SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde Yüz Yüze Eğitim- Öğretim Kararı

İnönü Üniversitesi'nde Yüz Yüze Eğitim- Öğretim Kararı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversite olarak tüm akademik birimlerde eğitimin yüz yüze yapılacağını bir kez hata hatırlatarak, “Şehrimizi canlı tutmak istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eğitime başlayan Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimize başarılar diliyorum. Diğer öğrencilerimizi 16 Ekim'de bekliyoruz. İnönü Üniversitesi yüz yüze eğitim verecektir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kızılay, en baştan beri üniversite olarak yüz yüze eğitim yapılacağını kamuoyu ile paylaştıklarını, ancak zaman zaman öğrencilerden gelen sorulara cevap vermek için bunu hatırlatmak durumunda kaldıklarını kaydetti. 

Malatya’da depremin yaralarının sarılmasına yönelik olarak İnönü Üniversitesi’nin de üzerine düşeni yapacağını belirten Rektör Prof. Dr. Kızılay, “Şehrimizi üniversite olarak canlı tutmak istiyoruz. Bu nedenle en başından beri söylediğimiz gibi üniversitemizde eğitim yüz yüze yapılacak.” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Gulsum (7 ay önce)
    Rektorlugun bu karari bizleri uzdu barinda sorununu cozmeden yuzyuze egitime baslamak ne kadar dogru kardesim Malatyaya gelecek diye Annemin uykulari kaciryor :( Bu karar yeniden gozden gecirilmeli vebali agir olur Allah korusun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ercan dikmetaş (7 ay önce)
    Sayın rektör bu öğrencilere online veya başka üniversitelerde okuma hakkı tanımalısınız.Her yönüyle yıkıntıya uğramış şehirde çocuklarımız bu üniversiteyi kazandı diye bu şekilde karar almamalışınız.Çocuklarımız üniersiteye ,malatyayı bu şekliyle tercih yapmadılar.Böyle bir kararı tek başınıza değil öğrencilerinizinde katılımıyla almanız gerekir.Aksi takdirde doğabilecek olumsuzlukların (Allah göstermesin) hesabını kimseye veremezsiniz,yöneticileri ,siyasileri çocuklarımızın bakış açısıyla bakmaya davet ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cocugunuz kaca gidiyor bilmiyorum ama benim cocugum 3.sinifta.ama yurt barinma yeri su an yok.kampus icerisinde ozel kiz ve erkek yurtlari vardi baska amacla satilmis. Cocuklarimiz bu durumda ne yer ne icer .belene kampi gibi .malatyada yerli halki icin barinma yok. Ögrencilerr ne yapacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Evet benim çocukta 3.sinif kampüsteki yurt satılmış ne olacak şimdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 ay önce)
    Birçok branşta online eğitimi savunmak mümkün değil. Ancak toptancı bir yaklaşımla veya ben istedim oldu demek de doğru değil. Şehrin hali ortada iken böyle bir kararın alınmasında ve oluşabilecek olumsuzlukta kara veren veya verenler sorumludur. 40 yıldır Anadolu Üniversitesi sözel bölümlerde uzaktan eğitim yaptığını herhalde bu senatodakiler unutmuş olmalı. En azında sözel bölümleri ve birinci ve ikinci sınıflar uzaktan eğitim yapılması şeklinde karar alınsaydı ne olurdu. Siz bütün bölümlerde birinci ve ikinci sınıflarda uygulama dersleri yapıldığını mı sanıyorsunuz? Kos kocaman bir hayır ve bunu tüm senato üyeleri biliyor sadece rektör bilmiyor... Üstelik T. Özal üniversitesinin öğrenciler çok çok az olmasına rağmen hibrit yöntemi aldığı halde İnönü'nün böyle bir karar alması en hafif deyimle akla ziyan... Yapmayın beyler hangi çağda yaşıyoruz da öğrenciler 6 kişilik odada kalacak veya 12.000 18.000 TL kira ödeyecek...Daha çok şey söylenir de şimdilik bu kadarla yetineyim.. Bu senato üyeleri en azında leb demeden leblebiyi anlayacak düzeydeler...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • iki milyar (7 ay önce)
    malatyadaki kayıp en az 2milyar dolar... öğrencinin harcayacağı üç beş kuruşla mı malatya kalkınacak!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • naif (7 ay önce)
    Malatyanın bir anda kendini toparlaması ancak bir mucize ile olur.. Toparlanacak ama bu kaplumbağa hızında olacak... belki 10yıl 20 yıl 30yıl... çünkü bu şehirde kalifiye elemanda bulamazsınız... kalifiye elemanda bu şehirde yaşamak istemez, antalya izmir ankara varken... sonuç... bu teker zor döner.. Herkes bu şehirden kaçma derdinde.. gelen öğrencide fırsat bu firsat zaten burda eğitim olmaz hocalar toptancı yapar kopyayla geçeriz kolay bedavadan diploma alayım diye gelir...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sporcu (7 ay önce)
    Sayın rektörümüzü kutluyorum bütün kademelerde yüzyüze egitimin olduğu bir ilde anasinifi öğrencisinin bile okula gittiği bir ortamda üniversite öğrenciside gidebilmeli bence.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Showmenler (7 ay önce)
    Üniversitedeki hasarlı binaları bir kere bile gezmemiş, (gerçi 8 yılında kampüste bile görülmemiş), hangi binanın gerçekten yıkılması gerektiğinden bile haberi olmayan, daha binaları tahliye edememiş, hocalara bir ofis bile gösterememiş, laboratuvarları taşıyamamış bir rektör sadece SHOW uğruna yüzyüze eğitim yapacakmış. Bu yıl öğrenci bile almaması gerekirdi!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Aydın (7 ay önce)
    Böyle saçma bir karar görmedim.45 bin öğrenciyi nereye koyacaksın.%70 hasarlı olan bir şehirde nasıl yüz yüze olur.Bu karardan bir ay olmadan geriye dönersiniz.Ogrenci de gelmez öğretmen de gelmez Öğretmen in evi ağır hasarlı dışarı gitmiş nerede kalacak.Universite yer verecek mi?
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mert (7 ay önce)
    Kıymetli yorumcular okuduğum yorumlarında tamamı yüz yüze eğitime karşı. Yapmayın Allah aşkına hemen hepimizin cocuklari anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi görüyor. Bizim çocuklar ne kadar sağlam okullarda okudukları belli mi? O zaman okullarida açmasalardı. Ayrıca öğretmenler, memurlar, işçiler kısacası malatya da kalan insanların hiç bir değeri yok mu? Bu şehir sadece malatya da kalan gariban insanların şehri mi olacak. Madem yöneticiler bu şehirde hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor dışarıdan gelen gençler görsünler ve gittikleri memleketlerine bizlerin neler çektigimizi anlatsınlar. Ayrıca az hasarlı evlere insanlar girip oturmaya başladılar. Bir deprem olduğunda bunlarda evlerinde yaşayacaklar. Benim fikrim üniversite senatosu ile aynı. Öğrencilerin gelmesi ve şehri kaspetli havasından çıkarılması gerekmektedir Ben turgut özal üniversitesinin kararınada katılmadığımi bundan önceki yorumumda belirtmiştim. Saygilar
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Allah aşkına şehrin kasvetli havasından kurtulması için mi öğrencileri buraya getireceksiniz? Yorumunuz baştan aşağı bencillik kokuyor farkında mısınız? Biz buradayız onlar da gelsin diye bir mantık mı olur? Ayrıca depremden önce öğrenciye bu kadar da sempatiyle bakmayan kocaman şehir (!) kasvetli havasından öğrenci ile mi kurtulacak? Öğrenciler kampüsten çıkabilecek mi bu şartlarda? Çıksa nerede gezecek mesela? Çarşı mı kaldı? Bu mantık sorunları büyütmekten başka bir şeye yaramayacak. Şurada bir kalemde onlarca sorun sıralanabilecekken tek mantıklı (!) argüman şehri canlandırsınlar olabilir mi? Gerçekten aklım almıyor...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya, çok haklısın bencillik var. Kabul ediyorum Ancak sizin çocuğunuz var mi bilmiyorum ama buradaki lise, ortaokul, ilkokul hatta anaokulu öğrencileri okula gidiyorsa bırakın dışarıdan gelecek olan gençlerde derslere girsin.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli kardeşim, bu düşünce bizi bir yere götürmez. Benim de çocuğum var seni çok iyi anlıyorum ama senin derdinin çaresi öğrencilerin bu kadar problemli bir şehre gelmeleri değil. Senin derdinin çaresi oturduğun evin ve çocuğunun gittiği okulun sağlamlığının iyi (!) kontrol edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması. Yani senin derdinin dermanı dışarıdan gelecek öğrencilerde değil, şehrin yöneticisinin, mühendisinin ve bürokratının elinde... Hatta seninle beraber şehirde kalan tüm Malatyalıların elinde. Yani çocuğunun gittiği okul binasına güvenmiyorsan öğrenciler şehre geldiğinde bina sağlamlaşmayacak kendiliğinden. Bilmem anlatabiliyor muyum?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haklısın diyecek bir şey bulamıyorum. Sözün bittiği yer bu olsa gerek. Maalesef dönüp dolaşıp yöneticilerin acizliğine ve basiretsizliğine geliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Lazım değil (7 ay önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    İçeriğinde Mantık olmayan bir yorum. MEB’de öğretim gören öğrenciler zaten orada ikamet ediyor yani barınma sorunu yok ailesi ile birlikte ünv. Öğrencisinin ciddi bir bölümü il dışından geliyor barınma sorunu var. Lokanta kafe çamaşır sorunlarını giderecek hizmet alanına ihtiyacı var sadece yurtlara ‘başlarını sokmalarını” sağlayarak eğitimi yürütemezsiniz. Bununla birlikte o yaş ve öğrenci grubu yaşamı yalnızca ev okul arası geçirmez sosyalleşme ihtiyacı olur ki bu da ünv. De bunu sağlayacak durumda değil. Entelektüel kitlenin tiyatro, sinema müzakere münazara alanlarına ihtiyacı olur. Hayatı yalnızca ev ve okul arasında geçen ve evi hasarlı olmayan ünv. Hocaları için hayat tüm hızıyla Malatya’da almaktadır. Ancak entelektüel arayışları olan ve eve ünv. Arasına sıkışamayn hayatlar için orada yaşam durmuştur kabul etmek gerekir. ülkenin aydın kitlesini oluşturmasını beklediğimiz ünv. Hocalarının ve öğrencilerinin entelektüel birikimlerine katkı sunacak alanlar yoktur. Dahası çeşmelerden ÇAMURLU SU AKIYOR. İÇMEYE SUYU OLMAYAN MEMLEKETTE YÜZ YÜZE EĞİTİM sadece ironidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yanlış yorum. Siz niye dışarıdaki öğrencileri malatyaya istiyorsunuz binlerce anne baba acaba yine deprem korkusu ile yaşasın diye mi.yoksa öğrencinin bilinç altında deprem korkusu ile egitim alacağını mi zannediyorsynuz.tamam diyorsun bizim çocuklar okula gidiyor onlar gelmiyor. Sen de durumun iyi ise başla yerde oluştursun.rektör siyaset yapıyor.rektör daha kampüste neyin nerede olduğunu bilmeyen bir şahıs diyorlar. Vakit varken on line sistemi olsyn
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (7 ay önce)
    Gözden geçirilmesi gereken bir karar. Online eğitimin elbette sakıncaları ve eksiklikleri var. Ancak şehrimiz ve üniversitemiz eğitime maalesef hazır değil. Olabilecek artçı depremler ciddi karmaşaya yol açacaktır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Deprem hergün oluyor.çocukları burada okuyan anne babaya eziyet. Acaba yine saklandılar mi.peki öğrenci rahat ders mi çalışacak. Acaba.. hep aklında..sonuç rektör efendi egonanyasını tatmin edecek. Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Bence Isabetli bir karar degil bolge siddetli depremlerle haala sallanirken.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Barinma yok. Nerede yatacaklar nerde yiyecekler. Nasil ders calisacaklar.Saglam olan yurtlar bile satildi.Hala kampuste yikilacak binaalar var.Rektör hemen yuzyuze diyor. Neyle .KYK yurtlar harabe.ayrica ozel ogrenci statüsuyle baska okul diyorlar. Elektrik elektronik bolumu ogrencisi 3.snf universite bulamadim.ogrenci isleri ile gorusuyoruz. Arastirin diyorlar. Cozum uretwn su okullar diyemediler.Nasil ne yapamalim caresiz durumdayiz. Malatya da yerli halki icin yer yok durumda disaridan gelen ogrenciler ne yapsin.Elk-elektroni blm. İcin vaska okul bulan oldu mu. Ders agirliklari ayni olan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismet yılmaz (7 ay önce)
