SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi Yönetimi İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2021-08-27 14:01:46
İnönü Üniversitesi Yönetimi İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), eli silahlı Taliban mensubunun İnönü Üniversitesi’nden öğrenci kabul mektubu alması üzerine; Rektör, rektör yardımcıları ve üniversite yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Afganistan’ın başkenti Kabil’den canlı yayın yapan Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, yanına gelen eli silahlı bir Taliban mensubunun, İnönü Üniversitesi’nden aldığı öğrenci kabul mektubunu gösterdiğini aktarmıştı.

HKP avukatları, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör yardımcıları; Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat, İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Söylemez, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üniversite Senatosu Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları İnönü Üniversitesi yöneticilerinin, Terörle Mücadele Kanununun 7/2’inci maddesinde belirtilen, “Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak” suçunu işlediklerini öne sürerek Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Taliban’ın Ortaçağcı bir terör örgütü, Taliban’ın kadınlara, laik ve aydın kesimlere karşı olduğu, bilime ve sanata düşman olduğu iddiasında bulunuldu.

Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirdiğinden itibaren eğitimin, sağlığın, güvenliğin ve diğer kamu hizmetlerinin işlemediği belirtilen dilekçede, “Türkiye’de ki Üniversitelerde okumaları için Afganistan’da sınav yapılıp öğrenci kabul edilmesi, eli silahlı Taliban Üyelerine davetiye çıkartmaktır” denildi. Dilekçenin devamında, “Afganistan’dan gelecek öğrenci sıradan bir öğrenci olamaz. Eli silahlı, kafa kesen, kadınları kafese kapatan, kendinden olmayanları katleden eli silahlı Taliban Üyesi öğrenci olur. Oradan gelecek olan öğrenci Türkiye’yi de Talibanlaştırmaya çalışacak bir cani olur” ifadelerine yer verildi.

