SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnşaatlar Duracak mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:18:17
İnşaatlar Duracak mı?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli planlama bölgelerine ait 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın son şekli nedeniyle Malatya Belediyesi’nin Tecde bölgesindeki çok katlı inşaatları durdurması ve ruhsatları iptal etmesi gerektiği bildirildi. 

Alınan bilgiye göre, 2 Nisan 2012 tarihinde Malatya merkezde Kentsel Gelişim Alanı planlanmıştı. Planla ilgili yapılan itirazlar haklı bulunarak, 01 Ekim 2012 tarihinde askıya çıkartılan yeni planda bu alanlarla ilgili tekrar düzenlemeye gidilerek Kentsel Gelişme Alanı (Bağ Bahçe Nizamı) şeklinde askıya alındı.

Çevre Düzeni Planı'nda yapılan değişiklik nedeniyle Malatya Belediyesi’nin alınan kararı uygulayıp, Tecde bölgesinde yapılması düşünülen çok katlı binalara askı süresi bitimini beklemeden ruhsat vermeyi durdurması gerektiği kaydediliyor.

Malatya Belediyesi’nin Çevre Düzeni Planı'nın askı süresi bitiminde ise mevcut imar planında hemen tadilata gidip 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Plan hükümlerine uygun olarak Tecde Bölgesi’nde değişiklik yapması gerektiği ifade ediliyor. Çevre Düzeni Planı'ndaki değişiklik nedeniyle Tecde bölgesindeki yeşil alanları koruması gerektiği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız