SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlar, Eğitim Emekçileri Kategorize Ediliyor"

0
Güncellendi - 2018-03-31 15:55:14
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından , Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan performans sistemine  karşı eğitimcilerden toplanan imzalar Bakanlığa ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.  Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri performans sistemine karşı olduklarını içeren dilekçe ve imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmeden önce, basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya,  sendika olarak eğitim çalışanlarının her geçen gün zamlar karşısında yaşadığı ekonomik sıkıntılarının ortadan kaldırılması, insanca yaşayacak ücret talebine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü, bunun yanı sıra eğitimde yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik olarak ta öğrenci velileriyle de bunları paylaştıklarını belirterek, “Özellikle şunu söylemek isteriz. Ortaöğretime geçişte sınav olmayacak yaklaşımını ortaya koyan Milli Eğitim Bakanı daha  sonra sınavı ne hale getirdiğini hep beraber görüyoruz. Nitelikli ve  niteliksiz okul  ayrımı üzerinden  insanlar,  eğitim emekçileri kategorize ediliyor. Bununla beraber  eğitimde birçok sorun yaşanmakla beraber  performansla ilgili  son dönemde ulusal  istihdam strateji belgesi üzerinde  ciddi anlamda mesleğimizi zora sokacak  kampanyalar yürütmekte bakanlık. Biz buna karşı Eğitim- Sen olarak 81 ilde, bütün ilçelerde bir kampanya başlattık. Malatya’da topladığımız imaları il milli eğitim müdürlüğüne  bakan beye ulaştırmak üzere  teslim edeceğiz.” dedi.

Kaya açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“Biz niye bu performans sistemine karşı çıkıyoruz.. Bu dilekçemizde neler buluyor. Özellikle bu yönetmenliğin öğretmenlerin mesleki yeterlikleri geliştirmeye katkı sunmadığını, iş barışını bozduğunu, mesleki dayanışmayı zayıflattığını okullarda öğretmenlik mesleğinin  toplumsal rolü ve değerini düşürdüğü  biz bu performans sistemine karı çıkıyoruz.  Sağlıkta  uygulanan performans sisteminin bugün sağlık sistemi üzerinde yaptığı  yıkımları hep beraber görüyoruz. Bununla ilgili yürüttüğümüz imza kampanyasında toplanan imzaları Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceğiz. İnanıyorum ki  bütün eğitim emekçilerin hangi sendikanın üyesi olursa  olsun, isterse sendika üyesi olması, bu performans sistemine karşı çıkacaklarına  inanıyoruz. Aldığımız imzalar da bunun kanıtıdır."

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Sedat (6 yıl önce)
    Bu araç sadece hedef kaos yaratıp eğitimi özelleştirmek,önce devleti dagıtıp,sonrada devlet kavramını unutturmak,milletler devlet oldukça yaşar.Bütün özelleştirme taktiklerini burda da uyguluyorlar .Anadolu topraklarının suyu,havası,ormanı herşeyi emperyallere terkedilip ülkenin 4O milyonunu açlık,yoksulluktan ve savaş ile yok etmeyi tasarlıyorlar,Afrikalılaştırm ,endinezyalalıstırma olayı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    O şube müdürleri şimdi bir sürü vebal ile defolup gidecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    2014 yılında okul mudurlerini 100 puan üzerinden 40 puanını 4 öğretmen okul meclis başkanı ve okul aile birliği başkanı 60 puanı ise ilimize yeni gelmis ilçe milli eğitim ve şube müdürlerine verdirerek yetmis beş puan alan müdürlerin müdürlüğünü uzattılar. Okulda 40 tam puan alan bir çok başarılı okul müdürünun müdürlüğüne ilçelerde puan vermeyerek son nerdiler.eskiden müfettişler denetim yapardı devlette sicil puani verilirdi bunlar kaldırıldı şu anda getirilen sistemin yürümesi mümkün değil bu konuda bütün sendikalarda ortak görüşe sahip mutlaka personelin çalışmaları değerlendirilmeli ama bu şekilde olmamalı diyorum.
    0
    0
    Yanıtla