SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İnsanlar Tekrar Malatya'yı Ekmek Kapısı Olarak Görecek"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde yöneteceklerini ifade ederek, “Öncelikle şehri ayağa kaldıracağız. Şehirden giden insanların tekrar buraya gelmesini sağlayacağız. Yeni iş yerleri ve konutlar yaparak Malatya’yı yeniden hareketlendireceğiz. İnsanlar tekrar Malatya’yı ekmek kapısı olarak görecek” dedi.

Veli Ağbaba, Malatyalıların talebi ve çağrısıyla büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu, güçlü bir kadroyla Malatya’yı ayağa kaldıracak önemli projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partililerin yanı sıra geçmişte farklı siyasi partilere oy veren vatandaşların anketlerde ‘Veli Ağbaba’yı büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyoruz’ dediklerini, bu nedenle de milletvekilliği görevini bırakarak aday olduğunu anlatan Ağbaba, “Malatyalıların çağrısına uydum ve hizmet etmeye geldim” dedi.

“SAĞCIYI DA SOLCUYU DA, KÜRT’Ü DE TÜRK’Ü DE KUCAKLAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Seçim kampanyasına başlarken partisinin rozetini çıkardığını anımsatan Ağbaba, göreve seçilmesi halinde 5 yıl boyunca parti rozetini takmadan Malatyalılara hizmet edeceğini söyledi. Ağbaba, “Sağcıyı da solcuyu da, Kürt’ü de Türk’ü de aynı şekilde kucaklayan bir belediye başkanlığı yapacağım. Hiç kimseyi doğum yeri ya da etnik kimliğinden dolayı ötekileştirmeyecek bir Malatya’yı oluşturacağız” diye konuştu.

“KİRACI VE DAR GELİRLİYE SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ”
Ağbaba, öncelikli hedefinin depremde yerle bir olan Malatya’yı inşa etmek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Hızlı bir şekilde yerinde dönüşüme başlayarak iş yerlerini teslim edeceğiz. Malatya’da maalesef yerinde dönüşüm hala başlayabilmiş değil. Müteahhit bulunamıyorsa bunu belediyenin şirketlerinin garantörlüğünde yerinde dönüşümü yapacağız. Yerinde dönüşüm ile ilgili şunu düşünüyoruz; TOKİ İkizce ve Çamurlu’ya yapılıyor. TOKİ’nin yapıldığı yerde altyapı; su, elektrik, doğalgaz, kanalizasyon, yol, okul, cami ya da sağlık ocağı yok. Devlet bunları yaparken para ödüyor. Yerinde dönüşüm yapılsa yol, doğalgaz, kanalizasyon ve su var. Keşke TOKİ ya da Emlak Konut yerinde dönüşümü yapsa ama yapamıyorsa biz bu işi üstleneceğiz. Bu hem devletin hem de milletin hayrına. Yerinde dönüşümü çok hızlı bir şekilde, gerekirse risk alarak yapacağız.”

Kiracı ve dar gelirliler için konut üreteceklerini kaydeden Ağbaba, “Vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacağız” dedi.

“AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI YAPAMAZ AMA BEN MASAYA YUMRUĞUMU VURURUM”
Zaman zaman “Veli Ağbaba seçilirse bu işler geç yapılır, konut ve iş yeri yapılmaz” söylemlerinin olduğunu dile getiren Ağbaba, “Depremin üzerinden bir yıl bir ay geçti. Belediye ve milletvekilleri hükümette, Malatya bundan kötü olur muydu? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Malatya’ya az hizmet verdi ya da yapmadı diyelim, Veli Ağbaba onların yakasından tutar, masaya yumruğunu vurur. AK Parti belediye başkanı bunu yapamaz. Çarşımız, binalarımız yıkılmış, esnafımız gitmiş. Çarşısı yıkılan ve esnafı mağdur olan yer olan Malatya, KOSGEB’den en az kredi alan yer” dedi.

“MEMLEKETİ ADİL VE ADALETLİ BİR ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ”
“Malatya’da herkese adil ve adaletli hizmet vereceğiz” diyen Ağbaba, “Önce şehri ayağa kaldıracağız. Şehirden giden insanların tekrar buraya gelmesini sağlayacağız. Yeni iş yerleri ve konutlar yaparak Malatya’yı yeniden hareketlendireceğiz. İnsanlar tekrar Malatya’yı ekmek kapısı olarak görecek. Yeni iş sahaları açacağız. İstihdam ofisleri açarak gençlerin iş bulmasını sağlayacağız. Belediyeye işçi alırken gözümüz kör olacak. Kimsenin siyasi görüşünü, mezhebini, doğum yerini görmeyeceğiz, en ihtiyacı olanı işe alacağız. Memleketi adil ve adaletli bir şekilde yöneteceğiz. Hangi siyasi partiye oy verirse versin herkesin belediye başkanı olacağız” ifadelerini kullandı.

