SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Uygulandığı Yer Malatya Olacak"

0
Güncellendi - 2019-02-15 04:39:50
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi Çarşıbaşı sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Gönül belediyeciliğinin ilk uygulandığı yer Malatya olacak” dedi.

Gürkan, hizmet için göreve talip olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar geldiğimiz bu yolda sizlerin huzurunda alnımız açık, yüzümüz ak. Allah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çıkmayı nasip etsin. Biz yöneticiliği değerlendirirken, birileri hizmet etmek maksadıyla göreve talip oldular, birileri de nefsini tatmin etmek, insanları tahakküm etmek o amaçla yöneticiliğe talip oldular. Bunlardan bir kısmı yöneticiliğe fetih için gelenler, diğer bir kısmı işgal için gelenler, bir kısmı ihya etmek için gelir, bir kısmı farkında olmadan imha eder. Bizler bu göreve talip olurken, ‘yaptığımız iş yapacağımızın teminatıdır’ diyoruz. Battalgazi’de çalıştığımız süre içerisinde ve memuriyette çalıştığımız süre içerisinde her gittiğimiz yerde Cenabı Allah güzel eserler bırakmayı nasip etti” diye konuştu.

Battalgazi ilçesine önemli hizmetleri kazandırdıklarını kaydeden Başkan Gürkan, “Büyük parklar hariç biz 95 tane park yaptık. Biz, 13 ayda Belediye hizmet binasını da yaptık, DSİ Hizmet Binası’nı da yaptık. 2 tane okul yaptık, Sosyal Yaşam Merkezi Yaptık, Engelsiz Yaşam Merkezi yaptık, Rehabilitasyon Merkezi yaptık, asfalt tesisleri yaptık, mucur tesisleri yaptık. Orduzu’ya değer katan Çınar Parkı’nı sizlerin hizmetine sunduk” diyerek, Türkiye’ye rol model hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Gönül Belediyeciliği’nin ilk uygulandığı yerin Malatya olacağını kaydeden Başkan Gürkan, “Siyasette Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gönül belediyeciliğinin ilk uygulandığı yer Malatya olacak. Ve Malatya siyasette rol model olacak. Hani dedik ya, dün Battal Gaziler,  Danişment Gaziler burada destan yazmış,  işte şimdi bizde siyasette hoşgörülü ve gönül belediyeciliğinin destanını burada yazacak ve bu Türkiye'ye teşhir edilecek. Şimdiye kadar ki belediye seçimlerinde beni görenler ‘sen niye hiç oy istemiyorsun’ derlerdi. Ben hakkımızda hayırlısı, yani ‘bizim yapacaklarımız bunlar, yaptıklarımız da bunlar, güvenirseniz oy verirsiniz, güvenmezseniz daha bizden iyisi varsa ona verin’ derim. Çoğu zaman da bunu da demezdim, ama bu defasında sizler için, Allah yukarıda kalbimi biliyor, bu millet için, Malatya için ve Türkiye halkı için bunu özellikle istiyorum. Sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir dilde siyaset yapmanın önünü aşmayı bugün Cenabı Allah Malatya'ya nasip etmiş, sakın bunu elimizle geri çevirmeyelim” dedi.

AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise, “Malumunuz 31 Mart’ta yerel seçimlerimiz var. İnşallah bizler yerel seçimlerde özelde Battalgazi’mizde, genelde Malatya'mız’da inşallah en yüksek oy oranıyla seçilmek isteniyoruz. Bu güzel teveccühünüzden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün gerek Başkanımın, gerek bizim yapmış olduğumuz 60 civarında evde, bu tür sohbet toplantılarını gerçekleştirdik. Allah hepinizden razı olsun, her gittiğimiz yerde aşırı bir teveccühle karşılaşıyoruz. Bu sizin bize sağlamış olduğunuz, göstermiş olduğunuz teveccüh, bizim size daha fazla hizmet etmemize vesile oluyor. Bu bağlamda inşallah Battalgazi’mizde 31 Mart’ta seçildiğimizde, mahallelerimizin sorunlarını vesaire hepsini biliyoruz” diyerek, çözüm odaklı bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

ALEVİ DERNEĞİNDEN ZİYARET..

Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği Başkanı Erdoğan Ünverdi ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Gürkan, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı içerisinde olduklarını belirterek, “Bugün Alevi Yurttaşlık Derneği değerli başkanı Erdoğan dedemiz ve diğer Alevi Yurttaşlık Derneği’nin üyeleri birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bugün kendileri bizleri ziyaret ettiler. Biz şehrin Şehr-ül emini olarak bütün memleketimizde yaşayan insanların, dünde yaşamış olan insanların, yarın yaşayacak olan insanların belediye başkanı hüviyeti içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Herkesi kucaklayacağız. Herkesin gönlünde taht kuracak bir yönetim anlayışına adil adaletli, şeffaf, sürdürülebilir ve denetlenebilir bir yönetim formatında inşallah önümüzdeki süreçte hep birlikte el ele vererek gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği Başkanı Erdoğan Ünverdi ise, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü düzenleyecekleri lokma gününe Başkan Gürkan’ı davet ederek, “Her şeyden önce bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. 16 Şubat Cumartesi günü Hızır Lokmamız var. Sayın Başkanımızı lokmamıza davet ettik. Bende kendisine adaylığından dolayı başarılar diliyoruz. Kazanan Malatya olsun. Sayın Başkanımızın geçmişte yaptıkları ortadadır. Alevi yurttaşlarına gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HEKİMHANLILAR DERNEĞİ'NDE..

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile istişare kapsamında Hekimhanlılar Kalkındırma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret ederek, Hekimhanlılarla bir araya geldi.

Burada konuşan Hekimhanlılar Kalkındırma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Konakcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Gürkan’a başarı temennisinde bulundu.

Gürkan ise, sivil toplum kuruluşları ile her zaman istişare ettiklerini belirterek, “Hekimhan bizim için çok önemlidir. Hekimhan'ın insanlarının okur-yazar olanı herhalde Malatya'nın en yüksek ilçelerinden bir tanesidir. İnsanı kadirşinastır, misafirperverdir, nezaketli insanlardır, nezahetli insanlardır. Benim de eşim Hekimhanlı biliyorsunuz. Tabi, bizim seçim gezilerimiz ve seçimden önceki süreçteki gezilerimiz, katılımcı belediyecilik temel ilkesi çerçevesi içerisinde bütün sivil toplum örgütlerimiz olsun, hemşeri derneklerimiz olsun, kanaat gönderilerimiz olsun, sendikalarımız olsun, meslek kuruluşlarımız olsun, hepsini mutat aralıklarla, periyodik zamanlarda ziyaret ettik. Onların düşüncelerini, görüşlerini aldık. Malatya ile ilgili bize sundukları önerileri aldık. Bugün de Hekimhanlılar Derneği’nde Büyükşehir bazında bize sunacakları önerileri, düşünceleri varsa ve Malatya için, kendileri açısından iyi gördükleri ve bize söylemek istedikleri varsa onu almak için Hekimhanlılar Derneği’ne geldim. Hakikaten değerli hemşerilerimizle de bir arada olduk. Osman Bey buradaki problemlerle ile ilgili, şehre bakışları ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Hekimhanlı hemşerilerimizin görüş ve önerileri de bizim yolumuzu aydınlatacak, işimizi kolaylaştıracaktır. Ben tekraren bu güzel karşılamadan dolayı Hekimhanlılar Derneği’ne ve Hekimhanlılar Derneği’nin üyelerine ve Hekimhanlılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

Orduzu Çarşıbaşı Mahallesi'nde..

Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği yöneticileri ziyareti

Hekimhanlılar Derneği ziyareti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Orduzu köşebaşı sakini (5 yıl önce)
    Ben bir orduzu köşebaşılı olaraktan muhtarlıkta oyumu zeki bakana battalgazide osman güdere büyükşehirde de selahattin gürkana vereceğim.Bu fotoğraf benim oy üçlümü oluşturuyor.
    0
    0
    Yanıtla