SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'deki Sağlık İşçilerinin Ücretlerinde İyileştirme

İnönü'deki Sağlık İşçilerinin Ücretlerinde İyileştirme
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, sağlık işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasına karar verildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Eldeki imkanlar zorlanarak sağlık işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasına karar verildi.1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Kamu Çerçeve Protokolü hükümleri doğrultusunda işçilerimizin ücretlerinde iyileştirme yapılmıştır. Bu iyileştirmeden sağlık alanında çalışan bin 556 sürekli işçimiz yararlanacaktır. Bu işçilerimizden 1.277’sinin (yüzde 82,07) ücreti Üniversitemiz Turgut Özal Tıp Merkezi ve Diş Hekimliği Fakültesinin öz gelirlerinden ödenmektedir. Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Maliye Bakanlığımızın destekleri ile Turgut Özal Tıp Merkezimizin 2020 ve 2021 yıllarına ait firma borçları defaten ödenmiştir. SGK ile TÖTM ve Diş Hekimliği Fakültemiz arasında 2022 yılı Global Bütçe Sözleşmesi 27 Ocak 2022 tarihinde Rektörlüğümüzce imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yapılan iyileştirme sonucunda evli ve iki çocuklu bir işçinin, iyileştirme yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra aylık net ücreti (ikramiye ve tediye aylık olarak ekli) hakkında da bilgi veren Kızılay, “Mevcut ücret: 5 bin 115 TL iken, İyileştirme sonrası ücret 6 bin 671 TL’ye yükseltilmiştir. Yapılan iyileştirmenin TÖTM, Diş Hekimliği Fakültesi ile Üniversitemiz Döner Sermayesine ek maliyeti aşağıdaki gibidir: TÖTM için aylık ek maliyet: 3 bin 5 TL 186 kuruştur. Diş Hekimliği Fakültesi için aylık ek maliyet: 148 bin 160 TL’dir. İnönü Üniversitesi Döner Sermayesi için yıllık ek maliyet: 37 milyon 840 bin 152 TL’dir. Değerli çalışanlarımız, mali imkanlarımız el verdiğince emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde verme gayreti içinde olacağız. Yapılan iyileştirmenin sağlık alanında çalışan işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • berkan (2 yıl önce)
    Sayın Kızılay ve Yönetimi işçinin yıllardır hakkını gasp ediyor sendikanın yetkisine itiraz ediyor sonra feragatname imzalayıp biz verdik demeye çalışıyor şu ekonomik krizde hala kamu protokol sözleşmesini vermeme adına direniyor ama bunları biz işçiler hiç bir zaman unutmayacağız yerelde ve genelde partiye oy kaybettiriyorlar sözlerimi cümlelerimi şu şekilde bitirmek istiyorum işçinin ücretini alın teri soğumadan veriniz hz.muhammed... ey inanan inönü üniversitesi yönetimi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismail (2 yıl önce)
    rektör hoca siyasete hazırlanıyor herhalde ki yoksa devletin verdiği hükümlerin karşısına engel olmaya çalışmak ne haddimize sağada dönseniz solada dönseniz işçinin haklarını vereceksiniz ama işçi bunu hiç bir zaman unutmayacak ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BEYHAN (2 yıl önce)
    sayın rektörüm sizi yanlış yönlendiriyorlar kamu protokol hükümlerini vermiyorrlar yardımcılarınız komisyonunuz hala diretiyor sayın bakan kamu protokol sözleşmesi işçinin asgari ücretidir diye acıklama yapıyor kanun niteliğindedir diye bildiri yapıyor lütfen ama lütfen yeter verin haklarımızı sayın hocam ikramiye ve tediyeleri maaşa ortalayıp zam diye teklif veriyorlar doktorken aldığınız bütün duaları şuan size yanınızdakilerin yanlış yönlendirmeleri sayesinde size beddua olarak dönüyor lütfen ssaahaya inin bu işçi düşmanlığı ne niye bütün kamu kurumları verdi biz alamıyoruz hak 1 hukuk 1 lütfen ses olun yazdıklarımıza ya lütfen biz sendika şu bu yardım istemiyoruz yüce devletimizin verdiği hakları istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    rektöre sormak istiyoruz bakanın bile dile getirdiği toplu sözleşmede kadroya geçen güvenliklerin haklarını ne zaman teslim edeceksin ? sizi o koltuğa oturtanlar bunların karşılığını seçimde alacaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    çok güzel bir iş yapmış gibi anlatıyor ya sayın rektör cimere sizin için baya bir şikayet gidecek bakalım o zaman da böyle konuşabilecekmisin. kendi maaşınızdan niye kesinti yapmıyorsunuz hep orda çalışandan yapıyorsunuz yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Rektör bey Eğitim Fakültesi A bloğun Altına epey bir para gömdün orası ne olacak atıl durumda paraları göm oraya bir işe yaramasın bize de gelince para yok .Eğitim Fakultesi A Bloğun İş bilmez (danışmanın olacak) dekanı değişte biri orayı harekete geçirsin yazık devletin malı şu iyileştirme konusunda konuşurken iyi düşün biz geçinemiyoruz bizede yazık
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın rektör universitede çalışan emekçilerin güvenliklerin haklarını teslim ediniz kanunen vermeniz gereken zammı ne niyetlerle geciktiriyorsunuz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    En iyi Üniversitedeki iyileştirme sizin gibilerin koltuğunu bırakmasıdır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Haydar (2 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Ama iyileştirme genel bütçeden yapılır, genel bütçeden yapılırsa hava atılır. Döner sermayeden iyileştirme yapıp, zaten kuşa dönmüş doktor hemşire dönerinden keserek zam yapınca bunun reklamı yapılmamalı bence
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Vahap (2 yıl önce)
    Üniversite içinde çalışanlara iyileştirme yapılmaycakmı?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Enver sedat (2 yıl önce)
    Bugün maaşlarını alan çalışanlar görecekler ne kadar kazık yediklerini . Bir yakınım geçen ay 3000 TL aldı.rektorun söylediği giydirilmiş ücret bu ay asgari ücrete gelen zam +1 Ocak ile çalışanların 4253tl şirini astigindan vergi ödeyecekler en fazla alacağı 4400 olur. Rızkı veren ALLAH tır kul sadece aracı olabilir
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ferit (2 yıl önce)
    Geçen haberlerde izledim Veli ağababa birşeyler söylüyordu herhalde bu o konuşmanın yansıması iyi en azından sağlık çalışanlarına bir faydası olur
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Etidör arkadaşımdan ricam konuyla ilgili yetkili kişilerle röportaj yapmasıdır.tediye ikramiye değil hocam net maaş ne kadar oldu.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mühendis (2 yıl önce)
    Büyükşehir de mühendis bu parayı alamıyor....
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Mühendis çokmu zoruna gitti
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Torpilli mühendis boş yapma onlar ile senin ne bağlantın var ki adamlara laf atıyorsun
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Personel (2 yıl önce)
    Sayın rektörümüz Allah sizden razı olsun.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Mehmet4420 (2 yıl önce)
    Biri buna bıyıklarını kesmesini söylesin
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ayıp ayıp Ahmet Hoca gibi saygıdeğer bir insana bir hekime böyle bir üslupla kişisel bir konusu üzerinden saldırmanız çok çirkin. Sizi ne ilgilendirir?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • İnsanlara bu şu diye hitap etmek bikere ayıptır aile terbiyesi gerektirir. Ayrıca sayın rektörümüze ve makamına karşı saygı lütfen. İnsanların saçı bıyığı ile uğraşacağınıza hitap şeklinizi düzeltmek için eğitim alın.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • madenci44 (2 yıl önce)Zynl isimli kullanıcı yorumuna
    Adam eleştiri yapmış rektörün dış görünümü ile ilgili. Belki üslubu yanlış ama sizinde şu makama saygı olayları saçma. İnsanlar saygınlıklarını kendileri kazanır, ama Türkiye de makama koltuğa tapan insan çok sizin gibi. Zaten makam sahibi olanda, makamın verdiği güçle insanlara yukarıdan bakıyor. İnönü Üniversitesinde okudum. 4 yıl ne rektör ne dekan ne dekan yardımcısı gördüm. Bunlar çok değerli zatlar ya okulda okuyan öğrenci ile hiç alakaları yok, o saygı göster dediğiniz makam koltuklarından bir an olsun ayrılamıyorlar. Ne zaman insana insan olduğu için değer vermeyi öğreneceğiz, çıkar ilişkileri menfaati bırakacağız inanın merak ediyorum. Bu arada eğitim şart haklısınız.
    %74
    %26
    Yanıtla