“HUZURLU VE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIMIZ BİR ŞEHRİ İNŞA EDECEĞİZ”
Ağbaba, Malatya’da sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

“Rahat yaşayabilmeleri için emekli ve engellilerimize kart vereceğiz. Sadece ve sadece ihtiyaç sahipleri sosyal yardımlardan faydalanacak. Gençlerimiz için gençlik merkezleri, kadınlarımız için kadın merkezleri açarak onlarında sosyalleşmelerini sağlayacağız. Konteyner kentte yaklaşık 120 bin kişi açık cezaevinde yaşıyor, çocukların geleceği tehlikede. Oraları düzenlememiz gerekiyor. Oralara el atacağız. Tekrar huzurlu ve kardeşçe yaşayacağımız bir şehri inşa edeceğiz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yılmaz (2 ay önce)
    seni tutanmı var şimdide yap.millet vekilisin.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Yav bu kadarda sacma sapan konuşma.iktidar vekilimi de yapsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • A Ali (2 ay önce)
    Sayın vekilim yeniden bir hükmet kuruyor gibisin bu kadar imkanı olan belediyeler neden depremin hasarlarnı silemiyor onlar halk düşmanımı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hekimhanli (2 ay önce)
    Şehire park yapılmasına nedn bu kadar eleştiri var anlamak çok zor depremden önce yapıldı bu park ve depremden önce şehirde en büyük eleştiri şehrin beton yığını olması ve yeşil alan olmamasıydı insanların nefes alacağı yer merkezde gerçekten yoktu her yer beton yığınıydi az vizyon sahibi olun şehirler genis büyük yeşil alanları ile cazibe ve değer kazanıyor örnek Eskişehir adana Kayseri Konya sırf yeşil parkları ile ne kadar turist çekiyorlar cazibe merkezi oluyorlar
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Polat (2 ay önce)
    İnşallah kazanırsın seçimi
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bayram (2 ay önce)
    Slm vekili koskeb Aralık ayında paramız onaylanmış mart ayında vereceklerdi.3000 tane toplam esnafın onaylanmış ödeme tablosu oluşmuş şimdi 1725 kişiye ödeme yapılacak geriye kalan 1275 kişininde ödemesi yapılmıyor onay almış kimin adamına veriyorlar sayın vekilim bizleri paraları inşaatlara harcadılar kredi kartlarımızla mal aldık her ay faizini ödüyoruz birleri umutlandırdılar para kalmamış bütün arkadaşlarımız bu aylarda siftah yapamadan iş yerlerimizi kapatıyoruz.bunu peşinde olun sayın vekilim bunlara oy yok bunlar milleti oyalamaktan başka bir şey yok sayın vekilim Bülent tüfenkçiyi arıyoruz fon gelirse geriye kalanı ödeyecekler sözde aralık ayındaki para başka şimdi ki verecem para pul oldu.malatya halkına bırakıyorum sandıklarda bunlara cevap verirsiniz inşallah.sözlerinin eri değil bunlar ülke bitmiş.adelet kalmamıştır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • METİN (2 ay önce)
    Başkan 5 yıl hiç bir şey yapmasan da TUGVA ya para göndermezsin ya bu bile sana oy vermem için yeterli.Yolun açık olsun
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Ayrıca yıllardır hepiniz vekilsiniz akp ve chp olarak meclistesiniz. Mecliste dertlerimizi dile getirmiş olabilirsin ama Malatya’ya elle tutulur ne yaptın ve yaptırdın Sayın vekilim? Malatya yetim öksüz iktidarı ve muhalefetiyle… deprem öncesi de böyleydi şimdi de…
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Muhalefet ne yapabilir?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    Sayin Vekil Dogruyu soyluyor Partiyi Bir kenara birakalim MALATYANIN Sesi olan insanlarina yardim eden Vekilimize Belediyeyi teslim edelim Disardan gelen Malatyada yasamayanlar Malatya halkinin derdine care bulamaz onun icin OYumuz AGBABAYA
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (2 ay önce)
    malatyamın kaymağını yoğurdunu yiyenler getti gaymağı yoğurdu olursa gelecekler malatya uşağı,çağasımı yesin, yedirmezler.
    %59
    %41
    Yanıtla