SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmzam Olan Ruhsatın Arkasındayım, Hasarlı Olanı Göstersinler!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Ruhsatları ilçe belediyeleri veriyor. Büyük inşaatlar olursa onun ruhsatını Büyükşehir veriyor, öyle bir şeyde bizim dönemimizde olmadı. Ben Battalgazi Belediye Başkanı iken verdiğim tüm ruhsatların arkasındayım. Bir tane orta hasarlı, ağır hasarlı, yıkık bina varsa gelsin alsınlar diyorum” ifadelerini kaydetti.

Gürkan, Malatya Çarşısının inşaatına ise Ağustos ayında kazma vurmayı hedeflediklerini de anlatarak, “Şu anda şehir çarşısını biran önce hayata geçirmemiz lazım. Esas olan orasıdır. Planın ana hatları belli olduğunda herkesi davet ederek görüşe açacağız. Vatandaşa rağmen bir şey yapmayız.  Çarşı inşaatına Ağustos ayında kazmanın vurulması gerektiğini ifade ettik” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazeteci Hülya Kaya’nın ERTV’de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış Programına konuk olarak, gündeme ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

-“Benden önce 10 kat imar verilmişti, ama ben 5 kattan fazlasını vermedim”

Geçmiş dönemde şehir merkezindeki Büyükşehire ait olan yerlerin satılarak elden çıkartılması nedeniyle bugün yaşanılan sıkıntılar konusundaki soruya yanıt veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Belediyeler arsa üretirler, satarlar bu normaldir. Şehrin gelişimi için bu normaldir. Ama can damarı olan yerleri rezerv alanı olarak kullanılması lazım. Biz bugün çarşıyı yenileyeceğiz. Rezerv alan olarak nereyi görüyoruz; Sağlık Müdürlüğünün, Ziraat Bankasının, Halk Bankasının, Adliyenin yerini,  Vakıf yerleri varsa onları rezerv alanı yapalım. Bu şehrin önünü açmamız lazım. Zemin artı 4 sistemi ile siteleri çözebiliriz, o kadar yerimiz var. Ama şehir merkezi o kadar sıkışık hale gelmiş ki, bitişik nizam ve küçük yerler. Rezerv alanı olsaydı çarşımız daha iyi genişlerdi. Ben Battalgazi Belediye Başkanlığına geldiğimde 2014’de, benden önce 10 kat imar verilmişti, ama ben 5 kattan fazlasını vermedim. Koruma alanı imar planı yaptım, 2 kattan fazla imar izni vermedik. Tepki aldım, ama tepki alacağım diye doğruyu söylemeyelim mi? Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da yüksekliği sınırladım, plan kotaları onaylandığı halde müdahale ettim. Meclis tutanakların da sabittir, bugün yaşanacakları biz o zaman söylemişiz.” İfadelerini kaydetti.

-“Ruhsatında imzam olan bir tane hasarlı bina getirsinler”

Battalgazi Belediyesi ve Büyükşehir dönemindeki  verilen ruhsatlar konusunda çok iddialı konuyan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şunları söyledi:

“Ruhsatları ilçe belediyeleri veriyor. Büyük inşaatlar olursa onun ruhsatını Büyükşehir veriyor, öyle bir şeyde bizim dönemimizde olmadı. Ben Battalgazi Belediye Başkanı iken verdiğim tüm ruhsatların arkasındayım. Bir tane orta hasarlı, ağır hasarlı, yıkık bina varsa gelsin alsınlar diyorum. 20 senelik belediye başkanıyım, bunların hepsini icmalini yaptım. İşinizi doğru yaparsanız doğru gider. Biz bunu anlatıyoruz. İnönü Stadı yerine rezidans yapılacaktı, karşı çıktık, orası Millet Bahçesi yapıldı. Balık hafızalı olmayacağız, kimlerin bu işin içinde olduğunu herkes biliyor.”

-“Çarşı inşaatına Ağustos ayında kazmanın vurulması gerektiğini ifade ettik”

Malatya Çarşısının inşaatına Ağustos ayında kazma vurulmasını hedeflediklerini belirten Gürkan şu ifadeleri kaydetti: 

“Bitişik nizama sıcak bakmadığımı ifade etmek istiyorum. Bitişik nizam zorunlu olduğu yerlerde yapılır mı, yapılır. Yatay mimarını standardını sayın Cumhurbaşkanımız   zemin artı 4 olarak belirledi. Bizim temel kriterimiz budur. Bu çerçevede bu işleri yürüteceğiz. Bitişik nizam, teknik acıdan nasıl olması gerekiyorsa öyle yapılacak. Bütüncül plan şu anda yapılıyor. Şu anda şehir çarşısını biran önce hayata geçirmemiz lazım. Esas olan orasıdır. Planın ana hatları belli olduğunda herkesi davet ederek görüşe açacağız. Vatandaşa rağmen bir şey yapmayız.  Çarşı inşaatına Ağustos ayında kazmanın vurulması gerektiğini ifade ettik.”

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • Dogrucu (10 ay önce)
    https://battalgazi.bel.tr/p/karar%C4%B0mar%20ve%20%C5%9Eehircilik%20Md.%20153 Bu kat artışını kim onayladı ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert (10 ay önce)
    Ben oy vermedim, oy verip ağlayanlar oluyor sanırım, umrumda değil bu yerel seçimde de oy vermeyeceğim. oy verenler düşünsün..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Murat (10 ay önce)
    Guclendirme olayi sacma sapan bi olaydir ...depreme bi faydasi olmaz ptt guclendirin o zaman :) ayrica haarp teknolisiyle yapildigina inandigim bu deprem ne yazikki kimseyi uyandirmadi yetkililer zaten soyleyemez turkiyede bi yabanci rahat edemez diye
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Vatan daş (10 ay önce)
    Evliya Çelebi olsaydım ve 2023 de Malatya gelmiş olsaydım, Malatya yı herhalde şöyle tasvir ederdim, (Kusura bakmayın) Büyük depremi yaşayıp, üst makamlara yaşamadığını iddia eden, Cuma namazı sonrası susan, herşeyin bir anda inanç ile değişeceğine inanan, hâlâ % 70-80 i köylü talihsiz, tahsilsiz, insanlar topluluğunun bulunduğu şehir...
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Vural çelik (10 ay önce)
    Başkan yeni sıfır daire güneş inşaat 4 katlı 2022 Ağustos teslim aldım depremde ağır hasarlı nasıl olacak buna kim imza verdi üniversite baktı mimarlık mutahit kolan eksikligi Bir çok hatta var nasıl olacak
    %86
    %14
    Yanıtla
  • vatandaş (10 ay önce)
    sayı başkan Malatya yı deprem bir yıktıysa siz iki yıktınız önce tüm orta ve ağırlar yıkılacak dediniz sonra ağırları dahi yıkmamak için alinizden geleni yaptınız tarih depremi ve sizi unutmayacak
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Nevzat Doğan (10 ay önce)
    Şehir bir tane bomba füze düşmeden Ukrayna gibi düzeni kaybetmiş yol geçen hanına dönmüş hindistan gibi olmuş benim suçum yok diyor... Kimin suçu var arkadaşlar kimin. İnsanlar en güvende olacakları yerde evlerinde can verdiler evsiz kaldılar milyonluk evler yıkıldı ağır hasar aldı kim sorumlu ey insanlar soruyorum size aklınızı kullanın diyeceğim de demiyorum çünkü seçimde gördüm göreceğimi. Bunca olanlara rağmen ödül verdik resmen. Herkes hakedildiği gibi yönetilir...
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Harun (10 ay önce)
    Bütün çarşı yıkılmış. Adam 9 yıldır çarşının belediye başkanı. Yerine başkası mı imza atıyormuş?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (10 ay önce)
    Malatya Türkiyenin en bahtsız şehri oldu.Tabii sebepleri var.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Adam millet azdi diyor, yanliș mi? Bir ay önce Elaziğda berbere 40 lira verdim bir ay sonra kendi memleketimde 80 lira, elin memleketinde kiralar 3-4 bin TL, benim memleketimde 20 bine dayandi firsat bulsalar 50 bine dayandiracaklar. Sanayicisi ayni, esnafi ayni, memuru ayni... Bașka memlekete gidince anliyorsun memleketin ne kadar yozlaștiğini, insanlar bizzat kendileri ölümün kıyısından dönmelerine rağmen hala firsat bulup insani soymak, fiyatlari katlamak., Vallahi de billahi de tüyü bitmemiș yetimin boğazina göz diken eninde sonunda bedelini bir șekilde öder. Nedir bu ya Allah așkina biraz kendinize gelin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Atıf hoca (10 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Söylediklerin çok doğru, Selahattin başkanın gözden kaçırdığı şu, kendi tabiriyle asıl âzanlara hiç birşey olmamış ki deprem sonrası el bedava eşyalı ev açarken deprem zedeye, Malatya da kiralayan da satan da inanılmaz fiyat bindirmesi yaptı yani bu tür insanlar ölse gitse geri gönderilse yine aynısı yapar ders almaz olan masum garip gurabaya oldu be başkanım ve onların sizin kastınızdaki gibi azdığını hiç sanmıyorum..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Aynen öyle ... denetim yok devlet resmen yok ya sacma politika ben pastacida calisiyorum asgari ucrete devlet zam yapti patron maasima zam yapti ayni gun 80 liralik pasta 100 lira yapti .olan garibana olan yine bize oluo
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kiralar 50bin olur bu gidişle,başkanla ne alakası var kardeşim 50 bin ise çadırda kalırız
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Huzur (10 ay önce)
    Kimse yıkılanı,öleni geride kalanı düşünmüyor,herkes kendini aklayıp vicdan rahatlatıyor, çadırdaki insanlar konteyner da yaşayanlar nolacak, her birimiz bir ildeyiz ,kiralar 12 bin ,unuttuğunuz tek şey burda arkasına sığındığınız biri olabilir, Allahı ve vereceğiniz hesabı unuttunuz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kadir (10 ay önce)
    Hiç kimse şikayet etmesin. Malatya köyede dònse kimse şikayet etmesin. Esnafın çoğu malatyayi terk etti yarinde terk etmeyenler gider merak etmeyin. Malatyaya ne yaptılarsa dört milletvekili gönderdiniz sizde Hiçmi malatyalılık duygusu yok yazıklar olsun yada. Bekleyin yatırım gelir nasıl olsa %70. Garanti
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vahap (10 ay önce)
    Sağlam zeminli Beydağının eteklerine yeni bir şehir merkezi kurulmalıdır. Beydağlarına doğru insanlar evlerini yapmaya başladılar üstelik. Adam gibi planlama yapın lütfen. Yoksa çarpık yapılaşma ciddi bir sorun olacak. Konak bölgesinde Horata ve etrafındaki yeşil alan korunsun yeterli... Gerisi tarıma elverişsiz, su sorunu olan bir bölge zaten. Buralara 4-5 kat imar verilebilir. İnsanlar gönül rahatlığıyla bu yeni yaşam merkezinde oturabilir.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hayri (10 ay önce)
    Bu tavır ve tutumunuz sürdüğü sürece bakanlık bakan Yrd genel başkan Yrd bürokrat vs gibi makamlar alamayız neden birlik beraberlik yok halen benlik duygusu içerisindesiniz % 72 oy vereceksin karşılığı olmayacak yazık hadi Bakanlığı geçtim Elazığ 2 bakan Yrd Adıyaman 1 bakan Yrd Sivas 1 bakan Yrd Bingöl 1 CB Yrd Antep’ 1 bakan 1 vali bir grup başkan vekili vs vs Malatya’ya yok bölgesinde alamayan tek biziz artık Malatya halkı olarak bb başkanından yorulduk ak parti genel merkezi inşallah yerinde değişim ve dönüşümü seçimlerde yapar umut ediyoruz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Eralp Çelik (10 ay önce)
    Şehrin yıkılmış, Malatya Virane olmuş, İnsanlar sersefil. İnsanımız gurur ve onurunu ayaklar altına almamak için hasarlı evine dönmüş, her artçı da (Ne yapalım dercesine) öleceksek ölürüz kabullenmişliğjne girmiş, Kader çizgisinin sonundaki Ölümü daha yaşarken kabullenmişken; Siz neyin şovunu yapıyor ve kimi temsil ediyorsunuz. Kendi Annem, Kendi babam bitmiş bir şehir de yaşamayı kabul etmişken... Yazlık - Kışlak olarak bakılan Malatyanın bugün asıl yerleşkesine devşirilen dünün tarım arazileri, bugünün ise şatafatlı mahalle ve cadde ve sokaklarına imar iznini hani yarış halinde olduğunuz Elazığ Belediye Başkanlığı vermedi. Yüreğimiz yanıyor. Artık her gün şov yapmaktan lütfen vazgeçin. Unuttuğunuz hizmeti, Bilmediğiniz Belediyeciliği yapın. Şehir can çekişiyor. Cesaret edipte, Malatya ya gidemiyorum. Korkumdan mı ? Hayır.. Yüz bin kez hayır... 10 metre altı derin su yatağı olan Yeni (Teze) Camii ve mücavir alanının kafamda canlandırdığım, çocukluk ve gençlik hatıralarımın en yoğun geçtiği bu Sılayı Rahim Beldemi ve Ticaretin-Malatyanın kalbi olan bu alanı düz toprak olarak görmek istemeyişimden kaynaklanmaktadır. Rahmetli Turgut Özal'dan sonra; Şehrimizi, Malatya yı ve Malatyalıları bitirmek için Herkes elinden geleni yaparken, kusura bakmayın ama makam olarak sizlerde hep çanak tuttunuz. Olan da 8000 Yıllık Tarihi olan ama son 120 yıldır Tarım arazileri üzerine inşa edilen ve Malatya Belediye Baskanlığı İmar Müdürlüklerince de göz yumulan koca bir şehre ve sahipsiz halkına oldu.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Stada rezidans yapmak isteyeni ben bilmiyorum söyledi bilelim kim bu rezidans yapmak isteyen kişi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cobra (10 ay önce)
    Siz davul çalın davul davulcular ekmek 10 TL ağustosta öyle yan gelip yatma yok elinizi taşın altına koyun açık bakın Malatya az hasarlı ama Adıyaman Hatay çok yıkım vardı ama toparlandılar
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Allah aşkına bir. Büyük felaket felaket olmuş hiç ama hiç bir yoneticiyi begenmemektesiniz ne olacak bu işin sonu bu kadar rencide etmektesiniz bunlar da insan düşünmüyorlar mı bizler kadar adamlar 7.24 görev başındalar gerçekçi olalım biktirmaualim küstürmeyelim bu insanları az daha sabır inşallah .iyi olacak mesele alay ile saldırı ile çözülmez birlik beraberlik ile güvenle çözülür.bu kadar saldıranlar sizler herkesi temsil etmemektedir iz.işinin başında olan sokak ta çadır da yolda ekmeğini kazanmaya çalışan insanlar ı bile memleketten kaciracaksiniz.allah aşkına memleketimize kötü davranmayin kara günün ömrü az olur yaşım 65 5p yıldır aktif ticaret erbabıyim biraz sabır.idarecilerimiz de insan kimseyi kırmaya çalışıyorlar.elbet te sikintilar var.insallah üstesinden gelinecek Allah yardımcımız olsun.sakin partici idarecilerin arkadaşı tanıdığı biri değilim aklınızdan gecmesin sadece memleket imin aşığıyım
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Cobra (10 ay önce)
    İyi haberler vereyim size Artık depremler bitti artçılar son görevinide yaptı büyük depremler olmayacak 11 ilimizde yer söndü taki bir yüz ikiyüz Senede dolar fay gazı kaynak sağlam yurtdışından deprem bilim insanından geçmiş olsun türkiye
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Yorumsuz (10 ay önce)
    Allah aşkına sen konuşma başkan konuştukça batıyorsun sussan daha fazla oy olacaksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    20 yıl ilce ve 4 yıldır b.sehir belediye başkanı olmadığını düşünürsek söyledikleri doğru.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Birol (10 ay önce)
    Bu kadar kendini beğenilmişliğe pes artık .sen bilim adamımısın,öğretmenmisin,doktormusun,mimarmısın,belediyebaşkanımısın anlamadık herşeyi biliyorsun madem herşeyi biliyorsun depremin gününü saatinin dakikasını da söyleseydin bu kadar insan ölmezdi biraz alçak gönüllü ol,mütavazi ol ,kibirli olma .hiç orta hasarlı ve ağır hasarlı binada imzam yok diyorsun ya o zaman bu soruya cevap ver süslediğin tamir ettirdiğin eski şire pazarı ve binaların dış cephesine siyah mermer le kaplattığın 70 trilyon harcadığın kuyumcular çarşı sı ağır hasar görüp yerle bir olmadımı , bunlarda nur içinde yatsın benim rahmetli dedemin mi imzası var.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hasan (10 ay önce)
    İnşallah Selahattin bey başkan olur seneye yoksa Malatya 50 sene de geçse köy gibi kalır
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Değerli bir bilim adamıdır kendisi elbette yanlışa imza atmamıştır, atmaz...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Erdoğan (10 ay önce)
    Selahaddin Bey en doğru kararları vermiştir
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Abdullah (10 ay önce)
    Başkanım yine hodri meydan dedi. Ben iyiyim benden öncekiler ve ilçe bb sorunlu demeye getirmiş. Konudan anlayan biri Battalgazi bölgesinde ve Selahattin başkanım zamanında ruhsat verilen ağır hasarlı binaların tam listesini yayınlamalı. En azından Çakır polat çınar güder bu listeyi yayınlasın. Yoksa, Onlar kötü ben iyiyim. Onlar suçlu ben suçsuzum sözüne yavaş yavaş inanacam. Başkanım sizin gibi bir bilim insanı bu ismi sayılan arkadaşların yanında bir yıldızsınız. Allah sizi malatya ya ve malatyalılara mübarek kılsın. Malatya bbb olarak şehrin bu halinde sizin bir sorumluluğunuz olmadığını, sizin her yaptığınız işin doğru olduğunu anladık. Peki depremden sonra şehrin toparlamamasının sebebide çakır polat çınar ve güder. Sizin malatyanın bu hali ile ilgili bir sorumluluğunuz yok anlaşılan. 100 bb yapsanız yine olmayacak. Bu açıklamanızdan sonra halay ekibi bir gösteri yapsa harika olur.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Orta Hasara Düşürülenler! (10 ay önce)
    Sayın Başkanım vallahi sizi ve diğer yetkilileri iyi hatırlamak istiyorum.Zaten perişan olduk.Lütfen Bostanbaşı Mahallesindeki gibi ağırdan ortaya çevrilen binalardaki riski, milli servet israf olmasın diye "milleti" riske atmıyalım.Benim binamın salon tabliyesi eğilmiş çatlamış, 4 perde duvarı, asansör ve merdiven kolonları, kirişleri çatlamış.11 katlı bu binayı 2 kez ağırdan sonra ortaya çevirdiler.Demedi demeyin 5 veya 6'lık bir depremde en az yarısı çökecek.Bu durumdaki binalarda milli serveti güçlendirme vs. İle israf etmeyelim.Yıkıp yatay mimaride yeniden yapalım.Allah rızası için bu tavsiyemi kale alın.Malatyanın sık sık deprem olan bir bölgede olduğunu bilmeyen kalmadı...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mümtaz (10 ay önce)
    Sütte leke var bizim siyasilerden belediye başkanlarına yok
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (10 ay önce)
    çarsıyı insa etmek için trilyonlarca lira para harcanacak. onlarca yıl heba edilecek. sonra ne olacak halen hakkı verilmemiş çıakrcılara kurban gitmiş alanlar olacak. bunun yerine inönü çaddesini kışlayı dümdüz edip orman haline getirin bari bunu becerin. çarsıya gelecek olursak malatyanın artık dağlık kesimlere ve güney kısımlara tasınması lazım. malatyanın en saglam yerleri güney. en az yerleşim yeri olan yerler yine güneyde. bu saçmalıga bakar mısınız. egitimsizlik ve bilimsizlik nasibiyle gittik fay hattının üzerinde oturuyoruz çarsıdan araba geçse evlet titriyordu zaten. o yıkılan evlerin çogu rüzgar esse titriyordu ? niye zemin boktan kalitesiz. halbuki tam tersi yapılabilir. yep yeni mükemmel bir malatya yapılabilir trilyonlar heba edilmeden ..
