SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'İmar Barışı'na 14 Bin 428 Başvuru

A- A+ PAYLAŞ

İmar Barışı başvuru süresi 31 Ekim’de sona eriyor.. Kaçak veya ruhsatsız yapılar ile ruhsata aykırı imal edilen yapıları kayıt altına alınmasını içeren ‘İmar Barışı’ 31 Ekim’de sona eriyor. 8 Haziran tarihinde başlayan İmar Barış’ında sonlara yaklaşırken, sistemlerde yoğunluk yaşandığı da belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak yasalaştırılan düzenleme kapsamında 2017’nin Aralık ayından önce inşa edilen yapıların yasal bir statüye kavuşturulması hedefleniyor.

14 bin 428 başvuru

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan,  Malatya’da bugüne kadar imar barışı için 14 bin 48 başvurunun yapıldığını bildirdi. Başvurular sonucu elde edilen tahsilat tutarının da 21 milyon 266 bin 906 TL olduğunu açıkladı. Son günlere yaklaşırken sistemde yoğunluk yaşandığını kaydeden Onhan, başvurudan yararlanmak isteyen vatandaşların bir an önce işlemlerini tamamlaması gerektiğini hatırlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 19 Ekim 2018 tarihli son verilerine göre Malatya’da imar barışı başvurularına ilişkin rakamlar şöyle:

Yapılan başvuru: 14.428

Bağımsız bölüm başvuru sayısı: 1015

Binanın tamamı başvuru sayısı: 12915

Bağımsız bölüm (ev-daire gibi): 60446

Ticarethane (işyeri): 3403

Tarımsal amaçlı basit binalar: 3997

Güneş Enerji Santrali: 2

Toplam: 67 bin 848

Tahsil edilen tutar: 21 milyon 266 bin 904 TL

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • TUNCAY (6 yıl önce)
    Adı ''imar Barışı'' fakat vatandaştan para toplamak için bahane.Aynı uygulama maliyede de var, vergisini, prim borcunu ödemeyenler için af çıkartıyorlar. İşini düzgün yapan ruhsatlı ev yaptıran veya ruhsatlı ev için bir ton para ödeyen insanların suçu nedir. Vergisini, primini borcunu gününde ödeyenler aptal mı ? bu tür uygulamalar bence yanlış.Tamamen para toplamak için uydurulmuş ve güzelde bir isim konmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • sezer (6 yıl önce)
    yarın yüksek bir depremde allah korusun kaçak yapılar çöker 2. si adam yeşilyurt konakta dağın tepesine ev yapmış bir oda hadi bana imar hadi su getir yol aç çöp kamyonu ver negüzel yazık yazık yarın o kişiler bu hizmet yapılmasın mahkemeye vercek yolda gidecek o dağın tepesine suda
    0
    0
    Yanıtla
  • Coşkun (6 yıl önce)sezer isimli kullanıcı yorumuna
    Sezer bey bağ evlerini de kapsam içine alındığı için vatandaş imar barışından yararlanıyor .Dağ daki kulübe dediğiniz yere en az 200 lira çıkıyor .deprem siğortası kapı numarası için ayrı ayrı para yatırılıyor.Öyle vatandaşın bildiği gibi elektrik yol su öyle kolay verilmiyor,kurumlar işi zorlaştırıyor.Benimde Konak’ta bağ evim var imar barışı yaptırdım hiç bir hizmetten yararlanmadım gerekçeleri tarım arazilerine su verilirse imara açmak zorunda kalıyorlarmış hep bahane üretiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    1999 gölcük depreminde yaklaşık 20,000 insan vefat etmişti ne çabuk ta unutuldu o yaşananlar aynı sene düzcede deprem olmuştu orda da binlerce insan vefat etmişti depremmi can alır yoksa depremde çöken çürük binalarmı türkiyede binlerce kaçak yapı var ve hepside yeni yapılan binalar 14-15 katlı belkide 20-25 katlı içlerinde binlerce insan yaşıyor iskanı alınmadan satışa izin verildi şimdide imar barışı ile ver parayı al iskanı oldu konyada yıkılan zümrüt apartmanı vardı aniden yıkıldı gece 22 civarıydı sebepse kolonların zeminden kesik olması dediler hangi akıllı keser o kolonları binada kullanılan beton olsun kum olsun ne varsa hiç biri uygun değildide ondan yıkıldı binalar tıpkı gölcükte düzcede olduğu gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (6 yıl önce)
    Haydi Allah'a Emanet... 1- Adamın biri terasının bir kenarına yük hesabı yapmadan yığma oda yapıyor kafasına göre, imar barışıyla sorun çözülüyor. 2- Başka bir adam terasını demir profillerle uzuca mal ederek saclarla kapatıyor, bu kapsamda o da barıştan yararlanıyor. 3- Başka bir adam 20 yıldır çürük olan binasına alamadığı izni bu sayede alıyor 4- Yine adamın biri dış cephesini taş ya da mermerle kaplatmaya çalışıyor, Ama uygun malzeme ya da yapıştırıcı kullanmadığı için sorun yaşıyor ve bu amcam barışla engeli aşıyor. Vs.. Vs.. Hatırlayın bir kaç yıl önce maliyenin çatısına kaçak-köçek yapılan sac çatıyı! 1 kişinin ölümüne ve 3 kişinin ağır yaralanmasına sebep olan o çatı... Yarın obur gün çatılar uçar, kafamıza taş parçaları düşer, en ufak bir sarsıntıda binalar yıkılır ve adına KADER deriz, TAKDİRİ ilahi deriz değil mi? 67 bin 848 müracaat yapan, yarın bir kaza olsa imar barışı sayesinde yırtacak, Allah'dan belasını isteyen vatandaşa olan olacak ! Sonrada Mahşer-i kübra'da hesaplaşırız denecek! Ya bir gidin hele, Siz bu dünyada elinizle ettiğinizi, öteki dünyada hesaba çekme hakkınız mı var sanıyorsunuz? Haydi Allah'a emanet... Kafanıza dikkat edin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çözüm öneriniz nedir ? Merak ettim. Gerçekten soruyorum. Çok güzel yazmışsınız ama öneriniz nedir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlış iş yapana güzel para cezaları verilse insanlar ceza alacağını bilir ve korkar yapmaz sen hiç kimseyi denetlemez yapılana göz yumar birde barış adı altında af edersen herkes illegal işler yapar nede olsa 10 yıl sonra tekrar af gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Çözüm önerim çok basit Ahmet Bey, 1- Bu Yasa derhal kaldırılmalı 2- Sağlam olmayan binalar tespit edilip kentsel dönüşüm kapsamında Vatandaşı yormayacak şekilde yenilenmeli. Belediye ya da Bayındırlık bütçesi sağlamalı 3- Hatalı bina yapan mütahitlerin görevlerine son verilmeli 4- Hataya ortak olan yapı denetimcilerin görevlerine son verilmeli 5- 3 ve 4. Maddedeki hataların cezaları ağır olmalı 6- Hatalı ek odalar, katlar, çelik çatılar Mahkeme kararı ile yıktırılmalı ve asla müsade verilmemeli, maddi bedellere yanlışı yapanlar ortak edilmeli. 7- Yoğun ve adil bir denetim yapılmalı, Binalara teker teker girilip tespit yapılmalı, tespit yapanlar dürüst olmalı, gerekirse başka bir kurum tarafından önceki heyetin verdiği raporları tekrar yerinde araştırılmalı. 8- Köylerde, kasabalarda, ilçelerde, yeni ya da usule aykırı yapıları rapor etmeyen muhtarlar ya da belediye başkanlarının veya belediye sorumlularının görevlerine son verilmeli. SON OLARAK ; Toplum olarak DOĞRU, DÜRÜST, AHLAKLI ve ADİL olunmalı. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla