İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu ilk toplantısını yaptı.
İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak başkanlığında toplanarak, il genelinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Cumhuriyet Başsavcılığından Cumhuriyet Savcısı Hakan Özdabakoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve yöneticileri katıldılar.
Vali Yardımcısı Öztoprak, Dünyada artık örgün eğitim kurumları ile birçok yeniliğin gerçekleştirilemediğini belirterek, yaygın eğitim kurumlarının ve hayat boyu öğrenme kavramının günlük yaşamda önemli bir yer almaya başladığını söyledi. Öztoprak, komisyon olarak 6 ayda bir toplanarak, il genelinde yapılan çalışmaların değerlendirileceğini kaydetti.
Bulut ise, “Milli Eğitim Bakanlığı’nı teşkilat yapısında ciddi değişiklikler yaptı. Bu manada Halk Eğitim Merkezlerimizin bağlı bulunduğu Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’nün adı “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü” olarak değiştirildi” dedi.
Toplantı da verilen bilgi de, Malatya il genelinde Eylül 2011 ile Şubat 2012 tarihleri arasında toplam 806 kurs düzenlendiği ve bunlara 6 bin 527 erkek ile 11 bin 256 kadın olmak üzere toplam 17 bin 783 kursiyerin katıldığı kaydedildi.
Aynı dönem içinde il genelinde düzenlenen 249 meslek kurslarına 2 bin 729 erkek ve 2 bin 149 bayan almak üzere 4 bin 878 kişinin katıldığı belirtilirken, aynı dönemde düzenlenen 210 Okuma-Yazma Kurslarına 190 erkek ve bin 866 kadın olmak üzere 2 bin 56 kişinin katıldığı aktarıldı.
İl genelinde Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezleri aracılığı ile düzenlenen toplam kurs sayısının bin 281olduğu ve bunun 9 bin 646’sı erkek ve 11 bin 256’sı da bayan olmak üzere kurslardan 15 bin 613 kişinin faydalandığı açıklandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.