SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Türkiye'yi Şahlandıracağız"

0
Güncellendi - 2018-05-14 03:09:46
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Güçlü meclis, güçlü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, güçlü yürütmeyle Türkiye, inşallah 24 Haziran'dan sonra, istikrar ve güven bozulmadığı sürece, yoluna şahlanarak gidecek. İrade var, cesaret var, erdem var, inşallah Türkiye'yi şahlandıracağız." dedi.

Tüfenkci, Malatya'da bir restoranda muhtarlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayan Tüfenkci, 16 Nisan 2017'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğini ve Türkiye'nin makas değiştirdiğini ifade etti.

Tüfenkci, iktidarlarının yaptığı hizmetlere ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük, ihracatımızı 5 kat artırdık, her yıl 1 milyon gencimize iş, aş bulduk. Ama Türkiye'ye bu büyüme yeter mi? 'Yetmez' dedik. Dedik ki, deyim yerindeyse 'bu aracın, makinenin hızlanması lazım, bizim 2023 hedeflerimiz var.' Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 100. yıl hedefleri var. Bu hedeflere yetişebilmemiz için bizim bir anlamıyla makas değiştirmemiz lazım. O gün milletimiz 'evet' dedi. Şimdi de 24 Haziran'da da Allah nasip ederse bu sistemin başında, kim bu millete hizmet etsin onu seçecek. Bu sistem iki ayaklı, birincisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ikincisi aynı güçte güçlü bir meclis. Güçlü meclis, güçlü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, güçlü yürütmeyle Türkiye, inşallah 24 Haziran'dan sonra, istikrar ve güven bozulmadığı sürece, yoluna şahlanarak gidecek. İrade var, cesaret var, erdem var, inşallah Türkiye'yi şahlandıracağız."

Tüfenkci, 7 Haziran seçimlerine dikkati çekerek, o dönem Türkiye'ye kumpas kuranların, Türkiye'yi hükümetsiz bırakanların 15 Temmuz'u gerçekleştirdiğini aktardı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle milletin millete kırdırılmaya çalışıldığına dikkati çeken Tüfenkci, o gün milletin sivil direnişi ile darbeye "dur" dediğini ifade etti.

- "Algı operasyonları çekmeye çalışıyorlar"

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz'dan sonra terör saldırılarının arttığını, ardından da ekonominin yıpratılmaya çalışılarak Türkiye'nin hem itibarının hem de ekonomisinin çökertilmeye çalışıldığını belirtti.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 2013'te yakaladığı en düşük enflasyon ve faiz oranları karşısında hayrete düşenler, Türkiye'ye Gezi olaylarıyla kumpas kuranlar, o gün faizleri, enflasyonu yükselterek bu millete fatura ödetenler, bugün farklı senaryolarla insanlarımıza algı operasyonları çekmeye çalışıyorlar. Evet, millet değişim istiyor. Millet gerçekten kendini temsil edenleri listelerinde görmek istiyor, bunda hiçbir şüphe yok ve herkes bunu özgürce dile getirebilir. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu noktada gereken titizliği ve hassasiyeti gösterecek."

- "Bu partinin rotasını millet çizdi"

"Cumhurbaşkanımızı yalnızlaştırma noktasında Türkiye çapında bir operasyon var." diyen Tüfenkci, şunları aktardı:

"İşte 'Cumhurbaşkanlığında cumhurbaşkanımıza vereceğiz, milletvekilliğinde şuna, buna vereceğiz.' Bu bir operasyondur. Eğer çatı adaylarını çıkarabilselerdi, eğer bir ittifakla cumhurbaşkanı adaylarını çıkarabilselerdi o zaman başka bir hikaye yazacaklardı. Şimdi askersiz komutan oluşturma adına, güçlü mecliste güçsüz bir AK Parti veya iktidar oluşturma adına bir takım operasyonlar yapılıyor. Ama ben inanıyorum ki millet bu operasyonu da bozacak. Biz milletin ferasetine inanıyor, güveniyoruz. Bu partinin rotasını millet çizdi, inşallah bundan sonra da milletin dediği olacak. Onun için zaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtik. Artık bundan sonra milletin iradesinin dışında bir şey olmasın diye, vesayet odakları güç devşirmesin diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtik."

Tüfenkci, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri olarak Malatya'ya verdikleri sözleri yerine getirmenin rahatlığı içerisinde olduklarını bildirdi.

Kentte tamamlanan ve yapımı süren çalışmalar hakkında da bilgiler veren Tüfenkci, yatırımların tüm hızıyla süreceğine işaret etti.

Bakan Tüfenkci, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya'ya çok şeyler yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İhalesi yapıldı, çalışmaları başladı. Kuzeyi güneye bağlayan Erzincan-Refahiye-Kemaliye-Arapgir üzerinden bir çevre yolu daha geliyor. Buradan da Diyarbakır ve İskenderun-Adana'ya bağlanacak bir yolu da açıyoruz. Bu da Malatya'mızın ulaşım aksında çok farklı bir noktada olmasını sağlayacak."

