SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternet Sorunları Çözüldü

0
Güncellendi - 2021-02-11 17:06:35
İnternet Sorunları Çözüldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı 500 haneli İkizce Mahallesi’nde öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) ulaşabilmesini sağlamak ve öğrenim hayatını sürdürülebilir kılmak amacıyla internet sorununu çözüme kavuşturdu.

Büyükşehir Belediyesi yeni tip Koronavirüs sürecinde okullarından uzak kalan öğrencilerin eğitimde destekçisi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda internet altyapısı olmayan Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı İkizce Mahallesi’nde internet altyapısı kurulana kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından internet erişimi sağlanarak 100 öğrencinin bu süreçte sorunlarını giderdi.

Malatya merkeze çok yakın olmalarına rağmen internet altyapılarının bulunmadığını belirten İkizce Mahalle Muhtarı Şahin Erdal, “Mahallemizde internet altyapısı bulunmamakta. Konuyla ilgili olarak yapmış olduğumuz görüşmelerimize rağmen sonuç alamadık. Pandemiden dolayı öğrencilerimiz derslerine giremediklerinden çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Yaşanan sıkıntılardan haberdar olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan sorunumuzla bizzat ilgilenerek yardımcı oldular. İnternet erişimi Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlandı. İnternet altyapısı sağlanana kadar öğrencilerimiz buradan derslerine katılabilecekler. Büyükşehir Belediyemizin girişimleri sonucunda Türk Telekom’dan yetkililerde bizi arayarak internet altyapısının yapılacağını ifade ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İkizce Mahallesi sakinlerinden Meryem Karacoban ise internet erişiminin sağlanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Allah devletimizden ve Belediye Başkanımızdan razı olsun. Bir babaanne olarak torunlarımın derslerinden geri kalmasına çok üzülüyordum. 2 torunum burada okuyor. Torunlarımın derslerine girecekleri için çok mutluyum. Belediye Başkanımıza minnettarız çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 yıl önce)
    Belediyelerin internet hizmeti sağlamakla alakalı sorumluluğu yok, ancak buna rağmen sorun olan bir köyde problemi çözmüş. Bence kıymetli. Büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (3 yıl önce)
    Millet AYA gidiyor siz halen köylere internet götürdük diye reklam yapıyorsunuz ....ah ah ne yaman çelişki bu
    0
    0
    Yanıtla