SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde Yapay Zeka Dönemi Başlıyor

İnönü Üniversitesi'nde Yapay Zeka Dönemi Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesinde mühendislik fakültesinde kurulan dijital altyapı birimi sayesinde üniversitede yapay zeka dönemi başlıyor.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nusret Akpolat, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrası yeniden yapılanma sürecinde sadece fiziksel altyapılarını değil, aynı zamanda geleceğe yönelik dijital altyapıyı da güçlendirmeye kararlı olduklarını söyledi. Rektör Akpolat, bu kapsamda üniversite bünyesinde oluşturulacak Dijital Dönüşüm Ofisi ile tüm bilgi sistemleri tek bir çatı altında toplanacağını ifade etti.

Kağıt devrine son

Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, "Yapay zeka teknolojileri sayesinde üniversitemizdeki tüm bilgileri tek bir merkezde toplayarak iş süreçlerimizi optimize edeceğiz. Öğrencilerimiz, ders kayıtlarını daha kolay yapacak, akademisyenlerimiz araştırmalarına daha fazla odaklanabilecek ve iş yükünü azaltacak. Bu dönüşümle birlikte üniversitemiz, bölgemizin en saygın ve teknolojik üniversitelerinden biri olma yolunda önemli bir adım atmış olacağız" dedi.

Tüm bilgiler tek merkezde toplanacak

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Akpolat, “Depremin ardından onarım ve tadilat işlemlerimiz devam ederken, projesini hazırladığımız yapay zeka ile üniversitemizde tüm bilgilerin tek bir merkezde toplanmasıyla iş süreçleri hızlanacak ve hataların önüne geçeceğiz. Öğrenci kayıtları, ders seçimi gibi işlemlerin kolaylaşmasıyla öğrenci memnuniyeti artırmış olacağız” şeklinde konuştu.

“Dünyada sayılı üniversiteler arasına girmek istiyoruz"

Akademik çalışmaların yapay zeka ile tek çatı altında toplanacağını anlatan Rektör Akpolat, "Dijital ofis ile birlikte üniversitemizin tüm verilerinin güvenli bir şekilde saklanması ve analiz edilmesini sağlayacağız. Dijital ofisimizin kurulması ile birlikte üniversitemiz bu dönüşümle birlikte sadece bölgenin değil, ülkemizin de sayılı üniversiteleri arasında yerini alacaktır” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Önce Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği fakültesi kurulsun altına da Yapay Zeka Mühendisliği, Siber Güvenlik Mühendisliği gibi mühendislikler açılsın. Fırat Üniversitesi bu şekilde büyük ilerleme kaydetti çünkü Bilgisayar ve Bilişim alanlarında çalışan kişi sayısı fazla olduğu ve bu konular hakkında çalışmak isteyen insanlar fazla olduğu için yapılan yayınların atıf sayıları yüksek oluyor bu da üniversiteleri bir adım ileriye taşıyor. İnönü Üniversitesi öncelikle Bilgisayar Mühendisliği yazılım mühendisliği yapay zeka mühendisliği gibi alanlara yatırım yapmalı o iş sadece tıp ve sağlık bilimleriyle olacak iş değil bu alanlara da yatırım yapmak gerekiyor... Bunların yapılmadığı her gün İnönü Üniversitesi geriye gidecektir...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ferhat (1 ay önce)
    Önce doğru akademisyeni, doğru idari işlere vermek gerekiyor. 3-5 kişi haricinde yönetim değişmedi. Eski dönem kafası yani. 8 yıl boyunca yatanların birden bire silkinip iş yapacağını mı zannediyorsunuz? Kadroları da aldılar. Bilim isteniyorsa önce lablardan ve enstitülerden başlayacaksın işe. Disipliner bir yapılanma yok. Bir kaç hocanın arka bahçesi gibi kullanılıyorlar. Sonrasında Bilgi İşlem yok ortada. Yazılımcı yok. Sözüm ona alınanlar kanatlanıp gitmişler. Yıllardır dijital veri tutulmadı üniversitede. Bu işi bilenlerde ilgili işlerden uzaklaştırıldı. Bakalım bu dijital dönüşüm ofisinden ne çıkacak? Belki bir kaç kadro...Bir kaç otomasyonun webservis çıktıları...Büyük iş.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • malatyalı44 (1 ay önce)
    akademisyenleri araştırmalarına daha fazla odaklanabilecekmiş. Demek ki mevcutta da araştırmalar var ama bizim haberimiz yok. Gizli tutuluyor. Yap anketi, ver SPSS ye , hoooop oldu akademik araştırma. (Örnek; İlkokul 5. sınıf öğrencileri internet kullanma alışkanlıkları .... ilkokulu örneği) bilim dünyasına inanılmaz bir katkı. Oxford, Harvard çatım çatım çatlıyor. Tam bir kendin çal kendin oyna. (Elazığlı hemşerilerimiz daha güzel ifade ediyor: Sen sahan yap, sen sahan ye)
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Hocam sosyal bilimlerde bu dediğiniz türden maalesef çok tez var. Bilmemkimin bilmemne alışkanlıklarının incelenmesi...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    İnönü üniversitesinin kaderi bu.Rektor olan ilk zamanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasina gireceklerini iddia ediyor.Aradan 8 yil geçtikten sonra bu üniversite Turkiyede bile sıralamaya girmiyor.Bu yazıyı ve bu yorumu bir kenara not edin 4 veya 8 yil sonra tekrar gündeme getirin göreceksiniz üniversite dahada geriye düşmüş olacak
    %65
    %35
    Yanıtla