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Adalet ve Kalkınma Partisi MalatyaMilletvekili Mustafa Şahin de katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • erdal (6 yıl önce)
    Bu resimdeki kişilere değil oy selam bile verilmez artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mebrure (6 yıl önce)
    Fotoya bak beee bitek cemal akının başı dik.buyuksehir belediyesinde genel sekreter yardımcısı ve daire başkanları değişmesin, malum vakıf ve dernek uyeleri degismesin vatandaşa personele tepeden bakan maaş adaleti sağlamayan kişiler gitmedikçe yani siz bizi takmazsanız bizde size sandikta bay bay deriz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal AKIN beyin her zaman başı dimdiktir. İnşallah liste sıralamasında ilk sırayı alır.Tememnimiz budur. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (6 yıl önce)
    2 vekil yeter belediyeyi kaybeder cumhurbaşkanlıgınıda meral yada chp bırakır çünkü çok konuşuluyor bu ara malatyada sokaklarda her yerde çakıra destek çıkan tek darendeliler ama cikmayan cok kişi ancak kaldırım yaptı diyolar hacı ugur polat icinde malatyamızı bir adıyamanlıya mı bırakacagız yesilyurtu secimlerde hep adıyamanlilarla aldı onceden chp nin kalesiydi simdi ise adiyamanin kalesi oldu diyolar millet gidin yesilyurt belediyesine hep adiyamanli çalışiyor bunun araştırmasını neden yetkililer yapmiyor neden malatyalilar boşta aynı sekil malatya belediyeside öyle hep tanıdıklar çalışıyor battalgazi belediyesinde pek nadir bu olay adam herkese iş imkanı vermiş birde tek çalışan belediye yetkililer gelsin de bi araştırsın da görsün rezilligi 3 senedir akp ye oy veriyoduk 6 haneli aileyiz simdi kusura bakmasınlar bir tane aile bireylerinde kurumlarda çalışan kimsemiz yok hep secimlerde vaetler verdiler boş çıktı bundan sonra hep oyumu ya chp den yada iyi partiden kullanacagız iyi günler
    0
    0
    Yanıtla
  • CELİL (6 yıl önce)
    Malatya,Ak Parti'nin kalesidir.. Tüm algı oyunlarına rağmen,Durmak yok yola DEVAM
    0
    0
    Yanıtla
  • senin gibi aklini kiraya gerenler oldugu surece milim gitmez turkiye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Beni en çok üzen de bir konu gündeme getırdıgımızde yok öyle şey, sacmalama, rüyanda mi gördün vs diye herkes cvp yazıyordu... ben 5 yıl önce yazdım... araştırdım doğruydu ve burdan paylaştım yemedıgım laf kalmadı.. ohh nıhayet sayın bakan açıklamış ama eksik yazmış.. Rize de ovitt tüneli açıldı... devamında karadenizi Doğu ve Güney’e bağlanacak yeni yol açılıyor. Bu yol Rize ve Erzincan giden zaten ayrı bağlantısı öyle... Doğudan başlarsak Elazığ— Keban— Arapgir— Divriği—Sivas a oradan batı ya... Malatya es gecılecek... yeni yol daha yakın çünkü... bundan da bahsetsek biraz?
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (6 yıl önce)
    yav he he.16 senedir hep ayni laflar.istikrar diye diye milletten aldiniz oylari noldu.milletin anasi agliyo ekonomik sorunlardan.tabi yere bakacaklar.utandiklarindan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Malatyali (6 yıl önce)
    Hep ayni terane. Sahlandiracaz ayaga kaldiracaz falan filan... Her secim ayni laflar. Niye gecen secimlerde sahlanmadik mi? Yere dustuk galiba ayaga kaldiriyorsunuz Milleti raybusle sunla bunla kandirmayi birakin artik hele Cakir beyimiz 9 sene hic bir sey veremedin Malatyaya. Mustafa Sahin 28 subati anlatmaktan bikmadin mi ? Yeter be kardesim yeter gidin de baskasi aday olsun. Hele yuzunu gormedigimiz Taha nerde? Nurettin beyler de aday olacakmis Bu Malatyaya mustehak. Bak Antalyaya kim calismazsa hemen cezayi kesiyor bir chp geliyor bir akp ama bizim Malatyada oyle mi? Kim bos bos vaadler veriyorsa Oznur orda
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (6 yıl önce)
    16 sene şahlandıramadınız şimdimi güldürmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • ersin koray (6 yıl önce)
    Yaptığı ile değilde yıktığı ile gündemde kalan tek başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • mişmiş (6 yıl önce)
    SAYIN BAKANIM KEŞKE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞINA SİZİN GİBİ KALİTELİ ÇALIŞKAN BİR İNSAN GELSEYDİ SAYIN POLATIN YAPTIĞI UĞRAŞTIĞI YIKIM İŞLERİNE Bİ BAKIN SEÇİM AREFESİNDE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Bence bu ensondaki foto herseyi anlatıyor...Bakin resme hepsinin yuzu yerde...Sn Cakir 8 sene belediye baskanligi yapmış, Mustafa Sahin ne zamandır galiba milletvekili, pek vekilliğini göremediğimiz icin emin olamadım, Sn Cemal Akin yine bunların icinde eski belediye binasını yiktigi icin yuzu biraz yukarı da, bence Malatya mevcut isimler arasında en kredisi olan... AK Parti bu secimlerde 3 vekil ancak cikarir...
    0
    0
    Yanıtla