SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnşaatlara Beton Dökümü Durduruldu

0
Güncellendi - 2020-02-03 04:15:16
İnşaatlara Beton Dökümü Durduruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da depremden sonra inşaatlara beton dökümü durduruldu. Artçı depremlerin devam etmesinden dolayı böyle bir karar alındığı bildirildi.

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı ve Malatya İnönü Üniversitesi İnşaat Bölümü Teknik Programlar Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu yaptığı açıklamada, "Artçı depremlerin devam ettiği bir dönemde, beton dökümünün durdurulması mantıklı. Artçı depremlerin, depremin olduğu günden 1-1,5 ay süreyle devam etmesini bekliyoruz. Artçı deprem bitene kadar tahminen 1-1,5 ay kadar beton dökülmemesi isabetlidir" ifadelerini kullandı.

Aluçlu, “İnşaatta ölü denilen sezondayız. Eksi 5 derecenin altında beton dökülmesi zaten sakıncalı. Dolayısıyla, inşaatlara beton dökümünün durdurulması isabetli bir karardır” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Paşaköşkünde derenin üstünde(yaprak sitesi yanı) yenice beton döken inşaat var. Dikkat edilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi (4 yıl önce)
    Fahri Kayahan anayoldaki 10 yılın üstü binaların yüzde 90 ında hasar var önlem alınmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Dikey yapılar acilen durdurulmalı 1. Derece deprem bölgesi Malatya yetkililer tedbir almalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeterki sağlam yapılsın. Japonya'da yüz katlı binalar yıkılıyor daha büyük depremde . Sorun yapıların kalite artması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dikey yapıların durdurulması çözüm değil önemli olan sağlam olması yüksek binalarda izalatör kullanılmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Hem sağlam hem de az katlı yapılsa daha iyi olmaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Cihad isimli kullanıcı yorumuna
    Ucube görüntüye kalsa çok katlı yapılara yine de karşıyım.Toplum yapısı mahalle kültürü hep bu çok kat yüzünden eskisi gibi değil
    0
    0
    Yanıtla