SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmar Komisyonu Toplandı.. Merkez İlçelerde Kat Sınırlaması..

İmar Komisyonu Toplandı.. Merkez İlçelerde Kat Sınırlaması..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Sami Er'in başkanlığında yapılan  meclis toplantısında oluşturulan İmar Komisyonu, ilk toplantısında azami bina yükseklikleri ve yapılaşma konularını ele aldı. Komisyonun toplantısında, merkez ilçede en fazla zemin+6 olmak üzere 7 kata izin verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

Harita ve Kadastro Mühendis Eyüp Sağlam (AKP) başkanlığında, Mimar Ahmet Miraç Topal (AKP), İnşaat Mühendisi Ahmet Gülmez (AKP), Harita ve Kadastro Mühendisi Yusuf Kocaman (AKP), Avukat Ramazan Ayhan (AKP), Mimar Günnur Tabel (CHP) ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hurşit Kuşçu (CHP)'dan oluşan İmar Komisyonu seçilmiş üyelerve ilgili daire başkan ve birim temsilcilerinin katılımıyla toplanarak iki maddeden oluşan gündem maddesini görüştü.

Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin; ilçe sınırları içerisinde yapılacak uygulamalarda yaşanacak olan çelişkiye meydan bırakmamak adına azami bina yükseklikleri ve yapılaşma koşulları ile ilgili plan notlarının görüşülerek değerlendirilmesini konu alan önergeler ayrı ayrı ele alındı.

İmar komisyonuna seçilen üyelerinin oybirliği ile aldığı ilk karar, merkez (Battalgazi ve Yeşilyurt) İlçelerde inşa edilecek bina kat sayısını sınırlamak ve zemin+6 olmak üzere 7 katlı binalara çift bodrum katı yapılması zorunluluğu getirmek oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi, Komisyonun aldığı tavsiye kararını onaylarsa Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe sınırları içerisinde yapılacak inşaatlar, zemin+ 6 yani toplam 7 katı geçemeyecek ve 'özel imalat' olarak nitelendirilen ve 7 kat üstü olabilecek binalara ise çift kat bodrum yapılması zorunlu olacak.

Komisyonda alınan kararlar Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak.

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • Halim (6 ay önce)
    Banazı'ya bir an önce imar gelsin. Suyun içine şehir kuruyorsunuz. Dağın eteğinde kaya zeminli yerler öylece duruyor. Tarla bağ hikaye, kimse ekmiyor, su yok zaten. Ha imar vermezseniz de vatandaş evini yapıyor. Bir sonraki seçimde imar affı gelir nasıl olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet DOAĞN (8 ay önce)
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yerinde dönüşümlerde kredi miktarını artırmalıdır. Hibe ve kredi miktarları yeniden düşünülmeli bir an önce karar verilmeli ve mevzuata işlenmeli. Sevgi ve selamlarımla,
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet DOĞAN (8 ay önce)
    Malatya İlinde bir çok bina için insanlar yerinde dönüşüm için müracaat ettiler ve bu müracaatlar kabul edildi. Lakin inşaatlara bir türlü başlanamadı. Bürokrasi vatandaşın işini kolaylaştırmalı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi bürokratları vatandaşa yardımcı olmalı, işleri kolaylaştırmalı, özellikle zemin etüdü aşamasında, proje aşamasında yardımcı olmalı. Bu işlemler için vatandaşı özel sektöre terketmemeli. Sicili bozuk olan müteahhitleri ifşa etmeli ve onların yeniden vatandaşla sözleşme yapmalarına müsade etmemeli. Bina denetimlerinde asla taviz verilmemeli. Denetmenler de denetlenmelidir. Eğer denetim işinde başarısız olursak inanın ki biz her daim deprem kuşağındayız. Bu günler hep geçecek. Yeni günler gelecek. Bu gelen günlerde Bürokratların güzel hatırlanması sağlanmalı. Bir an önce inşaatlara başlanılmalı. Çünkü inşaat maliyetleri her dakika artıyor, başlamadığımız her gün zarar ediyoruz. Selam ve sevgilerimle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Yıkılan yerlerde 14 Evler var. Şimdi z+6 diyelim. Kaç kişiye ve verilebilecek. Ayrıca yerinde dönüşüm olan yerlerde mutahite ev kalmalıki inşaat maliyetleri azalsın. Z+6 zaten mağdur olan insanları daha da mağdur eder. Yap z+9 Genişlet inşaat alanını. Olağan üstü durumlar da olağan üstü kararlar alınmalı. Bu işler daha uzarsa il dışına gitmiş kişiler oralarda yerleşik kalacak. Malatya ya zarar vermeyin. Secim öncesi sözlerinizi unutmayın. Malatya yanlız kalmasın. Malatya ya zarar vermeyin.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Abdullah (8 ay önce)
