SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi Rektör Adaylığı İçin Süreç Başladı

İnönü Üniversitesi Rektör Adaylığı İçin Süreç Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurulu, İnönü Üniversitesi Rektör Adaylığı ile birlikte toplam 16 üniversitenin rektör adaylığı sürecini başlatarak, başvuruların 25 Haziran ile 5 Temmuz 2024 tarihleri arasında kabul edileceği ilan etti.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü içinde 4 yıllık süreç Temmuz ayı itibariyle tamamlanıyor. Mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, iki dönem toplam 8 yıl görev yapması nedeniyle yeniden aday olamıyor.

Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan ilan şöyle:

“2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13 üncü maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca  Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır. Başvurular elektronik ortamda 25/06/2024-05/07/2024 tarihleri arasında (mesai saati bitimine kadar) e- Devlet üzerinden https://rektorbasvurulari.yok.gov.tr adresinden alınacaktır. Posta ile veya diğer şekilde yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar;

1-Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur. Başvuru bilgilerinin sisteme kaydının yapılması için başvuru ekranında 'Başvuru Tamamlandı.' açıklamasının görülmesi ve başvuru formunun bir dökümünün yazıcıdan alınmalıdır.

2-Süreçle ilgili bilgilendirmenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için iletişim bilgileri güncel tutulmalıdır.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Muhammed Birkan şahin (2 ay önce)
    Rektör prof Dr Ramazan Özdemir olsa üniversite çağ atlar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Gez ahmet gez (2 ay önce)
    Bak Ahmet'e gider ayak üniversitenin sırtından dünya turu atıyor. Kimin parası ile. Kendi de biliyor makam gittimi selam bile veren olmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tıpçı (3 ay önce)
    Alaaddin ve Hakan hocalarımızın her ikisi de çok uygun olur. öğrenci dostu iki hocamıza başarılar dilerim. Malatya için hayırlı olur
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Evet malatyayı batırmak için çok uygunlar tıpkı ahmet kızılay gibi. Ya el vicdan bir kerede bilimselliğe önem verin bu adaylar içerisinde en etkili olanı prof. dr. Ahmet Sami Akbulut hocadır. Adam tek başına 3 alanda uzmanlığı var uluslararası camiada tanınıyor. Gel gelelim malatya bürokrasisi nusret akpolat gibi vasıfsız insanları desteklemekte.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mutlu (3 ay önce)
    Ahmet Kızılaya olmamasi çok güzel bi duygu 7 sulalesi ise yerlestirdi ve gariban hakini gozetmediler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 ay önce)
    Karaciğer ekibinden, bilimsel makale sayısı Türkiye ortalamasının çok çok üstünde olan Prof.Dr Sami Akbulut emin adımlarla rektörlüğe doğru yürüyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Hasan (3 ay önce)
    Hakan parlakpınar sisyasi ve meşalecilerin gölgesinde kaldığı için istifa etti. Ramazan özdemir gerçekten malatyayı düşünseyi malatyada kalır sezai yılmaz gibi nakil enstitüsü gibi birimlerin açılmasında etkili olur. Mehmet aslan malatya bürokrasisi arkasında fakat başhekimliğindende bildiğimiz üzere yeniliğe dair hiçbirşey yok ve Bilimsel çalışmalarıda iyi değil. Nusret Akpolatın bir gün herhangibir tıp fakültesi öğrencisine doğru ve yenilikçi birşey öğrettiğine şahit olmadım. Birde rektör yardımcılığında meşale derneğinin etkisi altında kalarak inönüye vasıfsız insanları getirerek üniversitenin başarı sıralamasını geriye götürdü. Tabiki adil başkıran sezai hocanın adamı yalnız bilimsellik ve cerrahlık adına hiç birşeyi olmamasına rağmen başhekimliğe getirildi. Siirt lobisininde etkisi var bunda. Bence içlerinde bilimsellik ve akadmeik anlamda en donanımlı olan Sami Akbulut hocadır. İlhan geçit dahil birçok kişiye emeği geçmiş bu adamı desteklemek dururken karşısına başka adamlar çıkarmaya çalışıyorlar. Adam inönü üniversitsinin en etkili bilim adamı seçiliyor son üç yıldır. Sami Akbulut hoca desteklenmelidir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    