AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Kasım günü Malatya'ya yapacağı ziyaretin programının netleşmeye başladığı belirtilirken, Valilikten "taslak" program hakkında bilgi verildi. Bu arada İnönü Üniversitesi'nden de başbakanın yapacağı açılışlarla ilgili bir açıklama geldi.
İLK ZİYARET 2. ORDU'YA..
Özel uçakla Malatya'ya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın ilk ziyaretini 2. Ordu Karargahı'na yapacağı bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Başbakanın programı şöyle:
"10.45 Ankara'dan Malatya'ya Hareket ve Varış
11.30 2. Ordu Komutanlığını Ziyaret
12.30 Beydağı Ağaçlandırma Projesi ve Malatya Park Alışveriş Merkezi Açılış Töreni Yer: Malatyapark A VM
13.45 Belediye Ziyareti Ve Yemek
14.45 Malatya Valiliğini Ziyaret
15.30 Malatya AK Parti Siyaset Akademisi Toplantısı
Yer:Belediye Konferans Salonu
17.00 İnönü Üniversitesi Açılışları
Devlet Konservatuvarı
Diş Hekimliği Fakültesi
Tıp Fakültesi Derslikleri
Akaryakıt-Petrol Analiz Laboratuarı (PAL)
Sürgü Yurt Binası
Taca~ Kampüsü Kütüphane Binası
Engelli Çocuklar Merkezi
İnme Merkezi , _
Kemik İliği Merkezi
Makine Laboratuarı MMYO
18.30 Malatya İşadamları ve Kanaat Önderleri İle Akşam Yemeği
Yer: Anemon Oteli
20.00 Malatya'dan Ankara'ya Hareket"
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA..
Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın İnönü Üniversitesi'ndeki açılışlarının da yeraldığı programı öncesi üniversiteden yapılan açıklamada, yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verildi.
Açıklama şöyle:
"Bir takım temaslarda bulunmak ve hayata geçirilen yatırımların açılışını yapmak üzere Malatyayı ziyaret Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, üniversitemize son dönemde kazandırılan hizmet binaları ve birimlerin toplu açılışını yapmak üzere İnönü Üniversitesine ziyarette bulunacaktır. 14 Kasım 2009 günü düzenlenecek olan Toplu Açılış Töreninde başta Diş Hekimliği Fakültemiz ve Devlet Konservatuvarımız olmak üzere Malatya ve Bölgesinin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak olan toplam on yeni birim ve hizmet binalarının açılışı yapılacaktır. Açılışı yapılacak olan hizmet binalarımız ve birimlerimizle ilgili bilgiler şunlardır:
Son dönemde sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte İnönü Üniversitesi, bilimsel ve kültürel atılımlarına devam ediyor. Üniversitemizin kuruluşundan 2008 yılına kadar geçen 33 sene içerisinde yapılan toplam kapalı alan 403000 m² iken son bir sene içerisinde üniversitemize 46500 m² kapalı alanın eklenmesi bu atılımların en büyük göstergelerinden birisidir. Yapılan son çalışmalarla birlikte hizmete hazır hale getirilen birimler, üniversitemizin, önümüzdeki yıllara damga vurmasını sağlayacaktır.
Hizmete hazır hale getirilen İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası, 8200 m² kapalı alanı ve modern mimarisiyle ilgi çekerken içinde barındırdığı 80 kişilik bir orkestranın konser verebileceği sahnesi ve konser salonuyla ülkemizin geleceğine yöne verecek sanatçılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrenci çalışma odaları, çeşitli büyüklükteki ofisleri, küçük ölçekte ses kayıtlarının yapılabileceği Midi ve Ses Laboratuarı ile İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölgesinde adından sıkça söz ettirecek bir kurum olmanın gururunu yaşamaktadır.
Türkiyede eşi olmayan mimarisi ile dikkatleri üzerine toplayan Tıp Fakültesi Amfisi, dört adet iki yüz kişilik tam donanımlı amfi sınıflarıyla göz doldurmaktadır. Ayrıca büyük kütüphanesi, okuma salonları ve öğrencisine sosyal bir ortam sunan kantini ve botanik bahçesinin yanı sıra Tıp Fakültesi Amfisi, son dönem teknoloji takip edilerek hazırlanan ses ve görüntü sistemleriyle de geniş imkânlar sunmaktadır. Kongre ve Kültür Merkezi ile entegre olabilecek bir yapıya sahip olan Tıp Fakültesi Amfisi, ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapabilecek bir kongre merkezi hüviyetine de sahiptir.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde hizmete giren ve ülkemizin doğusunda tek olma hüviyeti taşıyan İnme Birimi; EKG, solunum, kan basıncı, ateş, oksijen saturasyonu gibi yaşamsal fonksiyonların yakın takibe alındığı monitörleri ve on yatağıyla Malatya ve Bölgesinde halk sağlığı adına büyük hizmetler verecektir.