    İkizce toki evleri çevresini imara açın. Hem Malatya büyüsün hem de millet ev yapacak yeni arsa bulsun.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    Dağ fare doğurdu. z+6 ile o kadar magrura katlar düşük oldugundan nasıl ev yapılacak. 14 katlı evler z+6 ile kaç kişisine ev yapılacak. arkadaşın biri yazmış. 1 ev 2 kişiye mi verilecek. z+7 veya 9 ,10 olmalı. magdur edeceksiniz insanları. kontrollü yüksek binalara birşey olmadı. görüyoruz değilmi malatya da. z+8 yapın 6 nedir
    %24
    %76
    Yanıtla
  • CERO (8 ay önce)
    Şu belediye meclisi seçim kutlamalarını bırakıp çalışmaya koyulsun ve şu 6 dönümden aşağı alanlarda ifraz yapılamaması ile ilgili boş ve gereksiz kuralını bir an önce değiştirin. Bu kural sitelerin yerinde dönüşüme başlamasının önündeki en büyük engel. İş görmeye başlayın artık. Depremden sonra 14 ay geçti hala hiç bir konuda doğru dürüst bir karar alınmış değil. Bunların beyinleri mi sulanmış nedir anlamak mümkün değil.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Defalarca bilim adamları açıklama yaptı zaten gözümüzle görüyoruz, onlarca tek katlı 5-6-7katlı bina ağır hasarlı 10-12-13 katlı bina az hasarlı. Mesele kat değil, zemine göre proje yapacaksınız arkadaş, projelere ciddi standart getir, yetkin kişiler incelesin, denetim sıkı olsun kaç katlı olursa fark etmez. 1,5 yıl geçmiş inanılmaz konut ihtiyacı olan bir şehirde hala kat sınırlaması kararı çıkmış vallahi bu şehrin katili olacaksınız kimse kalmadı giden az daha kalsa daha gelmez
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)
    Malatya merkez civarı hatta daha açmadığınız yeni çevre yolu civarını komple maksimum 3 katlı binalar olacak şekilde imara açın, Malatya merkez etrafı 1 dönüm civarı imarlı düzgün mahallelere kavuşsun, çocuklarımız beton yığını bina kümelerinin içinde tıkış tıkış iki adım çimen bir kaydırak bir salıncağa mahkum etmeyin, hiçmi memleket görmediniz hadi hiçmi film izlemediniz, ruhsat için kurallı estetik özelliğe sahip mahalle sakinlerinin onay verdiği o güzel yaşam yerleri hiç mi görmediniz, NATO kafa NATO icraat.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    Yav kardeşim şu şehrin etrafını imara açın. 4 katı geçirmeyin. Şehri dağıtın. İnsanlar üç beş kuruş biriktirp arsasını alıp kendi evini yapsınlar. Yüzde elli 60 verildi toprak sahiplerine. Yazık günahtır. Burdan sesleniyorum. Şehri genişletin imara açın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 1vatandaş (8 ay önce)
    Göktelen ve rezidans alanları dışında koskoca Ankara da bile 4kat +bodrum u geçmiyor ki deprem bölgesi değil bu neyin kafası anlamadım.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Gokdelen yapan mühendis kafası ile yapılır. Siz rahat olun.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Battalgazi 44 (8 ay önce)
    Sayın Başkanım, Allah rızası için şu imar izinlerini hemen verin. Millet şehir dışında perişan vaziyette bekliyor. Kul hakkına girmeyin.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Süleyman YAMAN (8 ay önce)
    Peki 15 bin deprem görmüş ağır hasardan ortaya çevrilip güçlendirme ruhsatı verdiğiniz 14 katlar ne olacak Bu çelişkiyi kim çözecek
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Haci (8 ay önce)
    Allahtan korkun bu şehir 3 kere 7 ve üzeri depremi 3 yılda gördü.Şimdiyede kadar da irili ufaklı 16000 deprem oldu ,olmaya devam ediyor.Yorgun bina nedir hiç duymadınızmı?ilk Depremden sonra insanlar evim sağlam dedikleri gün 2.depremde yerinde yeller esti.Ne dediler evler ayakda duruyor ne sağlammış dedikleri evler sonradan anlaşıldıki hepsi ağır hasarlı! Mantık şuydu Neymiş? bina ayakda kaldığına göre sağlam demektir.!Malatya şunu gördü.Malatya zemini su ve bir deprem şehri.Evler depreme dayanıklı ve zemin üstü Kat sayısı azami 4-5 den fazla olmamalıdır.Bunu aylardır bilim insanları defalarca gündeme getirdiler.Bu durumu hala ranta dönüştürmeyi düşünenleride evi yıkılmış bir ev sahibi olarak söylüyorum Allah ıslah etsin.Yüce rabbim bildiği gibi yapsın.