SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İnönü'ye 'Maç Oynanmaz' Raporu

0
Güncellendi - 2017-02-07 01:42:47
İnönü'ye 'Maç Oynanmaz' Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Yeni Malatyaspor’un iç saha maçlarını İstanbul’da oynama isteği üzerine İnönü Stadı’nı inceleme kararı aldı. Gelen heyet incelemenin ardından Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü’ne bir yazı göndererek, İnönü Stadı zemininin ara ekim, havalandırma, gübreleme, bakım ve diğer işlemlere ihtiyacı olduğunu, bunların da mevcut iklim şartlarında yapılamayacağını ve statta 10 Nisan tarihine kadar müsabaka oynanamayacağını rapor etti.

Bunun üzerine Evkur Yeni Malatyaspor’dan Denizlispor müsabakasından sonraki iç saha maçı olan Altınordu karşılaşması için farklı bir stat göstermesini talep eden TFF, doğu ekibinden 2 gün içerisinde yer bildirimi yapmasını istedi.

ZEMİN İYİ OLMAYINCA MAÇ İSTANBUL’A ALINDI

Ligin ikinci yarısı öncesinde yönetim, Malatya İnönü Stadı’nın zemininin iyi olmadığını gerekçe gösterip, iç saha maçlarını İstanbul’da oynama kararı almıştı.

Yapılan istişareler sonrası bu karardan vazgeçildi ve hem Sivasspor hem de Mersin İdmanyurdu karşılaşmaları Malatya İnönü Stadı’nda oynandı. Ancak üst üste yaşanan sakatlıklar sonrası yönetim, lige verilen arada harekete geçerek, Denizlispor ile oynayacakları iç saha maçını İstanbul’a aldırmak için çalışma başlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Malatya’ya gelen heyet, Malatya İnönü Stadı’nın zemininde yaptığı inceleme sonrası karşılaşmanın İstanbul’da oynanması kararını verdi.

ALTINORDU MAÇI HANGİ STATTA OYNANACAK?

TFF yetkililerinin Malatya İnönü Stadı’nın zemininde yaptıkları inceleme sonrası Denizlispor maçının İstanbul’a alınmasının ardından gözler bir sonraki iç saha maçına çevrildi.

Heyetin sadece Denizlispor maçı için ‘maç bu statta oynanamaz’ raporu verdiği öğrenilirken, bundan sonraki süreçle ilgili ne olacağı merak konusu oldu.

Malatya İnönü Stadı’nın zemininin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle TFF’nin bundan sonraki iç saha maçları için yönetimden başka bir statta maçların oynanması için talepte bulunulabileceği öğrenilirken, konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı ifade edildi.

26 Şubat’ta oynanması planlanan Evkur Yeni Malatyaspor-Altınordu karşılaşmasının stadı TFF’nin resmi sitesinde Malatya İnönü Stadı olarak görülüyor.

Ancak, TFF’den çıkacak karara göre, Evkur Yeni Malatyaspor, uzun süre Malatya İnönü Stadı’nda maç oynayamayabilir.

iha- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    10 dönüm çime bakamayanlar utansın..
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    TFF kendini kurtarmaya çalışıyor. Zemin tespitine gelen heyet, o gün saha karla kaplıydı.Sadece orta sahayı açtırıp iki saniye içinde burada oynanamaz raporu verdiler..Yarın diğer takımlar diyebilir Malatya sahası iyiydi niye İstanbul da oynadı.Kendini kurtarmaya çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (7 yıl önce)
    Vah malatyam vah sözde büyük şehiriz yeni stadı 2020 de açarız bu arada eyliya çelebi gibi gezeriz 4 yıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Sahipsiz MALATYA diye bağırırken laf olsun diye bağırmıyorduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • nevzat (7 yıl önce)
    İnşallah kendi ayağımızla kendimizi vurmayız stad zemini bozuk dedik tff maç oynanmaz raporu verdi yeni stadımızda bu sene yetişemiyeceğine göre başka statda oynamak zorunda kalacağız yani rakiplerin deplasman korkusu olmayacak. belki şubattaki maçlarımızı dışarda oynayabilirdik. baharda ise stad zeminiyle ilgili büyük problem olacağını sanmıyorum ama biz stad zeminimiz iyi değil deyip tff ye rapor tuturduk bakalım maçlarımızı oynayabilecek başka stad bulabilecekmiyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    Bu sezon kapandi gibi Son 2-3 mac oynanirsa oda belki
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    TFF iki gün içinde stat bildirimi istemiş. Eskişehir macina 2 gun kala maçın nerede oynanacağı belli olmuştu. Çifte standart hiç bitmeyecek mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • aturandoğan (7 yıl önce)
    Ramazan doğan tespitler doğru eksikler var. Başka şehirlere deniz doldurup hava alanı yapılıyor, bizim ovaya yapılamıyor. başka şehirlere tünelli, viyadüklü çevre yol yapılıyor. Bizimki her yıl ihale ediliyor. Bir viyadük yapıldı hali ortada ; Stat da yeni sezona yetişir inşallah .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet gündüz (7 yıl önce)
    İktidar vekilleri utansınlar.Oy zamanı gelirler hizmet zamanı yoklar.stad yok havaalanı Yok yolların durumu ortada sokaklardelik deşik asfalt bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazandogan (7 yıl önce)
    Malatya yapılan hizmetleri koruyamiyor yeni stat açılsın 4-5 yıl sonra pislikten geçilmez saha balçık tarlasına döner şu andaki İnönü stadında temizlik sıfır saha bakımsız devlet erzurumu tünelle Karadeniz'e bağlıyor Silifke Anamur arası her taraf tünellerle donatılmış bir erkenek tüneli yıllar oldu bitmedi burada suç hükümetimiz den hizmet almasını bilmeyen biz malatyalilarda Malatya stadı ile temeli atılıp bitirilmeyen bir tane stat varmı söyleyin bana.pinarbasi tesisinin temeli atilali kaç yıl oldu oranin bitirilmesi ve Malatya spora kazandırılması lazım.amator maçlarda hakemi sporcusu teknik adamı yöneticisinin tamamı Malatyalı olmasına rağmen olaysız hafta varmı spor kardeşlik ve barış demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydinbaba (7 yıl önce)
    Başkanım eğer malatyaspor bu maçlarda puan kaybeder se bu sizin için Başkanlığın sonu olur çünkü istanbulu isteyen siz oldunuz. Elazığ maçı bile malatyada oynamiyacak demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • dedikleri dogru ise elazig macinda yeni stad acilacak..ins.okur..
    0
    0
    Yanıtla