belediye arpa ekmiş şaka mı? tarım il müdürü ne yapsın otobüs sürsün.saçmalıklar diz boyu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    fatih hilmioğlu ,gibisi gelmedi.inönü onun döneminde bir marka olmuştu.dışarıdan bir veteriner geldi rektörlük yaptı.inönü hocaları buna oy verdi.inönü paspas oldu onun döneminde ,kızılay etkisiz eleman 8 yıl yok say.malatya eğitim sistemini sağ zihniyetler bitirdi.malatya düşünce hayatı ,sosyal hayat ,siyaseti,yerle yeksan...göreceksiniz adaylar ben daha yakınım iktidara diyerek ortaya çıkacak,her şeye karşıyım diyen biri gelirse inönü düzelir.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Başörtülü insanlara ne zulümler yaptı ah aldı bu mu her şeye karşı zihniyet bahar senliklerinde alkole izin ver inanç ve yaşama karşı gel her şeye karşı olan gelecek hee zihniyetiniz batsin
    %38
    %62
    Yanıtla
  • yazık harbiden yazık sana eğitim nereden nereye gelmiş sen başörtüsü alkol diyorsun.millet hamudu ile götürüyor sen başörtüsü alkol diyorsun.içenler ile aynı mezaramı gideceksin sen inançlarını yaşa ama cahil bir toplum yetişmesin.ünüversitenin sırlaması dibe vurmuş sen alkol diyorsun harbiden YAZIK sana
    %55
    %45
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)Yazik isimli kullanıcı yorumuna
    insanların inançları üzerinden nasıl kullanıldığını gördük bunu tüm ülkemiz yaşadı.baş örtüsünün türbanlaşma sürecini ,siyasi ve cemaat ayaklarını hep beraber izledik.biz ekdik ve biçtik.yanlış ekim yapılmasın.insanlar kandırılırken ,dikleşenler haklı çıktı.bu saatten sonra, birey kendi yolunu seçmelidir.toplum mühendisliği yapılmadığı sürece kişiler hep doğru yolu bulmuştur.korkmaya gerek yok.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hadi oradan! KİŞİNİN YAŞAM HAKKİNA HER NE OLURSA OLSUN MUDAHALE EDEMEZSİN!!!! İsteyen içki içer isteyen içmez , isteyen başörtüsü takar isteyen takmaz yeter be. Dünyada sizin kadar cahil cuhela bir kesim yok bak DUNYADA YOK diyorum. O kadar ilkel kabileler var sizin gibisi yok. Aynı memlekette yaşamaktan utanıyorum sizinle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahin (3 ay önce)
    Ahmet KIZILAY 8 yıl içinde üniversiteyi dünyanın sayılı üniversitesi arasına sokmadı mi.? İlk atandığı zaman dünyanın ilk 100 üniversitesi yapacağım demişti.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Sen nerde yaşıyorsun. Dünyadan bihaber yaşamaktasın. Neyin başarısından söz etmektesin. Hızla gerileyen akademik başarıdan mı değeri düşen üniversite markasından mı? aslında sen de haklısın. Cehalet mutluluktur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ne kullanıyorursun bana da söyle bende kullanayım.kafam güzel olsun senin gibi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Orhan (3 ay önce)
    DSi mi yapıyor. Belediye mi? Her şeyde olduğu gibi kamunun yani bakanlıkların yaptıklarını siyasiler yapıyor gösteriyor olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen Aydoğan (3 ay önce)
    Rize’de Çay İçin Zihni DERİN Neyse Malatya ve Malatya Kayısısı İçin İsmi O Anlamda Olan ve Kayısı Denince İlk Akla Gelen İsim Akademik Çalışmalarıyla Bir Marka Olan Malatya Sevdalısı Bayram Murat ASMA Hocamızı Rektör Adayı Olmaya Davet Ediyoruz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • ferhat (3 ay önce)
    Eski bakan Recep Akdağ ya Atatürk Ünv ye ya da İnönü Ünv ye rektör ola da göresiniz. Bana kalsa İnönü Üniversitesine dışarıdan Rektör gelsin isterim. Aşırı gruplaşma var ve sağlık kısmını bir kenara koy, ortada bilim namına hiç bir şey yok.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • veli (3 ay önce)
    Ahmet Kızılay dönemi tam bir fiyasko. Boş geçen 8 yıl. Herkesi memnun edeyim derken hiç bir şey yapılmayan bir dönem. Yazık, çok yazık. Bilimsel çalışmaların olmadığı bir dönem. Cesaretin olmadığı bir dönem.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatylai44 (3 ay önce)
    Hadi bakalım seçimin önemi yok zaten CB istedigini atıyor. Kim daha çok akapeli bakalım ipi kim göğüsleyecek.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ramazan ozdemir
    %64
    %36
    Yanıtla