SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'nün Projesine Çin'den Destek

İnönü'nün Projesine Çin'den Destek
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen "Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar" projesi Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) tarafından da destek aldı. 

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden verilen bilgiye göre; İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sedat Yaşar, Prof. Dr. Serdar Altın ve Doç. Dr. Fatih Bulut’un “Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar" projesi Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) ile TÜBİTAK arasındaki İkili İşbirliği Programı kapsamında desteklenmesine karar verildi. 

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yaşar’ın yürütücüsü olduğu, Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Altın ve Doç. Dr. Fatih Bulut’un araştırmacı olarak yer aldığı “Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar” 122N559 numaralı projesi 2566 - Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) ile TÜBİTAK arasındaki İkili İşbirliği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

Prof. Dr. Sedat Yaşar proje hakkında, “2030’lu yıllarda ticarileşme potansiyeli yüksek olan ve Li-iyon pillerin yerini alması beklenen Na-iyon piller yoğun olarak çalışılmaktadır. Na-iyon pillere farklı bir bakış açısı ile yaklaşan ve Metal Organik Kafes (MOF) yapılardan üretilecek kompozit nano anot elektrot malzemelerin üretileceği ‘Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar’ adlı ikili iş birliği projesi, Çin Central South Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Xiaobo Ji ve ekibinin üreteceği katot elektrot malzemeler ile oluşturulacak olan Na-iyon full-cell bataryaları konu edinmektedir.” bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Yaşar, projenin 36 ay süreli olduğunu ve toplam bütçesinin 4 milyon Türk lirası değerinde olduğunu belirtti. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yusuf (1 yıl önce)
    Hocalarımızı tebrik ederim. Habere bir düzeltme yapalım: İkili işbirliği projelerinde Türkiye tarafının maddi desteği TÜBİTAK tarafından karşılanır.
    %100
    %0
    Yanıtla