Son dönemde ortaya konulan yoğun mesaiyle hayata geçirilen İnönü Üniversitesi Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuarı, ülkemizdeki akaryakıt kaçakçılığının önlenmesinde büyük rol oynayacaktır. Teknolojik altyapısıyla kayısının kimyasal analizi dâhil genel kimyasal analizlerin tümünü yapabilecek potansiyele sahip olan İnönü Üniversitesi Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuarı, bölgemiz ve ülkemiz için önemli hizmetler vermeye namzettir.
Sağlıklı bireyler kadar engelli bireylerinde ihtiyaçlarını karşılamayı bir görev kabul eden üniversitemiz, bölgemizdeki resmi ve özel kuruluşlara da model olacak, multidisipliner bir anlayışla engelli çocukların sorunlarına çözüm üretebilecek Engelli Çocuklar Merkezini kurdu. Kurulan sıcak ilişkilerin sonuçlarından biri olarak hayırsever insanlarımızın İnönü Üniversitesi Vakfına yaptıkları bağışlarla yapılan Engelli Çocuklar Merkezimiz, üniversite ve toplumun farklı kesimlerini birleştiren bir hüviyete sahiptir. Psikolog ve fizyoterapistlerin görev aldığı merkezimizde gelişimsel pediatri, çocuk nörolojosi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, çocuk psikiyatrisi gibi alanlarda hizmet verilecektir.
Varolan kaynakları doğru değerlendirme yoluyla hizmete dönüştüren üniversitemiz, gelişmekte olan Tacan kampusümüzde kütüphane ve internet merkezi binaları ile hizmet binalarını bitirerek kampusümüzde eğitim-öğretim gören 1200 öğrencimizin hizmetine hazır hale getirmiştir.
Toplum yararı gözetilerek yapılan çalışmalardan birisi de Tıp Fakültemize bağlı olarak hizmet verecek olan Kemik İliği Nakil Ünitesidir. Son teknoloji takip edilerek oluşturulan ünitemiz Malatya ve Bölgesinin önemli bir ihtiyacını kapatacaktır.
Toplumun her kesimiyle kurulan samimi ilişkilerin sonucu olarak oluşan huzur ortamı, işadamı ve girişimcilerin de İnönü Üniversitesine destek vermesini sağladı. İşte bu desteklerden birisi olan Sürgü kampusümüzdeki öğrenci yurdu binası, hayırsever bir işadamımız sayesinde hizmete hazır hale getirildi. 1150 m² kapalı alanıyla toplam 200 kişiye hizmet verecek olan öğrenci yurdumuz İnönü Üniversitesi ile Malatyanın kaynaşmasının simgelerinden birisi olacaktır.
Avrupa Birliği İnsan Kaynaklarını Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirme Projesi kapsamında İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri ve Makine programcılığına, Bilgisayar ve Makine Laboratuarları ve CNC Tezgâhlarından oluşan atölyeler kurulmuştur. Malatya ve Bölgesinin en gelişmiş sistemleri ile 25 atölyede 2007 öğrenciye eğitim verecek duruma getirilen Malatya Meslek Yüksekokulumuz bölge sanayisinin rekabet gücünü artıracak nitelikli insan gücünü yetiştirecek teknik donanıma hazır hale getirilmiştir.
Malatya ve Bölgesinin önemli ihtiyaçlarından birini karşılamak üzere ortaya konulan yoğun çalışmalar sonucunda hizmete hazır hale getirilen İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi modern binasıyla göz kamaştırmaktadır. 2400 m² kapalı alana sahip olan Diş Hekimliği Fakültemiz, 32 diş üniti ve 13 öğretim üyesiyle 7 Anabilim Dalında eksiksiz hizmet verecektir. Malatya ve Bölgesinde olmayan protezle ve ortodondik uygulamalarla halk sağlığı adına büyük hizmetler sunacak olan Diş Hekimliği Fakültemiz, engelli vatandaşlarımızın diş problemlerini de çözecek uygulamalara imza atacaktır. 2001 yılında kurulmasına rağmen hizmete sunulamayan Diş Hekimliği Fakültemiz, son dokuz ayda yapılan çalışmalarla birlikte kısa vadede bölgenin, orta ve uzun vadede ise komşu ülkelerin ihtiyacını karşılayacak düzeye getirilmiştir."