    Rektör Bey (devam zorunluluğu olan) üniversitede öğrencilerin yarısının derse devam ettiğini ve şehirdeki yurt kapasitesinin öğrencilere yeteceğini iddia ediyor. ancak şunu unutmuş İnönü'nün 36.790 öğrencisi var. bunların yarısına dahi yetecek yurt şehirde yok. ev desen sağlam ev yok, oturulacak durumdaki evlerin kirası da el yakıyor. Tamamen popülist bir mantıkla üniversite idare etmenin bedelini maalesef gençlerimiz çok ağır ödeyecekler. Bırakın öğrencileri onlara ders verecek öğretim elemanlarının çoğunun kalacak evleri yok. Dolayısıyla şehirdeki ve kampüsteki (yıkımı beklenen 20 ağır hasarlı binanın olduğu ve hiçbir şey yapılmayan) gerçekleri görmezden gelip, irrasyonel bir şekilde alınan bu yanlış karar üniversitenin paydaşı olan öğrenci ve velileri çok ciddi manada sıkıntıya sokacak. Saygılarımla
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ercan bey (7 ay önce)
    ahmet hoca giderayak bir şeyler deniyor ama sonucu ne olacak bakalım.. vekillik de olmadı, rektörlüğün de süresi bitiyor. acaba...?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • moses (7 ay önce)
    emlakçılar ve esnaf bunu beğendi:))))
    %92
    %8
    Yanıtla
  • mehmet (7 ay önce)
    Malatyalı kendine ev bulamazken nasıl olacak o kadar insanın barınma ihtiyacı kış geliyor konteynlerde insanlar birbirini yiyecek
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Salim (7 ay önce)
    Deprem bölgesi olan Malatya'da, üniversitenin arama kurtarma birimini 6 Şubat depremlerinden önce 'gereksiz' bularak kapatan, yardımcıları Malatya'ya büyük bir cami yaptırmasını herşeyden önceye koyup tepki çeken bir rektörün yönettiği üniversitenin tüm öğrencilerini gerekli alt yapı henüz oluşmadan Malatya'ya toplama kararı alması normal
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)Salim isimli kullanıcı yorumuna
    O birim belki önemliydi ama orda Çalışanlardan bazıları çok önemsizdi
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Önemsiz değildi tabiki de rahmetli Ercan abi de başta olmak üzere hepsini çok iyi tanıyorum hepsi de işinin ehli insanlar dı ve Van depremin de bir çok cana umut olmuş insanlar dı bilmeden konuşmayalım lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf44 (7 ay önce)
    Esnaf sıkıştırdı, yaptınız. Memlekette ev yokken bir de ne olduğu belli olmayan işe yaramaz fakülteleri açıyorsunuz. Esnaf bizi üttü, biraz da gençleri ütsün. Zaten köşebaşı üniversitenin amacı bu. Devlet yok ki şu işe yaramayan fakülteleri kapatsın. Devlet faizle oynar durur. Ahbun karıştırır gibi.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ali Sinan (7 ay önce)
    Rektör bey şehrimizi canlı tutmak istiyoruz derken neyi kastediyor? Son senesi? Yoksa yeni belediye başkanı adayımı? Malatya esnafını tek düşünen rektör tebrik ederim ama malatyada hangi esnafla görüşsem öğrencilerin gelmesi ticareti döndürmesi önemli fakat öğrenci ailelerine ve kendilerine yazık diyolar en azından bir kış idare edilmeliydi şeklinde ifade ediyorlar helal olsun malatya esnafına. Yök uyarı verdi dört ile Maraş adıyaman hatay üniversiteleri online sisteme geçti inönü geçmedi. Hiç kimse demesin artık malatya ağır hasarlı diye yüz yüze eğitim olan yerde hasarlı bir durum söz konusu olamaz. Malatyada hasarsız bina yok herkes bunu iyi biliyor var olan evlerin kiraları 11- 12 den başlıyor yurt yurt diyorsunuzda yazık değilmi bu çocuklara 8-10 kişi aynı odada kalacaklar. Şu soruların cevaplarını çok merak ediyorum 1- Yüz yüze eğitimde bu kadar ısrarcıyken öğrencilere yurt kullanımı dışında bir alternatifi varmı? 2- Ağır hasarlı olan İİBF- Eğitim- Fen binalarını ne zaman yıkmayı düşünüyor öğrenciler geldikten sonra mı? 3- 1980 yapılı binalarda sıkışık bir şekilde eğitim verdireceksiniz tüm uzmanlar uyarı veriyor en azından mart ayına kadar diye Allah etmesin olası bir deprem yaşanırsa bunun vebalini kim verecek. Yök yazısıyla topu size attı tüm sorumluluk artık sizdedir. 