SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşa Edilecek Konut ve İş Yeri Sayısını Artırdık"

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat Depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya’da kent merkezinde devam eden çalışmalara dair açıklamalarda bulunan AKP Malatya Bülent Tüfenkci, Çarşı Merkezinin kapsamının genişletildiğini, İnşa edilecek konut ve iş yeri sayısını arttırıldığını söyledi. 

Malatya kent merkezinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan Tüfenkci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişken Bakanı Mehmet Özhaseki ile son yapılan görüşmede kent merkezindeki çalışmaların kapsamının genişletilmesi kararının çıktığını paylaştı. 

Kent Merkezindeki çalışmaların hızlandırılması ve farklı noktalardan genişletilerek devam edilmesi yönünde karar alındığını kaydeden Tüfenkci, “Malatya’mız depremlerde büyük yıkım yaşadı. Bu anlamda devletimizin öncelik verdiği illerden birisi. Barınma sıkıntısı ve ticari hayatın akamete uğraması en büyük sorunlarımız. Bu anlamda toplu konularımızın bir bölümünü bu ay hak sahiplerine vermeyi planlıyoruz. Ticari hayatın canlanması noktasında da kent merkezinde yoğun bir faaliyet söz konusu. Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile yaptığımız son toplantıda toplam 21 bin 777 bağımsız alanın inşa edilmesi yönünde karar alındı. İnşa edilecek konut ve iş yeri sayısını arttırdık. Bütüncül bir proje uygulanacak. Meydanlarıyla, otoparklarıyla, yollarıyla belli bir program dahilinde hareket edilecek. Hedefimiz en kısa sürede kent merkezimizi her detayıyla ortaya çıkarmak. 

Şehrimizin altyapısının sil baştan yenilenmesi için de 4 milyarlık bir kaynak oluşturuldu. 

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Fikret (4 ay önce)
    Orta hasarlı binalar için 29 Aralık son gün deniyor ve Güçlendirme projelerinin Belediyeye sunulması için son gün deniyor.Şimdide Fuzuli çarşıya dahil edildi yıkılıp yeniden yapılacak deniyor.Resmi yazı bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Şehirde sağlam bina kalmamış malatya 'nin önceliği konut ayırmadan kayırmadan ağa paşa demeden adalet ve de konut .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya li (4 ay önce)
    Doğru karar da dahada artırılması gerek emlak konut yapmasa mutahitlere bırakılırsa kimse yerinde dönüşüm yapamaz 1 buçuk milyon yetersiz devlet bu parayı yukseltse de bu defa müteahit para kazanamıyorum diyecek bizde para isteyecek özelikle apartman malikleri bir araya gelip de yaptıramaz bur ortak gideri alamıyoruz en doğrusu toki ve emlak konut yapıp borclandiracak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Şimdi yıkılan evimiz cadde üzeri değil, altında dükkan yoksa diger bir deyişle site içerisinde ise emlak konut oraya girmiyor lütfen adaletli olunuz evlerimizi emlak konut yapıp teslim etsin bizi toki ev yapıyor diye kuyuluya göndermeyiniz,
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mlt (4 ay önce)
    Sayın yayımcı yazdıklarımı yayımlamıyorsunuz. Sizler Yandaşlık mı yapıyorsunuz?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya'da ihanet var (4 ay önce)
    İşte o artırdığınız baskasinin malına çökerek oluyor!
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ramazan (4 ay önce)
    Nasıl arttiriyorsunuz. Neye göre arrtiriyorsunuz. Gecekondu mu bunlar. 10 ayda zar zor hazırlanan planlar ne oluyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Recep (4 ay önce)
    İşin özeti planlar masa başında değişiyor, değişiyor. Zenginin malına dokunulmayacak. Akpınar Fuzuliye bağlanmayacak. 4 milyara kaldırım taşı alınacak.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    İşyeri sayısı artırılsa nolur, konut sayısı artırılsa nolur,adam eski kerpiç evini gösterdi hak sahibi oldu,adamın ikinci köyde sağlam evi var hak sahibi oldu,2 katlı kerpiç evin altı depo olarak kullanıyordu ne etti ne yaptı hak sahibi oldu.fazla konut yapılsa ne olacak kiracıya mı verecekler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Bu memlekette mimar ve mühendis yok mu. Neden üniversitelerden bilgi alınmıyor. Neden o masada, İTÜ, İnönü üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi, vs. vs. Neden bilim adamları yok???
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Memlekette bilim adamımı kaldı?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ahmet (4 ay önce)
    merkez mahalleleri hangisi biri bir liste yayınlasa. merkez mahallelerinin hepsini emlak konut yapıp teslim etse. Cok mu zor. Biz nasıl yaptıracagız. malatya insaat sektörünün gözü dönmüş
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Serkan (4 ay önce)
    Merkezi emlak konut yapmalı ..vatandaş yerinde dönüşümün çok zor olacagının farkinda ....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Lütfen şehir merkezinde bulunan arsalarımıza emlak konut evlerimizi altları dükkan işyeri olarak yapsın bu konuda şehrin bir kısmı bu proje dışına itilmesin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Serkan (4 ay önce)
    Sayın bakan malet 2 konteynir kentte insanlar var hatirlatiriz bi sokak aydınlatması bile yok bi anaokulu bile koymadilar cocuklarimizi yagmurda camurda malet1 konteynir kentte okula götürüyoruz malet 2 ye anaokulu talep ediyoruz malet1 turizm bakanligina ait oldugu icin süsleyip püsleyip basına yayiyolar diger konteynir kentleride görün artq diger konteynir kentlerdekileri kendi kaderlerine mahkum ettiniz !!!diyecek söz yok baska
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Maalesef şehrin merkezinde bulunan İnönü mahallesinde(kömürtevzi yanı canpaş sitesi) yıkılan konutlarımız bu kapsama alınmadı, yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Böyle çalışma mı olur? Krokiyi yatırmışlar masaya 3-5 kişi masanın üzerine çökmüş, kendi aralarında sözde değerlendiriyorlar. Bu şehircilik/medeni olmak değil, köylülük; bir yansı konur, insalar rahatça oturur, biri sunar, biri yönetir, fikri olan çıkar herkesin karşısında düşüncesini açıklar, neticede kararlaşma ile sonuçlanır. Bu kafa ile hak getire...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Keşke bakan sayın Murat kurum göreve devam etseydi bugünden daha iyi olurduk evlerimizi yerinde emlak konut yapardı kesinlikle 1,5 milyona yerinde dönüşüm diye bir proje olmazdı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat kurum istanbul belediye başkanı oluyor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (4 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Deprem nedeniyle bekliyeceksiniz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 ay önce)
    Kimse yanlış anlamasın adamın doğru bir isini o kadar yıl geçti göremedik yorumlara fazlası ile katılıyorum
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 ay önce)
    Zeminden su fışkırıyor bakan bey sayiyi artırdık diyor ilk teslim edilecek konutlar kura ile mi teslim edilecek yoksa adrese teslim mi siz daha yıkım işlemini başaramadınız insanları avutmayin
    %81
    %19
    Yanıtla