SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'den İlk Uluslararası Patent Başvurusu

0
Güncellendi - 2021-12-30 00:34:24
İnönü'den İlk Uluslararası Patent Başvurusu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sınai Mülkiyet Hakları biriminin İnönü Üniversitesi’nin ilk uluslararası patent PCT başvurusunu gerçekleştirdiği bildirildi.

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kocamaz’ın verdiği bilgiye göre; faaliyete geçtiği günden itibaren başta İnönü Üniversitesi akademisyen ve çalışanları olmak üzere Malatya sanayicilerinin patent, marka tescil süreçlerine katkı sunan Malatya TTO patent ofisi İnönü Üniversitesi ilgili kurulu tarafından başvuruya uygun görülen Prof.Dr Burhan Ateş, Prof.Dr Meltem Asiltürk, Prof.Dr. Hakan Parlakpınar ve lisansüstü öğrencilerinden Samir Noma, Ahmet Ulu ve Gamze Dik'ten oluşan ekibin patenti için uluslararası PCT başvurusunu tamamladı.

Uluslararası PTC başvurusu tamamlanan patentin konusunun "Yakın Kızılötesi Işık (Nır) ile Aktivitesi Tetiklenen Enzim Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi" olduğu kaydedildi.

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr.  Fatih Kocamaz , “Buluşu gerçekleştiren hocalarımızı tebrik eder, üniversitemiz ve şehrimiz adına daha birçok uluslararası patente başvurmayı diliyoruz.” dedi.

Doç. Dr. Kocamaz, PCT’nin, bir buluşun birden çok ülkede, şu anda 144 ülke de korunması istendiği takdirde, bunu kolaylaştırmak ve ekonomik hale getirmek amacıyla üye ülkelerin yapmış olduğu bir antlaşma olduğunu kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Nedim (2 yıl önce)
    Tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İlk patent mi? Kaç yıllık üniversitenin ilk patenti mi? Benim bile özel sektörde çalışmama rağmen 10 a yakın patentim var. Üniversitelerimiz çok geride kalıyor.
    0
    0
    Yanıtla