HKP avukatları dilekçede, İnönü Üniversitesi yöneticileri hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Malatya (2 yıl önce)
    Taliban bir terör örgütüdür Abd nin desteklediği bir taşeron örgüttür
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Dün HABER TÜRK MUHABİRİ Mehmet Akif ERSOY bir televizyon proğramında ve basınnda yer alan haberi.Niçin birilerinin zoruna gidiyor.Taliban ŞAKŞAKCILARI heveslenmeyın bu ülkede yönetim ATATÜRK ün kurduğu bir asırdır yaşayan CUMHURİYETTİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taliban şakşakçısı ne nasıl kim yapıyor Sizler neyin arayışı içindesiniz Birileri Taliban birileri daeş birileri pkk dhkpc ve adını sayamayacsğım bir çok terörist kimi islamı kullanarak Kimileri gençliği kullanarak kimileri Atatürkçülüğü kullanarak terörist topluyor terör estiriyor adı cinsi cibilliyeti mezhebi inancı ne olursa olsun hepsi yerin dibine batsın Abd ve Ab seviciler birazda başınızı kumdan çıkarın bakalım bu şerefsizleri yetiştiren odaklar kimler Kendi milleti ırkı refah içinde yaşasın diye Sömürdükleri ülkelere bakın Dünyada yanan yangınlar sefalet acı göz yaşı hep İslam ülkelerinde Malesef uğraştığımız şeylere bakın ki Halk arasında ayrım yapmak isteyenler bunu başarıyor da Bana ne kim neye inanıyor ise inansın İster dinli olsun ister dinsiz İster ben ateistim der ister kemalisitim der Herkes hazmetmek zorunda azınlık çoğunluk ayrımı yapılmadan Her insan hür ve özgür olmalı hoşunuza gitse de gitmesede o özgürlük yaşanıyor Saygı isteyen önce saygı gösterecek Türkiye cumhuriyeti devleti içinde yaşayan herkesin vatanı toprağı başka da bir Türkiye yok. Yok etmeye çalışanlar Suriye Irak Afganistana çevirmek isteyen İçerden dışardan bunu başaramyacak Ayrıca Türkiye 100 yıllık bir devlet de değil Alparslan ile başlayan bin yıllık bir devlet Türkün başkanı da 13 değil şuan 74 sü Bunu da bilin
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan Can (2 yıl önce)
    Daha nelere şahit olacağız kim bilebilir? İdeolojisinde; anti-emperyalist olduğunu iddia edenler; kalkmış, vatanlarının bağımsızlığını savunanlara çelme takmaya çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Her suçun altından aynı rektör yardımcısı çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Tamam üstat burada en çok eleştiren benimdir inönü üniversitesini ama yönetimin burada bir zaafı ya da propagandası yok ki adamlar ne yapsın ayrıca AKP yi hemen karalamaya çalışmayın kardeşim malzeme çıksın hemen AKP ye sallayalım modundan bir çıkın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (2 yıl önce)
    Malatya'da il veya ilçe başkanlığı dahi bulunmayan, kendilerinden başka tüm partileri şeytanlaştırmış ve fikirleri olmadığı için zehirli, irite ve saygısız dilleriyle dikkat çekmeye çalışan bir grup müzmin muhalifin takaüt günlerine geçirmek için kurduğu bir parti olduğunu da anlamış olduk bu suç duyurusunda bulunmalarıyla. İlgiye muhtaç oldukları belli ama bu çıkışları ile sevimli olmadıklarının sanırım farkında değiller. Muhatap alarak irtifa kazandıranlar bir kez daha düşünsün derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Tam bir komedi birde partinin hukukçuları avukatları üniversite yönetimini mahkemeye vermiş Eğer gerçekten akıl tutulması yaşamıyorlar ise Bunun altından hiç bir şeyin çıkmayacağını kendileri de biliyor Ayrıca bu partinin adını da ilk defa duydum Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler Asıl altında yatan mesele yine rte ve akp iktidarı Ülke içinde tek tek geldiniz başaramadınız Ülke içinde birlik oldunuz başaramadınız Ülke dışındaki Türk İslam ve rte karşıtlarından aleni destek aldınız yine olmadı yine olmayacak ve sizin oyunlarınız planlarınız hiç bir zaman tutmayacak Belki biraz salladınız türlü oyun ve iftiralar ile Ama bu halk sandığa gittiği zaman tüm şer cephelerini yine sandığa gömecek Türkiye cumhuriyeti devleti Müslüman bir ülke Vatana bayrağa ezana sahip çıkan Zalimin karşısında mazlumun yanında yer alan bir ülke Tüm bu değerlere sahip çıkacak daha iyi birileri gelene kadar En iyisi bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Özlem (2 yıl önce)
    Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz” sözünü hatırlatarak, “Türkiye’de artık AKP gericiliğine yeter diyoruz. Türkiye’deki demokratik siyasal güçler her zaman Taliban’ı nefretle anacaklar. Anayasamıza göre.HKP'nin Onurlu-Kararlı Hukuksal ve Siyasi Mücadelesini Kutlarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şimdi anladım neden zulme karşı çıkarken seçici davrandığınızı. Evet Sizin maksadınız zulme karşı çıkmak değil. Şuradan buradan AKP aleyhine malzeme devşirmeye çalışmak. Ancak bunu yaparken de ilkeli olmak gerekmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Atatürkün söylediği sözleri sıralarken AKP yi hangi hak ile gerici ilan ediyorsunuz Herkesin eşit haklar ile aynı statü de olması için yaptığı çalışma mı zorunuza gitti Atatürk bunları söylerken benim bilmediğim başka bir şey mi söylemiş Mesla yalan iftira ötekileştiren dini İslam olan bir ülkede Müslümana gerici yobaz gibi şeyleri mi yapın demiş Atatürkün arkasına saklanarak her türlü yalan iftira aşağılama ötekileştirme yapanların bu gün iktidar olmayı legal yollarda alamayacağını bildiği için iftira ve yalan yanlışına girdiler O heves bu seçimde de kursaklarında kalacak İsteyen istediği gibi yaşıyor herkes hür ve özgür zorunuza giden bu mu acaba Ayrıca bu hkp denen partiyi çok öcmüşsün ya Boğaziçi ve ODTÜ de teröristler içerden ve dışardan destek verdikleri zaman nerde idi diye merak ediyoruz Haaa tabiki ODTÜ ve Boğaziçin de yapılanlar hak aramayadı Unuttuk öyle demiştiniz Neyin hakkı ise onu da iyi biliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan Can (2 yıl önce)
    Hiçbir zulmü savunamam. Zira Allah zulmü yasaklamıştır. Zalimden taraf olmayı da yasaklamıştır. Ancak zulme karşı çıkarken seçici davrananları görünce Onların samimiyet ve dürüstlüklerinden şüphe ediyorum. Zulümle insan öldüren güçler arasında sıralama yapacak olursak; Taliban kaçıncı sırada olurdu? Örneğin; Hiroşimaya atom bombasını Taliban mı attı? Amerika'yı Taliban mı işgal etti? İşgal sırasında Onca sivili Taliban mı öldürdü ve sakatladı? ... El insaf. Bu spesifik tutumunuz, İster istemez bana Size karşı güvensizlik telkin ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • allah akıl fikir versin
    0
    0
    Yanıtla