SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemi

İnönü Üniversitesi'nde Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öğrencileri, İstanbul’da yaşanan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerine sessiz kalmayarak anlamlı bir yürüyüş düzenledi. Yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, üniversite kampüsü içinde bulunan Bilgeler Yolu’ndan başlayarak Merkez Kütüphanesi önünde sona erdi.

İnönü Üniversitesi öğrencilerinden Şerife Gözüaçık ve Melahat Vural öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte öğrenciler; “İkbal ve Ayşenur için adalet!”, “Susmayacağız, sustukça sıra bize gelecek!” sloganlarıyla yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

2024 yılında 292 kadının canice katledildiğini dile getiren Şerife Gözüaçık, yürüyüşün öldürülen kadınların sesi olmak için düzenlendiğini vurguladı. Gözüaçık “Bugün, yaşanan kadın cinayetlerine sessiz kalmamak için, aldığı tehditler yüzünden sesini çıkaramayan kadınlar için buradayız. Yalnız değilsiniz. Buradaki sesimiz, sizlerin sesidir. En çok da feryat eden annelerimizin sesidir.”  ifadelerini kullandı.

Yürüyüş, öğrencilerin sloganları ve kadın cinayetlerine karşı yetkililerin önlem alması gerektiğinin çağrısında bulunularak sona erdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız