SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İsmet İnönü Malatya'da da Törenlerle Anıldı

0
Güncellendi - 2021-12-25 17:07:24
İsmet İnönü Malatya'da da Törenlerle Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

"CUMHURİYET HAYALLERİ İÇİN HAYATLARINI ORTAYA KOYDULAR.." Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı, eski Başbakan ve Malatya milletvekillerinden İsmet İnönü ölümünün 48. yılı nedeniyle Malatya'da düzenlenen resmi törenle anıldı.

Törene Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Umut Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Baro Başkanı Av. Onur Demez, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Millet Meydanında bulunan İsmet İnönü anıtı önünde düzenlenen anma programında ilk olarak Valilik, ardından Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Baro Başkanlığı ile siyasi partiler tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından törende saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Çelenklerin sunumundan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü anma programı düzenlendi. Buradaki programda İsmet İnönü'nün askeri kişiliğinin yanı sıra hayatı ele alındı.

“CUMHURİYET HAYALLERİ İÇİN HAYATLARINI ORTAYA KOYDULAR”

Bu arada, İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İsmet İnönü emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi.

Ağbaba,asker ve siyaset adamı kimliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli isimlerinden olan İsmet İnönü’nün dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'le beraber; yıkılmış, virane olmuş Osmanlı'dan çağdaş bir ülke yarattığını ifade etti. Ağbaba, İnönü’nün Türk siyasi tarihinde asker, Dışişleri Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve muhalefet lideri olarak görev yapan ender kişilerden biri olduğunu kaydetti.

İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık dâhil olmak üzere çok büyük yetkilerle geldiği makamları kişisel çıkarı için kullanmadığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bugün çokseslilik yerine tek sesli toplumu, demokrasi yerine başkanlığı, kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetin tek elde toplanmasını savunanları gördükçe İsmet İnönü’nün büyüklüğünü ve değerini daha iyi anlıyoruz. Türkiye’yi tek partili yaşamdan çok partili yaşama kendi isteği ile geçirerek dünya demokrasi tarihine adını yazdıran İnönü 1950 yılını ; memleketin yüz seneden beri hasretini çektiği yeni hayat tarzını, yüreğimiz ümit ve iftiharla dolu olarak seçmiş bulunuyoruz' sözleriyle dile getirmiştir.”dedi.

Ağbaba,; “Dürüst ve sade yaşamı ile örnek insan,’Bir memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur’ sözüyle daima aramızda olan,hemşehrisi olmakla her zaman onur duyduğum 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü saygı ve özlemle anıyorum" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ilk Başbakanı, ikinci Cumhurbaşkanı, Ülkemizin ve İlimizin Kalkınmansında Büyük Emekleri Olmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Paşam nur içinde yat mekanın cennet olsun bu ülke durdukça hep rahmet ve minnetle anılacaksın hep olduğu gibi “Adın temiz hatıran aziz kalacak”
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (2 yıl önce)
    Ata diyeceksiniz Fatih sultan Mehmet e diyin peygamber övgüsü almış bu yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar lüzumsuz bir yorum. Şu anda İsmet İnönü nün ölüm yıldönümü olduğu için anma yapılıyor. Fatih Sultan Mehmet in yıldönümünde de anma yapılır. Bu insanlar birbirinin rakibimidir? Her ikisi de farklı zamanlarda Osmanlı imparatorluğunda görev almış, birisi padişah, birisi paşa dır. Edep yahu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Yobazların atatürkten çekinip boş yalan bilgilerle eleştirdiği paşam ruhun şad olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Torene layik olanlar katilir cunku ismet pasanin dunyadaki mustafa kemal ataturkin ve ismet pasanin tarihde yeri vardir Cesaret Karli devlet adami oldugunu dunya bilir ismet pasa malatya ve turkiye sevdalisdi Malatyaya sumerban tekel ve seker fabrikasi Kazandirmistir sunu unutmayin idareciler vekiler siyasiler belediye baskanlari sayet o makamlari iskal ediyorsaniz atamizin ve ismet pasanin milletin kahraman silahli kuvetler gaziler sehiyitlerin kurmus oldugu t,c devletinden yasiyorsunuz allahtan rahmet diliyorum mekani cennet olsun ismet pasamiza
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru konuşan (2 yıl önce)
    Siyasi parti önünde bu soğuk da saatlerce nöbet tutturulan bekçilerin sorunlarına çözüm bulunması gerekir bu konuyla alakalı havalar çok soğuk hiç bir şekilde bir önlem alınmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)Doğru konuşan isimli kullanıcı yorumuna
    Boş konuşan........!
    0
    0
    Yanıtla