4- Hep öğrenci üstünden gidiyorsunuz binlerce öğretim görevliniz var evlerini kaybetmiş bunların barınma sorunlarını nasıl çözeceksiniz? (Sakın lojman demeyin lojmanların nasıl dağıtıldığını şu an kimlerin kaldığını ve adamı olmayan 500 e yakın öğretim görevlisinin sırada beklediğini herkes çok iyi biliyor) Öğretim görevlilerine Vagon ev diye bir reklam yaptınız hani nerede? Rektörlük konutu sağlam sonuçta aileniz sağlamda gerisi önemli değil değil mi? 5- Öğrenci milleti malatyada gezecekler ve 30 bin ağır hasarlı bina var nereden geçsen yanı ağır hasarlı bina bir öğrencinin kılına zarar gelse bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Not Valiliğin yaptığı açıklamaya göre aralık ayında yıkımlar bitecek
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)Ali Sinan isimli kullanıcı yorumuna
    Söylediklerinizin hepsi doğru, tüm sorulara cevap verilmesi gerekiyor. Yapılan hazırlıkların ispatlarıyla beraber insanlarla paylaşılması gerekiyor. Ben gerçekten Malatya lı yöneticilerin şehirde hiçbir sorun yokmuş gibi davranmalarını anlayamıyorum. Kendi evini veya lojmanını ayarlayan (!) herkes şehirde mesele kalmamış gibi davranıyor. Yüz yüze eğitimin amacı esnafa destek mi? Binlerce genç ve aileleri için bu kadar önemli olan bir kararın en önemli beliryeci parametresi esnafa destek olabilir mi?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ağzınıza sağlık .imzamı atarım. lojman konusu özellikle. 2 şer 3 er evi olan adama lojman da vermişler millet sıra beklerken.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)
    Birçok bilim adamı Malatya için deprem tehlikesi bitmedi diyor ama Malatya bunu duymak istemiyor. İnşallah alınan kararlar ve izlenen yol büyük pişmanlıklara yol açmaz...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 ay önce)
    Sayın hocam rektörlükten konutundan üniversiteden bir çık gel şehrede canlılığı göresin… bu şehirdeki yöneticelerin ilk günden beri bişey olmamış hayat devam ediyor güzellemeleriyle teeey tey
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hasbi (7 ay önce)
    Ben olsam bu harabe şehre çocuğumu göndermem... Üniversite bir gencin hayatında her yönden dönüm noktasıdır... Yüzyüze olsun, online olsun.. Bu 11 deprem bölgesinde eğitim yürümez... Bu yıl kontenjan verilmeyecekti, mevcut öğrenciler de başka üniversitelere nakledilecekti...Ama bunu ancak düşünen bir yönetim akıl eder...
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Fatih DEMİRAY (7 ay önce)Hasbi isimli kullanıcı yorumuna
    Tamamen haklısınız, mevcut durumda eğitime devam etmek öğrencilerin geleceğini karamsarlığa atmaktır. Bu kararları alanlar Neyin aklını yaşıyor acaba
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Her öğrenciyi yurda yerlestiremiyorsun ev kiraları depremden dolayı uçmuş bunca öğrenci gelince daha da artacak . rektör yüz yüze eğitim derdinde.maras Hatay Adıyaman uzaktan yapıyor Malatya nin durumu onlardan iyi mi .
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yurt yok. Ev diyorsun evde yok. Eh.. öğrenci nerede kalacak.ev bulduk. Ama öğrenciye yillik kira yani 150.000 tl istiyor. Emekli kişi nasıl öder peşin.artı elektrik su doğal gaz çabası.rektör uykuda galiba.3 ıl on line malatya yüzyüze. Rektör belediye başkanı olmak istiyor. O yüzden malatya canlansın diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe (7 ay önce)
    iyi yapmışlar açlık sefalet arti deprem alkışlıyorum bu sekil eğitim cok zevkli
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ozmalatyali (7 ay önce)
    iyide sayın rektör kalacak yer sorununu hallettiniz mi ogrenciler dışarda kalmaz umarim.
    %79
    %21
    Yanıtla