödeyecekler toplam borçlerı ne kadar onu bile bilmiyor. Kalkıp asıl sorunları konuşmak yerine bakanları şehirde gezdirerek havalı isimleri olan toplantılar yapmakla olmuyor. Belirsizliklerle ilgili net bilgiler verin. Reklamı bırakıp şehrin sokaklarında gezin. Kiralarla ilgili bir çözüm bulun. İlk olarak malatyada yaşayın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    ilk etapta ağır hasarlı dükkanlar,yapımı devam eden 714 dükkan teslim edilince yıkılacak,yerinde dönüşüm yapılmayacak.akabinde sanayide hasarsız olan dükkanlarda altay kışlasında projesi yürütülen alanda dükkanlar yapıldıkca kaldırılacak.cavuşoğlu sanayi siitesi önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde olmayacak.bu alana avm tarzı dükkanlar yapılacak.siyasilerin ,bakanlığın ve belediyenin görüşleri bu yönde.altay kışlasının bulunduğu arazide toplamda 3000 civarı dükkan ihtisaslarına göre ayrılarak yapılacak sanayi orası olacak ,kereste,mobilya ,otomotiv vs tümü oraya gidecek.inşaat yapımları ise bakanlık tarafından toki üzerinden yapılacak.maliye kaydı olan kiracı esnafla ,kendi malında esnaflık yapan zanatkar aynı şartlar altında bu projelerden faydalanacak.toplantıdan çıkan sonuç budur,ileride bir değişim olur mu bunu bilemeyiz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • İş yeri olup faliyeti dursurup iş yerini kiraya veren mal sahipleri nolacak?Öncelik deprem de iş yerleri ağır hasar alanlara ikinci etap iş yeri tapusu dükkanı olanlara ve kiracılara verilmeli.Sizin dediğiniz mantıkta ilerlersek vergi levhası olanlarla kiracılar iş yerlerine geçsin mal sahipleri ne hali varsa görsün.Böyle bir saçmalığı hangi mantıkla düşünüyorsunuz?Mal sahibipleri öncelikli olmalı.Başka türkü bu sanayi kalkmaz.Sizin mantıkla tapu iş yeri sahiplerine vergi levhası yok diye iş yeri verilmesin mantığı ancak kör cahil işidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adil (6 ay önce)
    Sanayi sitesinin adı da Altay Sanayi Sitesi olsun. Yolları ve park alanları geniş olsun. Girdiğimizde çıkması zor oluyor sonra
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Altay ismini kabul etmiyorum ismi GÒZTEPE olsun Adil Allah sanada akıl fikir versin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vedo (6 ay önce)
    Zavallı on yıl önce bakanken sanayi yeni yere yapılıp taşınıyordu.. on yılda bir arpa boyu... Malatya buna layık!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Ellerine kâğıt kalem almışlar not tutuyorlar, herkes biliyor çıkarken o notların bugruşturulup atıldığını. Söğütlü camii yalanlarını gördük.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atabey (6 ay önce)
    Sayın yetkililer; Çarşı merkezde 10 mt ileri yer kabul etmeyen kuyumcular vb. yer sahibi insanlar için taklalar atarken. Şehrin önemli bir merkezinde küçük sanayi sitesinde yer sahibi olanları hoppp altay kışlasına gönderiyorsunuz. Arsa değer kaybı ne olacak acaba. Küçük sanayi sitesini Tokiye verip bir vole de buradan vuracağınız kesin gibi. Eğer ağır hasar evler gibi düşünülüp arsa payı hak sahipliği sanayi sitesi yer sahipleri içinde düşünülüyorsa eyvallah yoksa öyle merkezi yere çök sanayiyi kenara taşı çöktüğün yeri de iç et adalet var kanun var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mısri (6 ay önce)
    sanayi merkezden çıksııııın
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Sanayi çıksın demek için hak sahibi olmak gerek.herkes kendi konumuna göre talepte bulunmalı.sanayi de esnaf olmayana düşecek bir laf yok.çünkü dükkanın olanın tasarruf hakkı, olmayanın ne hakkı var.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Aynen öyle.Yeni yapılan sanayide iş yeri olanlara iş yeri kirada olsa bile yeni yapılcak olan yerde öncelik tanınmalı.Oda başkanı görüşmesinde iş yeri olanlara vergi levhası olmayıp kirada iş yeri olanlara yeni yerde iş yeri verilmeyecek gibi gereksiz boş konuşma gerçekleşti.Öncelik sanayide iş yeri olanları tanınmalı.Başka türlü olmaz.
    %67
    %33
    Yanıtla