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ezbere yazmışsın. Bir sürü 14 katlı ev var malatyada. Sorunsuz duruyor.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Sizinki ezbere bile olmamış yaşananları anlıyamamış,kavrıyamamışsınız..Sizin galiba yıkılan binalarda 2 yada 3 evin vardı herhalde..Benim bostanbaşında yıkılmayan binada evimde var.Ama yorulmus binada oturmam.Binaların statiği,mukavemeti ile hiçbir bilginiz yok.Metallerde bile yorgunluk nedeniyle bir süre sonra değişime gidilirken,binaların zemini,yüksekliği binaların mukavemeti ile ilgili bilgi verir.Dünyadan haberiniz yok ama yorum yapıyorsunuz.Muğla nın fethiye ilçesi var.Yıllar önce aldığı bir kararla deprem bölgesi olması nedeniyle ev yada binalarda 4 kat fazlası yasaklanmıştır.Senin mantığına göre Bunlarda ezbere iş yapmışlar ve yüksek katlı binalardan haberleri yok!Üstelik burada 70 yıldır deprem olmamasına rağmen burada yüksek bina yoktur.Sen ve senin gibi zihniyetler yüzünden Malatyadan bir şey olmaz.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Vat var .hepsinden haberim var. Ama inşaattan da anlıyorum. İşte farkımız böyle. Sizin gibi fikri olan ama bilgisi olmayan lar yüzünden hep oluyor. Binalar öldürmez eksik işlemler öldürür
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Tabiiki deprem öldürmüyor bina öldürüyor.Bunun farkına varman da güzel bir gelişme.O 4-5 katlı ev yapılabilecek yerlere 14 katlı binaları yapanlarda bir zamanlar inşaatdan çok iyi anladığını iddia edip rakipsiz olduklarını söylemişlerdi. Yaptıkları o binalarda binlerce insan hayatını kaybettiler..Malatyada inşaattan hep anladığını iddia edenler Malatyayı bu hale getirdiler?14 kat yerine 4 kat yapılsın.Ölenlerin çoğu yüksek katlı binalarda ölmedimi?Yüksek katlı binalar yerine düşük katlı binalar neden seni rahatsız ediyor.?Milletin canı senin malından daha mı az değerli?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Denizin içine gökdelen yapılıyor. Sen bi oku istersen. Bataklığa 15 katlı ev yapılıyor. Oku. Ezbere konuşma. Zaten başımıza ne geldiyse ben bilirim çiler den geldi.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Sizin aleni bir şekilde belliki fikriniz olsa bile zikriniz hiç yok olmamış..Ezberden öte ütopik!Denize 15 katlı binadan bahsetmişsin.Daha yüksek petrol platformları bile denizlerde çok var...Siz herkesin bildiğini sadece kendinizin bildiğini zannediyorsunuz.Ben Malatyadan bahsediyorum.Malatya da yapılacaklardan bahsediyorum..Siz Norveçden,Hollandadan,Japonyadan bahsediyorsunuz.Gerçeklerden uzak Hayal aleminde yaşıyorsunuz. .Çarşı projesi hazırlanırken bile .Prof.Dr.Mehmet önal çözüm olarak sunulan fore kazakların geçici bir çözüm olacağını bunların ömrünün suya mukavemetlerinin en fazla 15 yılı geçemiyeceğini bağıra bağıra söyledi.Ne oldu?Bu gidişata göre nerde kaldı yapılırsa olur kriterin.Adama sorarlar bunları biliyordunuz da neden zamanında yapmadınız?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • norveç hollanda japon ya lı kadar aklımız var bizimde. insanlarımız onlardan daha iyi yapar. onlar yapıyorsa biz daha iyisini yaparız. sen kendinle çelişiyorsun. bak daha yüksek petrol plotformu var demişsin , başka ülkelerde yapılabildiğini yazmışsın ama Malatya da olmamalı diyorsun. ben seni çözemedim. sen neyin peşindesin ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Anlaşılan siz sadece bilimden bahsederek evinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz.Muhtemelen 13-15 katkı binada oturuyorsunuz ve böyle bir bina yıkılmış sizinde eviniz vardı.Böyle bir şey yok deme!Bunun için kendi evinizi kurtarmanız için ısrarla Malatyadaki tüm binaların 14-15 katlı olmasını istiyorsunuz..Sizinki pire yorgan muhabbetine benzemiş .Bende diyorumki bilimden maksimum faydalanmak için ülkenin ekonomik şartları şimdi buna müsait olmuyabilir.(Olmadığını da hissetmen lazım!Yada bize öyle aksettiriliyor neyse!)Yıkılan her bina yüksek yapılıp malatyadaki her binaya fore kazık çakılmayacağına göre(Bu da çözüm değil!Malatyanın tüm su haritası çıkartılıp su rezervlerinin yönü değistirilmeli!)açık açık diyinki benim yüksek katlı binada evim vardı.Yıkıldı.Madurum deyin..Bunu herkes anlar ve kabul eder anlaşılır bir durumdur.Ona göre bir çözüm aranır.Ama Malatyada bir kere olmuş ama olmaması gerektiği ortaya cıkan işlere hâlâ olur demenin alemi yok.Duruma göre Ordan burdan örnek vermenin Türkiye de bir karşılığı olmadığını da henüz anlamış biri değilsin.Şu anda görünen en mantıklı,ekonomik ve sağlam binalar ancak az katlı ve tünel kalıp binalardır.Umarım bu sefer ne dediğimi anlamışsınızdır.Bay inşaatçı!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • maho (8 ay önce)
    50 binden fazla insanımız öldü. Ülkemiz deprem bölgesi kuşağında yer alıyor fakat hala zemin artı 7 kat diyorsunuz, Allah sizleri ıslah etsin. 3 ya da 4 kattan fazla izin verilmemesi gerekli olduğunu düşünüyorum.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Binalar 7 de olabilir 70 katta, burda önemli olan kat yüksekliğine göre binaların depreme dayanıklı ve izolatörlü olarak yapılması. Toki binalarına, Malatya Park yanındaki yüksek binalara ve LC Waikiki binalarına neden bir şey olmadı da diğer binalar yıkıldı ya da büyük zarar aldı. Demek ki asıl sorun binaların yüksek olması değil binaların gerçek mühendislik hesaplarıyla , doğru malzemelerle, sıkı denetimlerle ve hırsılzık yapılmadan planlı yapılması ile ilgili. Artık şu eskimiş kat yüksekliği hikayesini bırakın ve biraz bilimsel verilere göre yazın çizin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (8 ay önce)
    Z+6 yeterli değil. 13 katlı saglam olmayan Evler yıkıldı . Bu kat yüksekliğin de 1 evi 2 kişiyemi vereceksiniz. Z+7 hatta 8 , 9 olmalı. Bakın Malatyada Sağlam yapılmış Evlere birşey olmadı ki yeni yapılacak Evler kontrollü çok yüksek şekilde yapılacak. Malatya da sağlam yüksek Evler varken Z+6 yetersiz dir.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    eyvah niye aklınıza hemen rant geliyor... geçmişten dolayı mı?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Merhaba (8 ay önce)
    Z+7 dediler oyları aldılar şimdi böyle oldu. 15 katta da olsa depreme göre yapılsa birsey olmuyor. Malatya da örnek çok.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • ATİLLA (8 ay önce)
    1. derece deprem bölgesindeyiz 6 şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 Mv iki büyük deprem yüzlerce arkçı depremler olmuş 10 ilde büyük yıkım yaşanmış Malatya da 38 bin bina ağır hasar almış ve yıkılmış yüzlerce insan ankaz altında kalarak can vermiş ancak halen Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar komisyonunda bir tane Jeoloji Mühendisi , Jeofizik Mühendisi bulunmuyor yazıklar olsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hkb (8 ay önce)
    Arastirmalarda izlenimlerde bodrum kat ve 1. katlarda perde sisteminin cok eksik olmasi binalarin yikilmasinda cok buyuk bir sebep, cephe kazanacagiz diye dukkan buyuk camli olsun diye eksik yapilan perdeler yikimlarin en buyuk nedeni, binalarda perde yuzdesi (ozellikle bodrum ve 1. katlarda) yeterince artirilirsa (tabi saglam zemin yada guclendirilmis zeminde cok onemli) oncelikle can kayiplari sifirlanir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    5 Kattan fazla olmamalıydı. Hiç ders alınmamış. Hangi bilimsel veri dikkate alındı bu karar alınırken. Onuda bir zahmet açıklasaydınız.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Barut (8 ay önce)
    Şunu da gorusseydiniz keşke zemin kat 100metre kare üstündeki katlar 150 metre kare yapılıyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yusuf (8 ay önce)
    Banaziya acil olarak imar gelmeli sayın yetkililer,ortak hisseli tapulardan dolayı kimse bişey yapamıyor
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Torik (8 ay önce)
    Hani zemin+5 olacaktı cumhurbaşkanının sözü , cumhurbaskani sözüne itibar nerde kaldı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • yadiyaman (8 ay önce)
    15 aylık bir süre geçti. Bilimsel veriler ışığında en doğru yöntemi çok hızlı bir şekilde almaları gerekiyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Erdal (8 ay önce)
    Bu binalar kaç şiddetindeki depreme dayanıklı acaba?
