SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi Var, 'Projeci Rektör'ün MTÜ'sü Yok!..

İnönü Üniversitesi Var, 'Projeci Rektör'ün MTÜ'sü Yok!..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi teknoloji segmentinde Robotik Teknolojiler, Yapa Zeka, Batarya Teknolojileri ve Finans kategorilerinde Türkiye’nin Patent Şampiyonu Üniversiteleri arasına girdi.

Kamu ve özel kuruluşların patent verilerine dayalı olarak Türkiye’nin inovasyon ve teknolojik yetkinlik analizini yapan bir firma 2021 yılına ait Türkiye’nin patent raporunu yayımladı. Rapora göre İnönü Üniversitesi teknoloji segmentinde dört ayrı kategoride patent şampiyonu üniversiteler arasında yer aldı. 

Kuruluşların 2021 yılına kadar olan tekil patent ve faydalı model başvuruları verilerine göre hazırlanan raporda, İnönü Üniversitesi teknoloji segmentinde Robotik Teknolojilerde 2, Yapay Zeka Teknolojilerinde 4, Batarya Teknolojilerinde 4 ve Finans kategorilerinde 1 patent olmak üzere toplam 11 patentle Türkiye’nin Patent Şampiyonu Üniversiteleri arasına girdi.

Her kategoride başvuru sayısına göre ilk 10 üniversite sıralanırken İnönü Üniversitesi Batarya Teknolojileri alanında üçüncü, Finans alanında altıncı, Yapay Zeka alanında yedinci ve Robotik Teknolojiler alanında ise onuncu oldu. Ayrıca sıralamalarda Türkiye’nin büyük ve köklü üniversiteleri ile araştırma merkezleri bulunurken teknoloji, iletişim, otomotiv gibi sektörlerde önde gelen markaların da olduğu görüldü.

Bu sonuçlara göre İnönü Üniversitesinin son yıllarda özellikle teknoloji ve inovasyon yönetimi alanlarındaki çalışmaları ile üniversite-sanayi iş birliği anlayışı temelinde bilimsel projelerin faydalı model ve ürüne dönüştürülmesine ilişkin uygulamalarının sonuç verdiği anlaşıldı.

MTÜ HİÇ YOK!.
Bu arada, yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları ve skandallarla anılan rektörü Aysun Bay Karabulut'un 3 yıldır her vesile ile karşılaştığı devlet yöneticileri, siyasiler ve bürokratlara "sürekli projelerini anlattığı" yolundaki iddialarına karşın, patent raporunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden (MTÜ) hiç söz edilmemesi, dikkat çekti.

Kendisinden başka kimsenin bilmediği ‘projelerini’, her görüştüğü isimle olan fotoğraflarının altına, ‘projelerimizi anlattık’ diye yazdığı  sosyal medya paylaşımlarında sık sık ifade eden MTÜ'nün rektörü, daha önce de ‘uzaktan eğitim sistemi programı’ geliştirdikleri ve milli- yerli bir program olarak bunu diğer üniversitelere de verecekleri yolunda açıklama yapmasına karşın, bunun da doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. 

MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut'un, bu program da dahil olmak üzere bu tür programları hazırlamak üzere Ankara'daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden MTÜ'ye getirip ‘Bilgi İşlem Dairesi Başkanı’ yaptığı A. C., 2022 başında üniversitedeki görevini terkettiği ve aylardır gözükmediği için ‘müstafi’ sayılıp ‘zorunlu’ olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Rektörün en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen bu ismin, üniversitenin birçok personeliyle de ‘alacak- verecek’ ilişkisi kurduğu, bunları mağdur ettiği öne sürülüyor.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Sağlık (1 yıl önce)
    Siz birde KSÜ ye bakın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Akademisyen (1 yıl önce)
    Aksaray üniversitesi rektörünün sahte doçenti profesör yapma başarısını kimse gösteremez. Duyulmayacağını zannetti iyiki dürüst basın da var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayrı Hoca (1 yıl önce)
    "Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz", diye ne de güzel söylemiş atalarımız. Turgut Özal üniversitesinin, Üniversiteler karnesini de gördük ya. Her alanda sıfır, sıfır, sıfır çekmişti bu üniversite. Buraya ÜNİVERSİTE demeyin ki diğer ÜNİVERSİTE lere haksızlık olmasın. Burası yağma Hasanın böreğinin mutfağı. Ülkenin kaynaklarının, yandaşlara paylaştırılması. Yiyin bakalım yiyin. Rektörün ve kocasının giysilerine bir bakın bakalım. Bir devlet memuru öyle giysi giyinebilir mi? Millet aç, yoksul ama bunlar uçuk servet sahibi oldular, iki üç sene içinde. Hindistan gibi olmaya az kaldı. Gözü doymayan böyle aç insanlar yüzünden. Allaha (CC) inşallah bunların hakkından gelsin. Başlarına verdiği musibeti de bize göstersin. Ne diyelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Sayın a.c. bunu sana yazıyorum. Kardeşim kanser, paraya sıkıştı deyip aldığın paralar ne olacak? Ahiret yok mu? Hesap yok mu? Hey... Hey...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eskuel (1 yıl önce)
    İnsanlar bunlara güvenip cocuklarını geleceklerini emanet ediyor bu sorumluluk bile bilen bir rektör İcin yeterli olmalı maden bunca sıkıntılı bir ünv neden denetlenmiyor iddialar ciddi araştirilip sonucunu görmek lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Rektörün hakkını inkar etmeyin cagin kremi diye lanse edilen siyanürlü kremi icat ettiler,tırnakçı öğretim görevlisi oldu,tetikçi tutup gazeteciye saldırmak,basında bilinen yolsuzluklar,çivit 19 bitiren dezenfektan,kamu maliyesi ile kısa sürede zengin olmak,hesaplarına gelmeyen personeli işte atmak için mobbing uygulamak(yalanci şahitler kendilerini gayet iyi biliyorlar) gibi gibi bu yapılanlar araştırma konusu olursa hepsi patent alır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Laboratuvarı ve çalışacak ortamı olmayan, ama süper Rektör odası ve koskoca katı Rektörlük olan bir yerde çalışma olurmu. Sizde çokkk cahilsiniz. Önce makam, şatafat sonra bilim. Bu yerde liyakat zaten olmaz. Yeterrrrrrrrrrrrrr.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DELİCAVUS (1 yıl önce)
    Liyakat aramayın son 20 yıldır... Mahsuni şerifin dediği gibi '' Ankarada dayın mı var? mamudo kurban niye doğdun?'' Büyük ozan ne dedi? ''İstanbul vanda olsaydı kardeş kardeşi vurur muydu?'' Liyakatsız , beceriksiz, saray uşaklarının halleri...
    %100
    %0
    Yanıtla