SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak'taki Operasyonda Yaralanan Malatyalı Uzman Çavuş Şehit Oldu

Irak'taki Operasyonda Yaralanan Malatyalı Uzman Çavuş Şehit Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Irak’ın Kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu esnasında yaralanan 36 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Koç 4 gün sonra şehit düştü.

Irak’ın Kuzeyinde sürdürülmekte olan Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada 3 Ağustos 2022 günü yaralanan ve buradan Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Halil Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Malatya’da toprağa verilecek olan Uzman Çavuş Halil Koç’un evli, 2 çocuk babası olduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 03 Ağustos 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu yaralanan ve sevk edildiği Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Piyade Uzman Çavuş Halil Koç'un yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 08 Ağustos 2022 tarihinde şehit olduğu bilgisini paylaştı.

Bu bilginin ardından şehidin Malatya - Battalgazi ilçesi Fırat Mahallesi'ndeki baba ocağına Türk Bayrağı asıldı. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki şehidin naaşının Salı günü  Malatya'ya getirilerek ikindi namazını müteakip Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedileceği öğrenildi.

VALİ ŞAHİN'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Malatya Valisi Hulusi Şahin de, Halil Koç'un şehit olması nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Malatya nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Halil Koç 04 ağustos 2022 tarihinde Irak’ın Kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanmış, Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) kaldırılan Uzman Çavuş Halil Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyarak şehit olmuştur.

Kahraman Şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar dileriz.

Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin ruhu şad olsun."

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Vatansever (1 yıl önce)
    Rabbim seni Peygamberimize komşu eylesin aziz şehidim. Sayın yöneticiler, aşağıda başsağlığı yorumlarına olumsuz oy kullananların TEM ekiplerine ihbarını talep ediyorum. Başsağlığı mesajına bir insan neden olumsuz oy kullanır ki
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Olumsuz oy kullananlar...Allah sizi bildiği gibi yapsın.Aslinda çok şey yazmak istiyorum ama ona bile değmez siniz.Allah a havale ediyorum.Allah Sehidimize gani gani rahmet eylesin,nurlar içinde yatsın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Şehidimize Allah tan rahmet diliyorum, başta anası babası ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum, Türk Milletinin başı sağolsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mustafa Cercis (1 yıl önce)
    Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı ebedi cennet olsun. Kederli ailesine ve yakınlarına ise Allah'tan sabr-ı cemiller diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Battalgazili (1 yıl önce)
    Rabbim şehadetini kabul eylesin, mekânı cennet olsun.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatan Sağolsun (1 yıl önce)
    Şehadetin mubarek olsun Halil kardeşim. Rabbim habibine komşu eylesin.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • İBRAHİM AKBEZ (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    %73
    %27
    Yanıtla
  • alican (1 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun inşallah...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Allah C.C. rahmet eylesin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Özalp KAYA (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Yüreğimiz bir kez daha dağlandı. Mekanın cennet olsun.. Ailesini sabrı cemil versin Yaradan..
    %81
    %19
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • orhan (1 yıl önce)
    Yıldızını parlat, güneşini yak Açıl ey gökyüzü, şehit geliyor Cenneti Âlâ'yı lûtfeyledi Hak Kat kat yarıl, yol ver, şehit geliyor Bulutuna söyle yas bağlamasın Islanmasın koçum, gök ağlamasın Kuşların ötüşüp can dağlamasın Goncamı aşkla der, şehit geliyor Alnına şehadet damgası basmış Boynuna şefaat mührünü asmış Böyle gelen yiğit has oğlu hasmış Yollarına gül ser, şehit geliyor Nur inmiş yüzüne, seyre doyulmaz Gören hangi yürek o an bayılmaz Birbiri ardınca ikram, sayılmaz Lebinde şerbet var, şehit geliyor Süreyya selamın versin şahana Firdevs kapıların açsın ol hana Sığamaz arslanım yedi cihana Yeryüzü ona dar, şehit geliyor Sırtında delinmiş kanlı parkası Çıkarıp giyecek atlas hırkası Melekler kolunda teşrif fırkası Huzura bekler Berr, şehit geliyor Mücella Pakdemir
    %80
    %20
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    sözün bittiği yer mekanı cennet olsun yüreğimiz yanıyor Allah yakınlarına ve türk milletine sabır versin
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet EYLESİN Kederli ailesine sabir dilerim . Şehitlerimize çok şey borçluyuz
    %77
    %23
    Yanıtla