Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Celal Karahan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın merhum hemşehrimiz İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesine ilişkin sözlerini eleştiren ve bu tepkiyi "Malatya Sivil Toplum Örgütleri Adına" diye ilanla da duyuran ve altına imzasını atan Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak'a tepki gösterdi.
Eski bakanlardan Ahmet Karaaslan'ın kurucu genel başkanlığını yaptığı, daha sonra işadamı Hikmet Tanrıverdi'nin bir süre başkanlık görevini yaptığı MASTÖB'ün başına birkaç ay önce getirilen Celal Karahan'ın, Malatyalı bir devlet adamına sahip çıkılmasına karşı yaptığı "garip" açıklama şöyle:
"Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak'ın, günlük bir gazetede, Malatya Sivil Toplum Örgütleri adına yayınladığı yarım sayfalık ilan ile ilgili bu açıklamayı yapıyoruz.
Prof. Dr. Mesut Parlak, Malatya Eğitim Vakfı Başkanıdır. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Adına Açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Dolayısı ile açıklama Malatya Sivil Toplum Örgütlerinin Ortak kanaati değildir.
Sayın Parlakın ülkemizin Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal arasında geçen HİTLER POLEMİĞİ nedeni ile tüm Malatyalıları Kapsayacak bir şekilde Başbakanın açıklamasına gazete ilanı ile tepki göstermesi ve Talihsiz ve Yakışıksız bir değerlendirme olarak niteleyerek bizleri siyasete alet etmesinden derin üzüntü duyduk.
Malatyamızın Abideleşmiş Değerleri vardır. Biz Malatyalılar Olarak; Her zaman ve her yerde bu değerlere yapılacak itham ve saldırılara tereddütsüz olarak reaksiyon gösteririz.
Ancak siyasi polemiklere de malzeme olmak istemeyiz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."