    %63
    %37
    Yanıtla
  • o isler oyle kolay olmuyor alt yapi su elektrik getirecen bunlar tonlarca maaliyet. alt yapisi olan yeri neden degistirsinler?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (10 ay önce)malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    deprem nedeniyle harap olan alt yapıdan mı bahsediyosun ? sorunları görmezden gelerek üstün körü inşa edilecek yapıtlar belki bizlet hayattayken yıkılmaz ama 100-150 yıl sonra yine bir felakete sebeb olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeref (10 ay önce)
    Ah Malatya'm vah Malatya'm kimlere kalmış
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Görür (10 ay önce)
    O ne görürdü Bilim insanı ne diyse doğru dur
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Allah Büyük (10 ay önce)
    Herşeyi Allah biliyor.Muktedir olan kendini yasal olarak haklı cıkarma yollarını bilir. Allah büyük ya ahirette ya da bir gün yasal bir şekilde hesaplaşacaklar milletle Allah büyük...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Şimdiye kadarki tüm belediye başkanları ilçe dahil Malatya için çok büyük talihsizlik,ne kadar iş bilmeyen adam varsa başkan oldu memlekete
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Nasrettin Hoca (10 ay önce)
    Ben Mevlana’nın sözü olarak biliyorum. “Utanmıyorsan dilediğini yap” bütün dinlerde de bu söz var. Utanmıyorsan dilediğini yap. Nasrettin hocaya demişler ki dünyanın merkezi nere o da demişki burası. İnanmıyorsan ölç demiş. Selahattin bey eşeğe ters binse dahi herkese siz ters bakıyorsunuz ben doğru biniyorum diyecek kadar rahat. Tüm Malatyalının aklı ile zekası ile gözü ile dalga geçip espri yaptığını sanıyor dicem öyle değil. Maalesef ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Narsizim bir hastalıktır. Kendine adete tapar. Narsist kimdir Malatya’da vicdanınıza sorun cevabı görürsünüz. Tek projesi sosyal entegrasyon martavalı olan kişi hala iş yapmak yerine absürt ötesi beyanlarıyla gündem işgal ediyor. Malatya’da yalan söyleyenleri görünce ne dicem bilemiyorum. Böyle politika olmaz. Böyle yönetim olmaz. Kasaba siyasetine Büyükşehir teslim edilince Büyükşehir kasaba olur. Ve olduda. Gerçekleri görmek için tüm şehir mi yıkılsın. Sayın editör yüreğim yanıyor lütfen yayınla bu yorumumu lütfen. Bu şehirde aklı,vicdanı, bilgisi, merhameti, dürüstlüğü olan nitelikli olan herkes artık adalet, vicdan, ahlak akıl ve bilim için cesurca sesini yükseltmeli. Meydan bunlara bırakılmamalı. Hemşerimiz İsmet Paşa” Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa o memleket batar.” Namuslular Malatya’da Malatya için cesur olmak zorundalar. Başka çare yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ramazan (10 ay önce)
    Sayın başkanım Allah yardımcınız olsun güzel hizmetler yapıyorsunuz Allah razı olsun sizden tek başınızı kaldınız teşkilat sizi yalnız bıraktı onların başka hesapı var bence
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Malatyali (10 ay önce)
    Yikilan binalara ruhsat verilmis ama ortada projesi yoktur. Statik projesi olmayan binalara sen nasil ruhsat verirsin? Adam kolon kesmis simdi kesilen kolonu ispatlayamiyoruz. Ortada proje yok cunku. Ruhsat verirken ortaya bir statik proje sunmak lazim. Burada 1. derece suclu ruhsati veren belediyelerdir. Selahattin Gurkan vermese digerleri vermistir. iki tane belediye baskanina akp li olduklari icin dokunulamiyor ne yazik ki.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kernekli (10 ay önce)
    Sayın Başkan sadece şunu söyleyip yorumu halka bırakıyorum, Bakanlık Millet bahçesi yapar, Şehrül Emin Selahattin başkan ben yaptım der, Kütüphaneyi Gençlik Bakanlığı finanse eder, Selahattin Başkan ben yaptım der, kendisinden önceki belediye başkanı asfaltını atar, yolun tüm çalışmasını yapar yol yüzde 95 seviyesindedir, başkan değişir ve selahattin başkan gelir ve kendisi ismini değişir Anayurt bulvarı diye bir isim belirler ve açılış yapıp ben yaptım der evet isim değişince selahattin başkanın yaptığına inandırmak daha kolay olur..... Bakanlık Orduzu da gençlik merkezi yapar Selahattin Başkan biz yaptık der..... Yani anlayacağınız bu şehirde gördüğünüz herşeyde Sevgili Başkanımız Şehrül Eminimiz Selahattin başkanımızın emeği var, O olmasa biz bitmişiz...... TOGG kullandığında Allahtan biz yaptık demedi, alışkanlık gereği belki de söylerdi de söylemedi şükürler olsun :)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kernekli abim ama bunları Selahattin başkan istemese herhalde devlet bunları yapmaz Selahattin başkan talep ediyor ya da istiyor onlar da yapıyor devlet nerede bilecek Malatya ne yapılacak sizden ricam Malatya havalimanı fazla olmadı yapılalı şimdi yenisi yapılıyor ama bunu Selahattin Gürkan ben yaptım demiyor milletvekillerin talebi devlet de yapıyor
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)Kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Kernekli kardeşim her değişen belediye başkanı hizmet bayrağını bir adım ileriye taşır. Selahattin Gürkan'dan önce gelen belediye başkanlarıda Selahattin Gürkan'da şehre hizmet etmişlerdir. 1 Anayurt Bulvarı Ahmet Çakır döneminde projesi yapıldı. Ancak yolun açılması asfaltı Selahattin Başkan döneminde yapıldı. Millet bahçesini evet Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı yaptı. Ancak Malatya'lılar da çok iyi biliyor ki; burası TOKİ' ye verilmişti Selahattin Gürkan'ın yoğun gayret ve girişimleri ile tekrar millet bahçesi için devredildi. Hakeza Devlet Hastanesi yeride TOKİ'ye devredilmişti Selahattin Gürkan Cumhurbaşkanımız ile görüşmesi sonucu tekrar devlet hastanesinin yeri sağlık bakanlığına devredildi ve şimdi halka hizmet veren bir hastane yapıldı. Yiğidi öldür hakkını yeme der atalarımız.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Battal (10 ay önce)
    Valla benim anladığım küçük ölçekli geleceğin Malatyası diyemeyeceğimiz bir plân ortaya çıkacak...bu deprem bize ders olmadı olmadı olmadı....
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş (10 ay önce)
    Malatyalı neyin ne olduğunu biliyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Malatya Belediyesi Polis Evi çok mu aceleydi?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mahmut Efendi (10 ay önce)
    Başkan doğru söylüyor,imzası olmadığına Asım gibi eminim. Çünkü adam başkan olduğu günden bugün bir hizmetin altına imza atmadı. Geldi,gidiyor çivi çakmadan hizmet etmeden. Ben ben ben deyip durdu
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Size hep güvendik hep te guvenecegiz sayın şehrul eminimiz rabbim utandırmasın inşallah.daha onceletide aynı üslubu kullanmıştım. Allah'ın izniyle bu memleket için sayeniz de en güzel i adalet lisi ve en yakışır ı yapılacak tır.kolay değil Hak yardımcınız olsun
    %10
    %90
    Yanıtla