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Sami (8 ay önce)
    Afad evi yıkılanlara eşya parası ödeyecekti ne oldu sayın yetkililer??Hiç kimse bunun hakkını aramıyor sormuyor, sonrada Malatya ayağa kalkacak? Nasıl
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Para mı var ? Kaynak bulursak vereceğiz.Biraz sabredin . Ayrıca Ne yapacan parayı? Çar çur ediyorsunuz fazla bulunca (!) Ülkemde bu kadar Mülteci var onlarada bakmak zorundayız .10 milyon kamu çalışanı var ,Eytli var !!! Yolsuzluk yapan , rüşvet yiyen , vergisini vermeyen , her şeyden çalan hırsız ve üçkağıtçı tipik bir ortadoğu toplumuyuz . Tabi ki kasa boşalacak . Kasada olsak vereceğiz ama kasadakini bitirdik. Biraz sabır petrolü bulursak biraz rahatlayacağız…
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Olur tabi bir de araba versinler herkes o zaman.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • İmar (8 ay önce)
    Bodrum olayı binaların devrilmesi ile alakalı depreme dayanaklı binalar tasarım yapısal dizayn ile alakalı ,zemin etüdü yapılarak karar verilmeli çift bodrum şart koşulmamalı koşulacaksada zemin+6 üstü imalatlarda şart koşulmalı.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Tekin (8 ay önce)
    Boşuna toplanmışsınız. Rantın dediği olur.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    Zemin+6 için çift bodruma gerek yok zemin+6 üstü yapılar çift bodrum olmalı.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Zorcahil (8 ay önce)
    zemin artı yedi cinayettir ... davul zurna çalacak nüfus da kalmaz bir sonraki sefere..
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Azıcık mantıklı düşünün ya. adamlar denize gökdelen dikiyor. uygun kalitede yapıldıktan sonra 50 kat olsa ne olacak. şapkalı müteahhitlerin yaptıklarından sanıyorsunuz her yapıyı
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Unkunown (8 ay önce)
    7 kat nedir ya bu ülkede kimse akıllanmaz,ve 7 kat üstü olanlar 2 kat bodrum ,ayrıntılı okursanız akillanilmaz burda
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sen inşaat mühendisi misin kaç kat olması ile ilgili gerekçen teknik bilgin varmı?Bu işin bilimine fennine uygun yaparsan 50 katlı bile yapabilrsin .Kiriş ne işe yarar perde kolın ne işe yarar desem cevaplayamazsın o zaman ne diye yorum yapıyosun
    %52
    %48
    Yanıtla
  • 10 tonluk kamyona 20 ton atarsan kamyon çekmez yer sağlam ise sağlam yaparsan Allahını izni ile birsey olmaz
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (8 ay önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Senin bir yaran var belli Buradaki amaç yatay mimariyi ön plana çıkarmak,ama senin hesabının farklı olduğu aşikar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Japon'lar kadar ahlaklı Avrupa kadar hukuk devleti ve bir de o dediğin süper ileri tekniklerin maliyetine katlanabilecek kadar gelir durumu yüksek olsa olacak da ... neyse ezan susmaz bayrak inmez.... sen bu memlekete o taşıdığın kafayla elli kat yap ne desek boş...
    %80
    %20
    Yanıtla